Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Автоконсултация
Модератор: dantho.mihov
-
- учете се от него
Re: Автоконсултация
И аз да кажа - барабар Петко с мъжете - ОРЕЛА Е ГОЛЕМА КОЛА
след като се качи до връх Триглав над село Тъжа 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
С две ръце съм за Пежото.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

sampo написа:ти е завлезнала скачай, няма лоши коли, само лоши /бивши/ стопани ...
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Каквото и да избереш Митак дано ти служи дълги години ...ама все пак има някои тънкости които се гледат при покупката на каквато и да е марка автомовил.
1.Интериора дали е захабен -което е предпоставка за много километри /волан, скоростен лост ,подлакътниви, рдъжки на врати,тапицерия./
2.Двигател- по принцип от авто къщи мръсни двигатели почти не се срещат ,но все пак течове на масло не са желателни ...малко по средоточено вглеждане може да се разбере дали има отваряни части /по това дали силикона от гарнитурите е изплюл/Ако има турбо се заслушва дали разбърта турбото /но това да става при натоварване на ДВГ не на място/
3.Отделно ако се качи на канал може да се погледне за евентуални удари /отдолу най си личи особенно под предната броня/
4.Добре е ако има борд компютър е добре да се закачи на диагностика за да се види дали няма софтуеарни проблеми и дали всички датчици са изправни /защото доста от тях никак не са евтини/
5.И не на последно място ...колкото по малко караба в БГ толкова по добре.Не че италианките които причтигат да по добре поддържани ама все пак тука си е АД за автомобилите .....
1.Интериора дали е захабен -което е предпоставка за много километри /волан, скоростен лост ,подлакътниви, рдъжки на врати,тапицерия./
2.Двигател- по принцип от авто къщи мръсни двигатели почти не се срещат ,но все пак течове на масло не са желателни ...малко по средоточено вглеждане може да се разбере дали има отваряни части /по това дали силикона от гарнитурите е изплюл/Ако има турбо се заслушва дали разбърта турбото /но това да става при натоварване на ДВГ не на място/
3.Отделно ако се качи на канал може да се погледне за евентуални удари /отдолу най си личи особенно под предната броня/
4.Добре е ако има борд компютър е добре да се закачи на диагностика за да се види дали няма софтуеарни проблеми и дали всички датчици са изправни /защото доста от тях никак не са евтини/
5.И не на последно място ...колкото по малко караба в БГ толкова по добре.Не че италианките които причтигат да по добре поддържани ама все пак тука си е АД за автомобилите .....
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- новобранец
Не каза бензин или дизел.Ще ти направя една бърза сметка - имам Рено Гранд Еспейс бензин + газ 6+1 места.Извън градско харчи 10/100 газ, а в града 13,5/100.sapuna написа:изборът ми се свежда до Opel Astra или Peugeot 306
Набелязал съм си няколко автомобила и утре тръгвам на оглед!
Преди малко заредих на 1,09 лв/литъра.Това означава, че на мен 100 километра извън града ми струват 10,90 лв.Средния разход на дизелов автомобил с тези габарити е около 7/100 нафта или 100 км. ще ти струват 15,89 лв.Пет лева на всеки сто километра си е сериозна разлика.За да се изравнят разходите за път трябва дизела да харчи под 5/100 - трудна работа.Та с риск да увелича с още седем страници темата аз съм ЗА бензинов двигател с газова уредба.
П.П. Имал съм и Сценик 2.0 8 клапана и бях много доволен.Продадох го на приятел и той също не ще да го сменява за друго.Миналата година ходихме две семейства на море с Еспейса т.е. четирима възрастни и две деца на по година и половина.Целия багаж беше Х 2 бройки.Разделихме си по 50лв.на семейство отиване и връщане София-Албена.
Успех със купуването.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Щом избора е направен аз съм за ОРЕЛА. Бензина е по-добрия вариант. Ако е дизел гледай мотора на Исузу коравели са и са палачи.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
-
- кандидат преподавател
Значи за избора .
Имам Астра на газ .Доволен съм и от разхода и от цените на частите.Не ,че съм и правил кой знае какво .С нея ходя за риба.Минавал съм през доста черни пътища и съм сигурен , че е добър вариант за рибарска кола.
До скоро карах служебно Пежо 206 дизел.За двигателя - е такова добиче няма.Три години го айдякахме с гас ряз итн.Дори и в най големите студове си палеше въпреки , че бяхме забравили да му сменим маслото
и откара 25000 км с него.Просто дизела на Пежо е много добър.Но окачването им е слабата част.А като се има и предвид скъпите уж оригинални части
.в Пежо сервиз става кофти.Но пък има и други сервизи , които работят на добри цени.
Моетомнение е , че която от двете да вземеш важното е да я огледаш добре и дано да те вози безаварийно.
пп:Неможах да не го спомена.На мой приятел баща му си взе Астра - бензинова 1,6 По неговите думи кукула .След смяна на маслото и ремъците взе да пропшва и гори масло.След отваряне на двигателя се оказа , че две от буталата дори на са за тази Астра .Следва основен ремонт и сега е кукла .
Та и късмет си трябва
Успех с покупката Митаче и чакаме резултата
Имам Астра на газ .Доволен съм и от разхода и от цените на частите.Не ,че съм и правил кой знае какво .С нея ходя за риба.Минавал съм през доста черни пътища и съм сигурен , че е добър вариант за рибарска кола.
До скоро карах служебно Пежо 206 дизел.За двигателя - е такова добиче няма.Три години го айдякахме с гас ряз итн.Дори и в най големите студове си палеше въпреки , че бяхме забравили да му сменим маслото

Моетомнение е , че която от двете да вземеш важното е да я огледаш добре и дано да те вози безаварийно.
пп:Неможах да не го спомена.На мой приятел баща му си взе Астра - бензинова 1,6 По неговите думи кукула .След смяна на маслото и ремъците взе да пропшва и гори масло.След отваряне на двигателя се оказа , че две от буталата дори на са за тази Астра .Следва основен ремонт и сега е кукла .
Та и късмет си трябва
Успех с покупката Митаче и чакаме резултата
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- Don4o_62
- учете се от него
Опела както казах по горе е точно за нашите пътища и язовири
.Но спецялно за Екотека(двиг.)на Астрите,тия с 1,4 куб.,късали биели,и горили масло.Голямите 1,8 или 2,000 нямали никакви проблеми.Но Екотека като двигател,е труден за обслужване.Само свещите като видиш къде са скрити,ще разбереш.Затова е препоръчително да се търси със старите двигатели.
Тия неща ми ги е споделял човек имащ магазин и сервиз,че хората имащи 1,4 екотек са имали проблеми.

Тия неща ми ги е споделял човек имащ магазин и сервиз,че хората имащи 1,4 екотек са имали проблеми.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- zarganski
- ще става разбирач
Ся, ще се обадя и аз.
Митаче, хубаво си решил да купуваш кола братче, само да ти кажа.. кола се избира сам, на в интернет, ако и че сме само наши хора тука. 200 различни отговора и мнения ще получиш, че и от мен даже, сега примерно, ако аз имам 3000 лв, пак 3 месеца ще търся, ще карам и ще избирам и така... докато намеря моята кола...
Никой да не се засяга, но съм прав
П.П. Ако аз имах 3000 лева, щях да си взема веднага едно бЕсно джипче - Самурай или друго такова, ама тва щот съм издухан и сбъркан на тема offroad, пък нема пари... и така

ДЕРЗАЙ и УСПЕХ!!
и никой не слушай
твоята кола сам ще я намериш 

Митаче, хубаво си решил да купуваш кола братче, само да ти кажа.. кола се избира сам, на в интернет, ако и че сме само наши хора тука. 200 различни отговора и мнения ще получиш, че и от мен даже, сега примерно, ако аз имам 3000 лв, пак 3 месеца ще търся, ще карам и ще избирам и така... докато намеря моята кола...
Никой да не се засяга, но съм прав

+1AL KAPONE написа:какво Ви питаха в началото на темата и колко страници изписахте
Освен Сампо, и още двама трима писали тук, останалите си хвалите стоката... и несмеете да си признаете грешките! А това не е колегиално...
sampo написа:ти е завлезнала скачай, няма лоши коли, само лоши /бивши/ стопани ...
П.П. Ако аз имах 3000 лева, щях да си взема веднага едно бЕсно джипче - Самурай или друго такова, ама тва щот съм издухан и сбъркан на тема offroad, пък нема пари... и така

ДЕРЗАЙ и УСПЕХ!!
и никой не слушай

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
по въпросите за е 34тдс(бмв)4 год. карах такова комби.с нови гуми зимата никога несам имал проблеми.за горивото враца доспат доспат пловдив враца 60л нафта 1063км.смятаите сами колко харчи.огромен багажник,минава навсякъде идеален баланс на тежеста-малко скъпа подръжка.
Шшшш посмали малко километрите ...как 1000 бе???ти да не мина през Атина като отива за доспат ...тва е не повече от 600-650 км .говоря Враца-София-Доспат-Пловдив-София-Враца.Оправи си киломертажа ..Аз от Ямбол до Койнаре/горе покрай червен бряг дето е /от коинаре до Пловдив и след това Ямбол едвам навъртях 850 км.
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
[quote="Gan4eff"]Шшшш посмали малко километрите ...как 1000 бе???ти да не мина през Атина като отива за доспат ...тва е не повече от 600-650 км .говоря Враца-София-Доспат-Пловдив-София-Враца.Оправи си киломертажа ..Аз от Ямбол до Койнаре/горе покрай червен бряг дето е /от коинаре до Пловдив и след това Ямбол едвам навъртях 850 км.[/
ами враца софия(кв.слатина,от там хит в младост 3 от там по околовръстното до цариградско,после село вакарел, от там предполагам знаеш маршрута през пазарджик и баташкият водносилов път.10 дена престой след махала крушата по посока "стената" през ден ходене до сърница,(7км в едната посока).след края на почивката обратния път само че през пловдив което е малко по далече после софия и от там враца .сметни сам ако искаш.аиде да не спамим а да сме полезни на колегата в избора на автомобил
както писах по рано съвета ми е за vw пасат 3-ка 1.9 тди.здрав и икономичен.ако успее да намери мерцедес 124-ка 2.5тд.в добро състояние без колебания.безумно здрав автомобил.сравнението е лесно.италиански или френски автомобил (също и форд)на 6-7год.е на цената на 15гоишни 124-ки.или 12-13 годишни фау вета пасат 3.японските автомобили добър избор,здрави но малко по скъпи вкл.и на поддръжка.
ами враца софия(кв.слатина,от там хит в младост 3 от там по околовръстното до цариградско,после село вакарел, от там предполагам знаеш маршрута през пазарджик и баташкият водносилов път.10 дена престой след махала крушата по посока "стената" през ден ходене до сърница,(7км в едната посока).след края на почивката обратния път само че през пловдив което е малко по далече после софия и от там враца .сметни сам ако искаш.аиде да не спамим а да сме полезни на колегата в избора на автомобил

Митаче, нямам време да изчета съветите на колегите, но да ти кажа, че си продавам моето слънчице, моя Пижо 306 1,9 TDXR - комби, светло син металик
И да ти кажа, че го продавам по принуда, в смисъл че не мога да поддържам 2 коли... искам да купя на баща ми Пежото - 406, 2,1 ТД - по-добрия мотор . Снимка ще ти кача довечер, колата ми е в перфектно състояние, качваш се и караш......

-
- вече хвърля и на тежко
Като знам габаритите на Митака малко дискомфортно ще му е Самурайчето.zarganski написа:...
П.П. Ако аз имах 3000 лева, щях да си взема веднага едно бЕсно джипче - Самурай или друго такова, ама тва щот съм издухан и сбъркан на тема offroad, пък нема пари... и така![]()
ДЕРЗАЙ и УСПЕХ!!
и никой не слушайтвоята кола сам ще я намериш

All we are is dust in the wind...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:

Ел,знам го Пежачето ти!Много е слънчево.Имам вече уговорка за кола - размине ли се нещо обезателно те търся!

Ето го твоето слънчице: