Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

с. Ясен - блатата (Плевенско)
с. Ясен - блатата (Плевенско)
Здравейте,
Да споделя и аз един излет / макар и неуспешен за мен, но нормално за мястото .../ . Първо се извинявам за снимките, но всички са правени с телефон, защото все забравям да взема батерии за фотоапарата. Решихме с бащата и комшията да идем на ясенските блата.
Отидохме към 8 и нещо на избраното блато, защото е дълбоко - баща ми за щука, комшията за таранки/каракуди/, аз ... попринцип да начеша крастата, защото от толкова излети по тези блата се отчайвам с всеки следващ.
Ето го блатото :

с на комшията пръта :

Важното, е че след като пристигнахме видях, че си нося кутията с примамките, но не и спининга ...
Стоеше си кутията самотна ... докато аз се мъчех да преправям 2 пръчки, за да станат за нещо по дребно НА ПЛУВКА
...

Издържах около десетина минути хаха, след което последва вадене на 2-те ми пръчки. Прибрах едната, на другата сложих повод и mepps lusox №3 и започна лекуването на крастата хах
. Докато аз хвърлях, бащата хвана една каракуда /за стръв/, ето я - на живо беше още по - красива, но просто е много "добра" снимката ...:

И комшията се отбеляза с една червеноперка :

Докато комшията псуваше една костенурка, аз продължавах да хвърлям, сменях блесните - mepps - lusox 3, agilia 3/оранжева/, agilia 3 /пъстървова окраска някаква/, пробвах и 2 китайски воблера. Стигнах даже до силиконите - поне да се хване някое кустурче - пробвах - червен, жълт, зелен, черен, сребрист. Единствено на черния силикон и то при по - рязко вадене на примамката уплаших една писалчица, точно до на комшията едната плувка
. Баща ми имаше, на няколко пъти нахапани рибета, но само това. Като цяло беше добра разходка, от петък съм за риба на един мой любим язовир - очаквайте пак някоя - друга снимка / Този път, предполагам с фотоапарат/.
П.С. Големия улов от излета е пуснат, с изключение царичките/слънчевките/ използвани за стръв.
П.С. 2. Ето и някоя друга снимка, макар и отново от телефон, но от предишни излети:

Това е блато, в което в средата отгоре плуваха доста едри червеноперки и и малки шаранчета, но за съжаление след като известно време и се радвах от високо, малко преди снимката мятах с блесната и се изпокриха. Погледнато от високо се виждат варели на дъното и ръждива диря над тях ...

Друго блато, което на живо е доста красиво, но без достъп за риболов на него - заради тревата.

А това е р. Вит /миналата година/ - поне снимката е излязла добре, въпреки телефона.
Да споделя и аз един излет / макар и неуспешен за мен, но нормално за мястото .../ . Първо се извинявам за снимките, но всички са правени с телефон, защото все забравям да взема батерии за фотоапарата. Решихме с бащата и комшията да идем на ясенските блата.
Отидохме към 8 и нещо на избраното блато, защото е дълбоко - баща ми за щука, комшията за таранки/каракуди/, аз ... попринцип да начеша крастата, защото от толкова излети по тези блата се отчайвам с всеки следващ.
Ето го блатото :

с на комшията пръта :

Важното, е че след като пристигнахме видях, че си нося кутията с примамките, но не и спининга ...
Стоеше си кутията самотна ... докато аз се мъчех да преправям 2 пръчки, за да станат за нещо по дребно НА ПЛУВКА

Издържах около десетина минути хаха, след което последва вадене на 2-те ми пръчки. Прибрах едната, на другата сложих повод и mepps lusox №3 и започна лекуването на крастата хах

И комшията се отбеляза с една червеноперка :

Докато комшията псуваше една костенурка, аз продължавах да хвърлям, сменях блесните - mepps - lusox 3, agilia 3/оранжева/, agilia 3 /пъстървова окраска някаква/, пробвах и 2 китайски воблера. Стигнах даже до силиконите - поне да се хване някое кустурче - пробвах - червен, жълт, зелен, черен, сребрист. Единствено на черния силикон и то при по - рязко вадене на примамката уплаших една писалчица, точно до на комшията едната плувка

П.С. Големия улов от излета е пуснат, с изключение царичките/слънчевките/ използвани за стръв.
П.С. 2. Ето и някоя друга снимка, макар и отново от телефон, но от предишни излети:

Това е блато, в което в средата отгоре плуваха доста едри червеноперки и и малки шаранчета, но за съжаление след като известно време и се радвах от високо, малко преди снимката мятах с блесната и се изпокриха. Погледнато от високо се виждат варели на дъното и ръждива диря над тях ...

Друго блато, което на живо е доста красиво, но без достъп за риболов на него - заради тревата.

А това е р. Вит /миналата година/ - поне снимката е излязла добре, въпреки телефона.
-
- ще става разбирач
-
- вече хвърля и на тежко
Re: с. Ясен - блатата (Плевенско)
Еее, то имало риба там ли?На едно от тях ми е рекордната щука, но като юноша,преди много години.После бившата Плама и братята роми от съседното село им разкаха играта.От дясната страна на пътя, ако хванеш нещо, мирише на нефт.Интересно, някой дали има по сериозен улов, последните години.Язък, че е доста красиво място.
В тази трева със сигурност има риба, но места за риболов почти няма - а там където има места със сигурност са минали от ЧЕЗ или друг вид бракониери. Докато обикаляхме на блесна видяхме един шаран между пликовете и шишетата във водата -на плиткото, явно да си хвърля хайвера (по време на забраната, защото поне там е разрешено да се лови през този период). За нефта си прав, доста често се виждат и петна върху повърхността на водата. За сериозен улов, незнам - единствено баща ми за разлика от мен, на почти всеки излет хваща по някоя писалка, която после плува обратно, но само това. Пак по време на забраната се псувах с един парашутист, който после хвърляше и с някаква кука (като тройка) вързана с въже и дърпаше ... след като го видях с куката на второто хвърляне ми кипна и го понапсувах и след някоя друга заплаха със саморазправа замина. Та това е в общи линии ... просто няма къде да се лови около нашия град.
Утре и аз съм на местното блато шък ще видиме дали ще излезе някое рибе 

-
- сериозен играч
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Първата ми щука (3.300 кг.) е хваната там през 2006 година тогава имаше тройно по-малко трволяк. Преди няколко дена бях там само да вида как е няма място от водорасли водата не се вижда .
Match Fishing :]