Един риболовен July Morning

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Един риболовен July Morning

Мнение от gloupan »

Като се има в предвид ,че от началото на годината това щеше да ми бъде трети излет(без откриването),може да си представите какво вълнение и каква еуфория ме бяха обзели.Та с Naiden71 миналата седмица се разбрахме ,че в четвъртък ще направим един излет!Решихме да бъде на Искъра ,да потърсим и ние някоя от митичните.Та легнах вечерта рано ,за да може по бързо да дойде време за тръгване.Да ама Не!!Яко въртене в кревата и гледане на Бъгс Бъни.Тръгването беше в 3:30.С кафенце леко-полеко поехме .Времето в София беше обещаващо и прогнозите също.Тръпката достигаше максимума,дори гъстата мъгла по пътя не можа да помрачи еуфория ни.Към 4:30 бяхме пристигнали и видяхме
Изображение
т.е. НИЩО не се виждаше
Е поне имаме достатъчно време да разтоварим багажа.След около час вече можеше да се насладим на July Morning.
Изображение
Заметнах фидера
Изображение
и се отдадох да "риболовствам" с болото,което до обяд с много упорстване успях да запиша два -три "много" добри екземпляра с големина около 10 см :( .За ваше съжаление собственика на телефона ми "не пожела" да запамети тези уникални кадри,но пък за мое Найден успя.Той е смел човек и предан приятел,но си мисля че ще ги пусне по късно снимките.Та докато да "ловях" на плувка човека до мен се справяше повече от успешно
Изображение
Изображение
Към обяд задуха вятър ,който успя да отвее моите убеждения ,че мога да успея да се оправя с риболова на плувка и започнах да ловя с фидера,това май ми се отдаваше по добре.Монтажа ми беше Патерностер(големия клуп),дължината на повода(0.10) 50 см,кука Owner funa 12.Получи се динамичен риболов ,независимо от захранката ,която бях решил да пробвам.А захранката която използвах е от серията "селски" на фирма "gloupan".Миналата седмица като ходих до село,"подядох" малко прасето.Използвах от неговото меню: кюспето,царевичното брашно и триците.Добави към тях две шепи сварен коноп,300 грама жито (което сварих с канела на пръчки),малко опънат червей,какао.Кюспето накиснах с водата от конопа и житото.Всичко това беше приготвено от предишния ден.Нарочно не сложих никаква купешка захранка ,исках да видя ефекта от самостоятелно приготвената такава.Извода ми е че действа,макар и не много добре,но си мисля че вторият ми опит със "селската"захранка ще бъде още по добър.Повечето снимки са при Найден и той ще ги качи.
Към 17:00 задуха много силен вятър и се ориентирахме към тръгване.Така както си влачехме багажа доволни от деня ,пред нас изкочи и Paublo_Eskobar и той видимо доволен от току- що завършилия излет.Но за това нека сам се изповяда..
Едно малко чувство на неудовлетвореност остана от факта,че не успяхме сутринта да се засечем.
Но въпреки това се прибрах доволен и щастлив от добрия излет с добра компания и спах цяла нощ като "заклан".
TRS70MLF2
СЪНДИ

Re: Един риболовен July Morning

Мнение от СЪНДИ »

Екстра излет брат. :smt023 :drinkers:
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Яд ме хваща,как не сме се засекли!?A бяхме заобиколени от "съфорумници",даже ако не се лъжа имаше такива и на мойто бивше местенце.Колегиално ми казаха,колко е дълбочината,каква плувка да ползвам.... и на каква стръв се лови платика.
Всичко това е полезно и евалата на колегата,аз пък скришом подшушнах на Роско(rumceis) ква е далаверата и заехме друго местенце,далеч от хорски очи.Много далече беше около 200м от старото:

Изображение

С цялата тая глупост която исписах,искам да кажа да не ревете срещу групите,защото после пълните чували с боклуци,мястото ви е заето поне 3 дена занапдред,щото там най дава.
Изпуснахме веселата част,то не било само това място...Докато ние още се помайвахме,един колега с директен си ги сецаше здраво платиките.Ние още се чудехме ще дойдат ли и при нас,или....

Щом ще се ловят платики нека изберем хубава плувка,ей тази е добра.(1гр. или 0.75)

Изображение

Една група утежнение по къс повод от сорта на 20-25см и два дропера над него...понеже платиките са изкусни бойци,ластик 0.9 или (1мм много отпуснат)-иначе много се псува по откачените риби.За куките незнам,какво да кажа,аз съм си малко брутален и понеже почнаха да ми се откачат със 16-ка скочих на 12-ка,спря тази мъка. :wink:

Захранки traper,mondial и jackson,всичките тези предназначени за платика+аромати sensas brasem и нещо необикновенно захарен сироп,полу карамелизиран. :wink:

Иначе искъра е красив...:
Къде другаде ще видите такава прелест с потънали платмасови ботилки и пвц тръби?

Изображение

Изображение

А риболова мина доволно,даже доста добре:

Изображение

Изображение

Изображение

P.S Не слагайте жив бял в храната,че ше ви се разпукат топките! :lol:
Последно промяна от Paublo_Eskobar на Пет Юли 02, 2010 3:26 pm, променено общо 3 пъти.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Пазете топките ей!! :lol: :lol: :smt026

БРАВО, УРАА, СУПЕРУ-МЕГА-МНОО ЯКО!!!! :smt058 :smt041 :smt074 :smt117 :smt109
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Block3r
новобранец
новобранец

Мнение от Block3r »

:drinkers: :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво за всичките който ходат по риба.Кой ходи,ще си хване ,а кой не ходи.... :D
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
fishingmaniac
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingmaniac »

:smt023 :smt023 :smt023
Lakom
новобранец
новобранец

Мнение от Lakom »

Е браво е, вие сте я скасали тая риба :smt038 :smt041 :prayer: :prayer: :prayer:
lyusienka написа: може да ми банете и този профил
:D
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

Браво, струвало си е да не спиш, страхотен излет, а и рибка е имало.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Аватар
il4o6o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от il4o6o »

пак сте ги натрепали :smt023
пускайте ги,за да хващате
Аватар
Naiden71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Naiden71 »

Излета с Киро си го биваше,за което едно голямо Благодаря!Още малко да се " :drinkers: сработим :drinkers: "
и наистина ще ги скъсаме рибоците! :D :D :D
Изображение
Изображение
Танц с Фидер :D
Изображение
Изображение
Изображение
Поредната...
Изображение
Изображение
Скромно,но от сърце :D
http://vbox7.com/play:e7f6de0a
Cohiba Fishing
Аватар
var4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от var4o »

Браво"МАФИОЗО" разпукали сте ги тези рибоци. :mrgreen: :mrgreen:
Който си го може..............................ти си знаеш. :drinkers: :drinkers:
Аватар
var4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от var4o »

Кире браво на вас .Бяхте на въздух сред природа пък и рибка хванахте на къде по добре. :D
Благородна завист ма тресе. :smt040 :smt040 :smt040
А Искъра си е много добра дестинация. :drinkers:
aSuS22
новобранец
новобранец

Мнение от aSuS22 »

:smt023 :smt023 :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

....добре бе , група.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”