Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Кърджали ?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
Какво кълве на яз.Кърджали ?
Една от забелижителностите на Кърджали е язовир Кърджали, който е един от най-големите в България. Неговата дъговидна стена е висока 109 метра и е една от най-големите в Европа.Намира се на северозапад от Кърджали. Дължина 24 км.Страхотен за излет и риболов. Дава добре през цялата година.
Възможен улов на яз. Кърджали: бабушка ,буфало ,бял амур,бял толстолоб ,бяла риба ,сом ,шаран ,червеноперка,каракуда ,уклей и др.
Нека тук съберем инфото за кълването, методите и тънкостите на този язовир

-
- ще става разбирач
Re: Какво кълве на яз.Кърджали ?
В язовира се лови още кефал , скобар, морунаш,костур и рядко но не невъзможно мряна.
Христо - наслука на всички
-
- ще става разбирач
На язовира в момента дава само на Енчец - понтоните. Излизат бабушки и уклеи. По - рядко дребни костурчета. След обилното снеготопене рибата не е активна. Ако се постопли вероятно ще дава и на други места, като по нулите например , където водите са плитики и се затоплят по - бързо.
Христо - наслука на всички
...мрежи,
след "кратко" себеседване и по на една мастика,се развързаха езиците.Това което споделиха,че по време на големия студ куцо,кьораво,сакато е разхвърлило мрежи от с.Сухово,Боровица,Рибарци,по двете нули на язовира/тези които са ходили се сещат за тези места/,аджамиите са вадели от 15 ,20 бели риби на вечер,тези с по голям стаж от 50,60,до 70 бели риби на вечер в порядъка от 600,700 гр. до около 3 кг.екземпляри,това в продължение на около месец.В момента се "оплакват" само по 5,6 трудно по 10 броя на вечер.
Това е...
след "кратко" себеседване и по на една мастика,се развързаха езиците.Това което споделиха,че по време на големия студ куцо,кьораво,сакато е разхвърлило мрежи от с.Сухово,Боровица,Рибарци,по двете нули на язовира/тези които са ходили се сещат за тези места/,аджамиите са вадели от 15 ,20 бели риби на вечер,тези с по голям стаж от 50,60,до 70 бели риби на вечер в порядъка от 600,700 гр. до около 3 кг.екземпляри,това в продължение на около месец.В момента се "оплакват" само по 5,6 трудно по 10 броя на вечер.
Това е...
К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
Днес бяхме на Енчец на понтоните - от няколко дни слушам слухове как там са скъсали уклея. Уви, от 6:00 до 16:00 ние направихме около 250 рибки, при това не много едри.
Лови се само на бял червей и на щека.
Лови се само на бял червей и на щека.
много хубав чаушан излиза с количество
яз. Кърджали
Здравейте колеги , в четвъртък и петък мисля да направя един излет на яз. Кърджали , някой да има инфо по пресничко по възможност или да препоръча някое готино място? ... Мерси предварително

-
- ще става разбирач
Re: яз. Кърджали
Здравей колега миналата седмица бях там за три дни . Аз ловя от лодка и нямах успех както и много други като мен .
Лоша работа ...
макар , че риболова от лодка си е друга наука
в най-лошия случай ще изкъпем червея , царевицата и бойлитата 

Бяхме там на втичалото на Арда от от 14.06.2010 до 19.06.2010 от лодка на тролинг доволно.Над 15 бели окло кило и половина - две , 4 по 2,5 кг и една 3 кг.
Имаше и маломерни, които бяха върнати обратно във водата.Снимка имам само на трите кг защото когато си тръгвахме заваля . Две сомчета 1-3,750 кг и 1 - маломерно също върнато.

Имаше и маломерни, които бяха върнати обратно във водата.Снимка имам само на трите кг защото когато си тръгвахме заваля . Две сомчета 1-3,750 кг и 1 - маломерно също върнато.

Последно промяна от brano на Чет Юли 01, 2010 2:09 pm, променено общо 1 път.
Браво за сулката колега !
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
А ето и какво остана от фаворита - някакъв измислен воблер.Беше чисто нов.На фирмените епизодични удари.

- juliano_84
- фен клуб-скобар
Колеги, някой дали може да даде скорошна информация за водоема 
Уикенда ще съм в Главатарци и се чуда дали да зимам такъмите с мен?
Нямам идея нито за местата там нито дали върви някакъв риболов от брега

Уикенда ще съм в Главатарци и се чуда дали да зимам такъмите с мен?
Нямам идея нито за местата там нито дали върви някакъв риболов от брега

Края на седмицата ще ти кажа,снимките зимата 

Риболовци.
Та има улов добър-бяла риба и 1 качествен сом,риболовеца е този Кирето,возим се понякога у неговата лодка
Труден риболов,много смяна на воблера докато набараш правилния от неколко куфара с такива,работи с тая фирма
Пак реклама без пари

Риболовци.