Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидър или пружина
Модератор: Paublo_Eskobar
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Фидър или пружина
....е аз със толкова захранка карам два дни. Макс 3 кг със стъвта.Бачо Илия написа:Може да има ограничение по количество захранка и стръв- примерно, до 3.0кг захранка, семена и пелети и до 0.500кг жива стръв.![]()
![]()
...със 70г. фидера го знаеш, катана 110 г акция.НИКИ ДОНЧЕВ написа: И с колко грама олово прехвърли Богров,с фидер.
-
- учете се от него
И аз толкова ползвам- максимум 3 кила за двудневен риболов в затворен водоем... ма знае ли човек

-
- сериозен играч
qno_zloo написа:....е аз със толкова захранка карам два дни. Макс 3 кг със стъвта.Бачо Илия написа:Може да има ограничение по количество захранка и стръв- примерно, до 3.0кг захранка, семена и пелети и до 0.500кг жива стръв.![]()
![]()
...със 70г. фидера го знаеш, катана 110 г акция.НИКИ ДОНЧЕВ написа: И с колко грама олово прехвърли Богров,с фидер.
Искаш да кажеш,че с фидера с основно влакно 0.18 монофил и 70гр тежест хвърли 140м

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Мене нещо ме съмнява . 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
......не се бъзикам, но с тази макара
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 57#p589557
и вече съм с 0,20.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 57#p589557
и вече съм с 0,20.
-
- разбира нещата
Бягай бе пич.... 0.20 140м със 70гр кошничка .....

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....не, вие нещо ме съмнявате. Хора какво ви става, фидера и спода за мен са пръчки с които меже да се търсят тези дистанций, безпроблемно.
По го е написано, олово. С кошница не съм пробвал.Станимир Христов написа:Бягай бе пич.... 0.20 140м със 70гр кошничка .....
140 метра са си едно много добро постижение дори за корава шаранджийка с хубава макара и преценено олово!Ти си готов шампион ако меташ с 0,20 на такава дистанция и то с 0,70гр. олово!Сори,но не ми звучи реално!Толкова за дистанцията...
По въпроса за регламента,основната идея на фидера е да попада захранката приблизително на едно и също място,как успяваш на 70-80 метра да направиш концентрирано петно и ако не успяваш значи се губи основното предназначение на този вид риболов.
Не ме разбирай погрешно,не искам да се заяждам,просто си казвам мнението,защото всяка дистанция над 100-110 метра се счита за сериозна и то със яки шарански сопи,та затова си мисля,че бъркаш в метража!
По въпроса за регламента,основната идея на фидера е да попада захранката приблизително на едно и също място,как успяваш на 70-80 метра да направиш концентрирано петно и ако не успяваш значи се губи основното предназначение на този вид риболов.
Не ме разбирай погрешно,не искам да се заяждам,просто си казвам мнението,защото всяка дистанция над 100-110 метра се счита за сериозна и то със яки шарански сопи,та затова си мисля,че бъркаш в метража!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Pavkata 1977 написа:140 метра са си едно много добро постижение дори за корава шаранджийка с хубава макара и преценено олово!Ти си готов шампион ако меташ с 0,20 на такава дистанция и то с 0,70гр. олово!Сори,но не ми звучи реално!Толкова за дистанцията...

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бутник,незнам какъв е този фидер,но цената не е безумно висока и жестока-около 400-420лв. и ако е толкова извънземен мисля,че доста фидеристи ще го придобият,но не съм сигурен че ще постигнат тази дистанция!
Смея да твърдя,че тази дистанция се постига от доста малко шаранисти със здрави и качествени пръчки с акция 3,5 либри и около 100-110гр. тежест с аеродинамична форма,с шок лидери...Монофил 0,20 незнам как и колко ще издържи на натоварването при замятането на 70 грамова тежест,да не говорим пък за кошничка пълна с храна,която няма никаква аеродинамика и това ще се отрази при полета!:?:

Смея да твърдя,че тази дистанция се постига от доста малко шаранисти със здрави и качествени пръчки с акция 3,5 либри и около 100-110гр. тежест с аеродинамична форма,с шок лидери...Монофил 0,20 незнам как и колко ще издържи на натоварването при замятането на 70 грамова тежест,да не говорим пък за кошничка пълна с храна,която няма никаква аеродинамика и това ще се отрази при полета!:?:

- CERRUTI
- сериозен играч
За този пухкавия съм сигурен че хвърля далече

Мариане ако наистина постигаш такива дистанций(за които пишеш) с точност 10квадратни метра...те признавам за фидерист...

Мариане ако наистина постигаш такива дистанций(за които пишеш) с точност 10квадратни метра...те признавам за фидерист...

то пиниза е не да хвърляш на голяма дистанция ,а да можеш да хващаш риПки.Мариане ако наистина постигаш такива дистанций(за които пишеш) с точност 10квадратни метра...те признавам за фидерист...

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
4,5,6 oz му са върховете,споделям ,че БИ могло.С моите дънарки си хвърлях спокойно 130м в добротот старо минало,когато малко ловяха на косъмPavkata 1977 написа:Бутник,незнам какъв е този фидер,но цената не е безумно висока и жестока-около 400-420лв. и ако е толкова извънземен мисля,че доста фидеристи ще го придобият,но не съм сигурен че ще постигнат тази дистанция!
Смея да твърдя,че тази дистанция се постига от доста малко шаранисти със здрави и качествени пръчки с акция 3,5 либри и около 100-110гр. тежест с аеродинамична форма,с шок лидери...Монофил 0,20 незнам как и колко ще издържи на натоварването при замятането на 70 грамова тежест,да не говорим пък за кошничка пълна с храна,която няма никаква аеродинамика и това ще се отрази при полета!:?:![]()

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Shekira, като ти гледам уклейте в галерията, трябва да се замислиш върху хвашането на РИпКИ...shekira написа:то пиниза е не да хвърляш на голяма дистанция ,а да можеш да хващаш риПки.Мариане ако наистина постигаш такива дистанций(за които пишеш) с точност 10квадратни метра...те признавам за фидерист...
Черути, за коя дистнция ми лафиш, за 70м. с хранилка или 140м. с олово....Да те питам, на аватара ти гледам червен гребен и се питам, аз от къде мога да си купя червен.?
ПС: Аз от кога говоря и пиша за едно състезание по между-нас си а , готов съм да си жертвам Катаната, не е от скъпите-200-240лв. но е здрава.
Готово!qno_zloo написа:ПС: Аз от кога говоря и пиша за едно състезание по между-нас си а , готов съм да си жертвам Катаната, не е от скъпите-200-240лв. но е здрава.

В неделя рано сутринта хващаме за някой язовир / свободен/ , слагаме по 100 лв. на калпак и заминаваме

Примерно, Батак, Копринка, Жребчево, Искър, Пясъчник, Душанци може и Домлян и т.н.
Списъка с язовири е доста по-голям разбира се