Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Жребчево
Язовира се използва за напояване на цяла Сливенска околия.А поливния сезон тази година започна от 01.06.Така че е нормално спадането на водата.Така е било и така ще бъде,независимо дали ни харесва или не
.А дребните рибки в язовира са факт всяка година,така че няма страшно.Наточете куките.Огън не остана!Има няма 3-4 дена
.

Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Хммм...имаше хиляди рибари,а никой не е споделил инфо все още...Ами,ще бъда кратък...ТРАГЕДИЯ !Петък сутринта бях там,до към 6:30 извадих някоя и друга рибка,но после се почна фиестата на лодкарите...8:00 едни колеги до мен,които си бяха захранили и разпънали въдиците от вечерта се ядосаха и си тръгнаха...малко след тях и аз последвах техния пример !
MILF - Man, I love fishing !
От четвъртък вечерта бях на яз. Жребчево. От вечерта си захраних, поставих си шамандури с които да отбележа къде има въдици които хвърлях от ръка.В петък рано сутринта до около 8.00ч. водоема се отчете задоволително.След това започна ужаса от колегите с лодки които не се съобразяваха с нищо.Имах чувството, че някои нарочно на пълни обороти минаваха покрай шамандурите, а някои нахалници и през тях.До тук бе риболова.На всичко отгоре и започна изпускане на язовира.До неделя след обяд нивото му падна с около 40-50 см.
Риболова с една дума е муден.bayatov написа:Хммм...имаше хиляди рибари,а никой не е споделил инфо все още...Ами,ще бъда кратък...ТРАГЕДИЯ !Петък сутринта бях там,до към 6:30 извадих някоя и друга рибка,но после се почна фиестата на лодкарите...8:00 едни колеги до мен,които си бяха захранили и разпънали въдиците от вечерта се ядосаха и си тръгнаха...малко след тях и аз последвах техния пример !
На "Твърдишкия ръкав" се вадят каракудки 10-15см,червеноперки и чаушан.Аз бях на "падарника" и колкото колеги дойдоха ,никой нищо не хвана.
На влачене информацията ми е ,че има извадени само няколко риби(4-5 бели)на фона на .....лодки.
На кльонк има извадени сомета ,които се броят на едната ръка до 4кг.За "боклуците"обаче се чу,че има извадени няколко добри амура.
Водата в горния слой е 21С и е кристално чиста.Виждаш дъното на 5м.
Това е от мен.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Относно риболова съм напълно съгласен с колегата ... много тегав,такаче за слабите резултати,само си търсим оправдания..кой с лодките,кой с многото хора...обикалях доста събота и неделя ... Жребчево,дупките край Сливен,Тунджа край с.Желю Войвода....рибата просто не вземаше !
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Тъй...явно само аз ходя на язовира,та да си кажа....отбих се на устието за около час риболов,резултат-БИВА.Доволно количество бабушка и платички около 300г. , може би ако имах още време щях да изкарам и нещо по-едро,но само може би
.
За риболова : лових на 11,5м сопа и дълбочина около 3.80м , захранка преди старта 5-6 големи топки купешка манджа с добавени шоколадови пръчици и стръв по 3 бели червейчета на кука N10(че там обикновенно като сложа по малка нещо тлъсто се откача).
Те тва беше случайният ми и кратък риболов.
Много ще се радвам някой ако добави инфо и за другите места !Пък ако толкова криете информацията може и на лични...

За риболова : лових на 11,5м сопа и дълбочина около 3.80м , захранка преди старта 5-6 големи топки купешка манджа с добавени шоколадови пръчици и стръв по 3 бели червейчета на кука N10(че там обикновенно като сложа по малка нещо тлъсто се откача).
Те тва беше случайният ми и кратък риболов.
Много ще се радвам някой ако добави инфо и за другите места !Пък ако толкова криете информацията може и на лични...
-
- научил се да хвърля
Тия дни планувам излет там ! Само да ме оформят в училище тия дни и сряда или четвътък мисля да отскоча , че тука едни познати казват , че имали слука на платика 1 кг и други по 200-300 гр. Мисля рибата да я търся на Римския мост стига нивото на водата да позволява . Ако осъществя излета ще те информирам непременно как е било 

- S.Koychev
- разбира нещата
Какво е положението по тоя прекрасен водоем ?? На боклуците или дартанелите излизат ли платички,таранки или червенопери ,места има ли добри че до колкото разбрах много вода имало , а тая година още не съм го сефтосъл тоя Жребец
, а в понеделник съм свободен и се чудя къде да ходя.

Ribarche
-
- научил се да хвърля
Benicio написа:Какво е положението по тоя прекрасен водоем ?? На боклуците или дартанелите излизат ли платички,таранки или червенопери ,места има ли добри че до колкото разбрах много вода имало , а тая година още не съм го сефтосъл тоя Жребец, а в понеделник съм свободен и се чудя къде да ходя.
Ей сега в 4 часа тръгваме натам

-
- научил се да хвърля
Днес бяхме на Жребчево почти до стената в дясно където има едно пътче на местата където има едно малко гьолче ... спряхме се там защото имаше възможност да ловим на директни телескопи дълбочината беше 3-4 метра . От митичните платики от 1 кг и нагоре не можахме да хванем по излизаха прилични екземпляри . По - късно ще направя тема за излета със снимки . Общия резултат беше над 10 кг риба нямам представа който знае обема на кофите на тубертини жълтите за захранка
Ловяхме предимно на бял червей . Дано съм ви бил полезен. Успех !

Къде на Жребеца?
Здравейте Колеги,
Предстои ми един дълго очакван отпуск
. Истината, е че искам да си организирам един сериозен двудневен излет- да се отърся от ежедневието работа и т.н, повечето колегите, които са много мераклии ще ме разберат. Избраната дестинация е яз. Жребчево - по прегледах темите около този язовир и не се сдобих с ясна инфо за неговото състояние в момента.. Та ако някой има свежо инфо за жребеца ще помоля да ми сподели .....
Каква е ситуацията на римския мост - излизат ли хубавите платики и каракуди - използвани захранки стръв ( вид риболов - директен, мач или фидер ) - същите въпроси се отнсят и за района на Боклуците или залива на потъналата църква.
Предварително Благодарско на отзовалите се колеги ....
Поздрави
Предстои ми един дълго очакван отпуск

Каква е ситуацията на римския мост - излизат ли хубавите платики и каракуди - използвани захранки стръв ( вид риболов - директен, мач или фидер ) - същите въпроси се отнсят и за района на Боклуците или залива на потъналата църква.
Предварително Благодарско на отзовалите се колеги ....
Поздрави
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Истината е само една ... ден с ден не си прилича ... миналата седмица на устието имах много добра слука , но в неделя бях пак там около 14:00 ...срам ме е да кажа колко риба хванах ...
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Рибата е набита в плитките ръкави,не в дълбоките ,като Брези,Косьов и т.н.Според мене дълбокото за сега е около 3.5 м. максимум до 4.0метра Вчера двама градски за два- три часа наскубали 30броя платики,като единия е със щека съответно(20бр)а другия с 8метров (10 бр).И това след селото Паничерево в дясно(залива след Дарданелите)там дето е голямата лавандула.
Жребчево
Здравейте колеги
Не съм ходил досега на Жребчево,но неделя понеделник и вторник мисля да ги отделя на него язовир.
Аз съм от гр.Търговище и никак не познавам язовира.ако може някой да ме ориентира къде да застана,че до колкото прочетох има доста лодкари които дразнят.
Ще хвърлям предимно на дъно за шаран.
Не съм ходил досега на Жребчево,но неделя понеделник и вторник мисля да ги отделя на него язовир.
Аз съм от гр.Търговище и никак не познавам язовира.ако може някой да ме ориентира къде да застана,че до колкото прочетох има доста лодкари които дразнят.
Ще хвърлям предимно на дъно за шаран.
колега не си губи времето. в този язовир стана голямо табу да хванеш риба.единственото място където можеш да хванеш риба е на село Запълня до върбите,но там е митинг,има страшно много хора които са там от сряда четвъртък.ако искаш отиди пробваи но ще останеш разочарован.но и там има много лодкари.ако ходиш пожелавам ти наслука и да не си капо като много други колеги