Р.Стряма

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

rusito95
новобранец
новобранец

Р.Стряма

Мнение от rusito95 »

Здравейте ! Имам един въпрос : Във момента на р.Стряма има ли риба , каква и на какво кълве .. ? Аз съм от град Сопот ( до Карлово ) и се чудя дали да не отида на Стряма за да половя риба , но незнам .. :D Ако може да ми кажете и дали има много риба или място около Карлово с много риба .. Благодаря предварително !
Луд с въдица
новобранец
новобранец

Re: Р.Стряма

Мнение от Луд с въдица »

Здравей колега.Реката сега има много вода от дъждовете.преди беше спаднала,но пак нямаше риба .Според мен трябва да спадне водата за околко седмица или две за да може да слезе рибата иначе сега се е качила нагоре към балкана,но незнам ти си от сопот незнам как е там иначе пролетта имаше много мряна и скобар.НАСЛУКА
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
rusito95
новобранец
новобранец

Мнение от rusito95 »

Благодаря , но не разбрах дали ми трябва риболовен билет за там ? Отново благодаря !
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

rusito95 написа:Здравейте ! Имам един въпрос : Във момента на р.Стряма има ли риба , каква и на какво кълве .. ? Аз съм от град Сопот ( до Карлово ) и се чудя дали да не отида на Стряма за да половя риба , но незнам .. :D Ако може да ми кажете и дали има много риба или място около Карлово с много риба .. Благодаря предварително !
Колега, ето ти малко иннфо от откриването:
Бачо Илия написа:Вчера до обяд ОТКРИХ риболовния сезон на р.Стряма в участъка гр.Баня- вилна зона Отдих. Многоводие и малорибие. Не бях ходил няколко години на Стряма, та ми беше много густо да попадна на добрата, стара и много изтормозена през последните години, река. Лових със спиди 5.50, гъше перо(без утежнение на линията) и кука с ручейник- разбираемо че само кефали. За няколко километра преход и няколкостотин презамятания, около петнадесетина кефалчета по педя и два пъти по толкова, под 15см. По обяд монтирах и едно бронзово манисто, та и то хвана последните три кефала и неакъв дребен дзвер- как успя да налапа шаранджийската 12-ка DK 800 с манисто+ 2 ручейника ...

По-долу и малко снимки:

Кошче, чанта, спиди, столче и мястото до култовия жп-мост под гр.Баня:

Изображение

Изображение

Изображение

Такива кълвяха, от време на време слагах и по един жълт/бял(румънец) заедно с ручейника:

Изображение

Изображение

Изображение

Това е останало от бившите дупки на Песнопой:

Изображение

Манистото и дзвера(освен него и + 3 кефала):

Изображение

Изображение
п.п. за там със сигурнннност ще ти трябва билет :idea: :idea: :wink:
Изображение
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Бачо Илия написа: Това е останало от бившите дупки на Песнопой:
Изображение
Tова голямата дупка ли е, и вижда ли се някъде да е останала поне една щучка? :smt017
А какви хубави дупки бяха....Ееееееееееееех........Бяхаааааааааа :smt066 :smt066 :smt066 :smt066
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”