Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Нощта на Eel :)
-
- разбира нещата
Re: Нощта на Eel :)
Абе то пикер пикер ама аз съм си харесал едни хубави върхове на Дренан 1.5 и 2 унций да си заприходя ако паснат, че тези на моя пикер били много меки, и не могат да се ползват във всички условия по начин който аз харесвам 

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- StoychevV
- разбира нещата
колега преди две годи едни наши приятели изкараха змиорка на Ивайлов град около 70см и тръгна да напада чичо Йоско така че може и да са агресивни.Мене ме е ухаплава щукаСтанимир Христов написа:Само така и никой не ми отговори дали тези змиорки хапят или са отровни?Предполагам че са си само гнусни ама пак да попитам

- StoychevV
- разбира нещата
а пък тебе ако те тормози някой и ти би отвърнал на удара нали
.Борба за живот 

- krasimir n.
- научил се да хвърля
[quote="Станимир Христов"]Само така и никой не ми отговори дали тези змиорки хапят или са отровни?
Предполагам че са си само гнусни ама пак да попитам
[/quote]
Спокойно--не са отровни
.Много по безопасна от щуката например .Малко е кофти откачането,че обикновено куката е доста навътре.Много слуз,не е лошо да имаш парцал.По принцип се дерат.Аз го правя с два чифта клещи-зарязвам около главата, държиш главата с единия чифт с другия дърпаш кожата-съблича се като чорап.Може да има и други начини?,питай някой поляк или руснак 

Спокойно--не са отровни

-
- разбира нещата
Колега нямам намерение да ям рибата а просто да я откача от куката
Аз се сетих и за решение на проблема със слузта
Като отида в Понеделник на лабораторни ще взема 1 чифт ръкавици и ще се оправи работата
аххаааххах много слуз направо не можах да си изчистя кепа после
.....

- barutchiata ©
- Администратор
Бате ръкавиците трябва да са от плат.По добрия вариант, е една неголяма хавлия или парцал, както каза колегата.Колкото до ухапването от змиорка е неприятно но не е отровна.Не знам до колко е вярно, но ме предупредиха при чистенето на рибата да внимавам да не се порежа, че имало опастност да ми се замърси кръвта от тази на змиорката.Иначе мазна и вкусна риба, най-добре пушена.Станимир Христов написа:Колега нямам намерение да ям рибата а просто да я откача от кукатаАз се сетих и за решение на проблема със слузта
Като отида в Понеделник на лабораторни ще взема 1 чифт ръкавици и ще се оправи работата
.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много е борбена,евала за улова.Когато ми удари един път змиорка на две пиявици за стърв-мислех че си имам работа с некое поедро сомче,докато не я видех
,и зарад вретеновидното и тяло прави много странни движения ,така да не знаеш каде да я чакаш с кепа 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- krasimir n.
- научил се да хвърля
[quote="Станимир Христов"]Колега нямам намерение да ям рибата а просто да я откача от куката
Аз се сетих и за решение на проблема със слузта
.....[/quote]
В повечето случаи гълта така,че няма откачане(та се налага да режеш влакното).Слузта е такава,че и често се налага да сменяш повода,че и линията.

В повечето случаи гълта така,че няма откачане(та се налага да режеш влакното).Слузта е такава,че и често се налага да сменяш повода,че и линията.

-
- разбира нещата
Ами и двата пъти беше хваната в ъгъла на устата -перфектно
Може би защото слагам по-голяма стръв и не може да глутне толкова лесно... Но пък и екземплярите които улових не са много големи така че... 

-
- разбира нещата
Колега,много е вкусна и не е отровна
Има опасност от инфекция,ако се порежеш на зъбите и.Вземи си хавлиена кърпа или ръкавици от плат,от тези за работа в градината.Като живеех в Германия ги ловяхме на голяма кука и няколко земни или дъждовни червея,само през ноща.Вземи си и един стар чадър и ги пускай там за да ги откачваш,обърнат наопаки.Тя се пързаля и неможе да излезе.А като захапе,не пуска и зъбите са и насочени навътре като на змиите,затова се лови и на грозд червеи,няма нужда да я чакаш да нагълта.Вкусна е всякак и пържена и печена,особенно пушена е деликатес.Дере се задължително!

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- Andrey82
- научил се да хвърля
Да те питам билетите и таксите как са нещата ако знаеш, че и аз съм в Англия и много ми се ходи но няма време почти никога, наблизо до мене има езеро голямо с над 40 шарана 20+ но годишната карта е 600 паунда
Пазача ми е познат и постоянно носи снимки какво е хванал

На Текето ми е най-добре 

Браво!!!Цивилизация!!!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ех....

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
Ами трябва ти само Карта от Environment Agency za Non Migratory Trout and Coarse Fishing struva 27 паунда за година и можеш да ловиш където си поискаш, стига да е разрешено... Не ти трябват клубни карти по 600 паунда, защото има много реки в Англия където можеш да ловиш на спокойствие и има всякакви риби... 100% има река около теб, купи си Билет от която и да е поща и си готов.... Ето ти линк: http://www.environment-agency.gov.uk/ho ... 31497.aspx
И аз нямам време за риболов през седмицата и за това ходя на нощен Петък и Събота ... но толкова ми допадна този нощен риболов... не знам защо в България не е разрешен....
И аз нямам време за риболов през седмицата и за това ходя на нощен Петък и Събота ... но толкова ми допадна този нощен риболов... не знам защо в България не е разрешен....

АбЦолютно ЗА!chanio написа:Гнусна ли!Една,от най-вкусните риби,които съм ял.По-дребните пържени,по-едрите пушениЩо не пробваш целенасочено за змиорки?Подвижно олово,под него повод 40/50см,голяма кука,дебели торни червеи и вечер.Няма начин да няма много там.
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...