с. Ясен - блатата (Плевенско)

Модератори: bobopeli, sapuna

The_Ghost
новобранец
новобранец

с. Ясен - блатата (Плевенско)

Мнение от The_Ghost »

Здравейте,

Да споделя и аз един излет / макар и неуспешен за мен, но нормално за мястото .../ . Първо се извинявам за снимките, но всички са правени с телефон, защото все забравям да взема батерии за фотоапарата. Решихме с бащата и комшията да идем на ясенските блата.
Отидохме към 8 и нещо на избраното блато, защото е дълбоко - баща ми за щука, комшията за таранки/каракуди/, аз ... попринцип да начеша крастата, защото от толкова излети по тези блата се отчайвам с всеки следващ.
Ето го блатото :
Изображение

с на комшията пръта :

Изображение

Важното, е че след като пристигнахме видях, че си нося кутията с примамките, но не и спининга ...
Стоеше си кутията самотна ... докато аз се мъчех да преправям 2 пръчки, за да станат за нещо по дребно НА ПЛУВКА :oops: ...

Изображение

Издържах около десетина минути хаха, след което последва вадене на 2-те ми пръчки. Прибрах едната, на другата сложих повод и mepps lusox №3 и започна лекуването на крастата хах :finga: . Докато аз хвърлях, бащата хвана една каракуда /за стръв/, ето я - на живо беше още по - красива, но просто е много "добра" снимката ...:

Изображение

И комшията се отбеляза с една червеноперка :

Изображение

Докато комшията псуваше една костенурка, аз продължавах да хвърлям, сменях блесните - mepps - lusox 3, agilia 3/оранжева/, agilia 3 /пъстървова окраска някаква/, пробвах и 2 китайски воблера. Стигнах даже до силиконите - поне да се хване някое кустурче - пробвах - червен, жълт, зелен, черен, сребрист. Единствено на черния силикон и то при по - рязко вадене на примамката уплаших една писалчица, точно до на комшията едната плувка :D . Баща ми имаше, на няколко пъти нахапани рибета, но само това. Като цяло беше добра разходка, от петък съм за риба на един мой любим язовир - очаквайте пак някоя - друга снимка / Този път, предполагам с фотоапарат/.
П.С. Големия улов от излета е пуснат, с изключение царичките/слънчевките/ използвани за стръв.

П.С. 2. Ето и някоя друга снимка, макар и отново от телефон, но от предишни излети:

Изображение

Това е блато, в което в средата отгоре плуваха доста едри червеноперки и и малки шаранчета, но за съжаление след като известно време и се радвах от високо, малко преди снимката мятах с блесната и се изпокриха. Погледнато от високо се виждат варели на дъното и ръждива диря над тях ...

Изображение

Друго блато, което на живо е доста красиво, но без достъп за риболов на него - заради тревата.

Изображение

А това е р. Вит /миналата година/ - поне снимката е излязла добре, въпреки телефона.
ramcho_gazara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: с. Ясен - блатата (Плевенско)

Мнение от ramcho_gazara »

:smt023
fishingmaniac
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingmaniac »

:smt023 :smt023 :smt023
getsbi
новобранец
новобранец

Мнение от getsbi »

Еее, то имало риба там ли?На едно от тях ми е рекордната щука, но като юноша,преди много години.После бившата Плама и братята роми от съседното село им разкаха играта.От дясната страна на пътя, ако хванеш нещо, мирише на нефт.Интересно, някой дали има по сериозен улов, последните години.Язък, че е доста красиво място.
The_Ghost
новобранец
новобранец

Мнение от The_Ghost »

В тази трева със сигурност има риба, но места за риболов почти няма - а там където има места със сигурност са минали от ЧЕЗ или друг вид бракониери. Докато обикаляхме на блесна видяхме един шаран между пликовете и шишетата във водата -на плиткото, явно да си хвърля хайвера (по време на забраната, защото поне там е разрешено да се лови през този период). За нефта си прав, доста често се виждат и петна върху повърхността на водата. За сериозен улов, незнам - единствено баща ми за разлика от мен, на почти всеки излет хваща по някоя писалка, която после плува обратно, но само това. Пак по време на забраната се псувах с един парашутист, който после хвърляше и с някаква кука (като тройка) вързана с въже и дърпаше ... след като го видях с куката на второто хвърляне ми кипна и го понапсувах и след някоя друга заплаха със саморазправа замина. Та това е в общи линии ... просто няма къде да се лови около нашия град.
Block3r
новобранец
новобранец

Мнение от Block3r »

Утре и аз съм на местното блато шък ще видиме дали ще излезе някое рибе :)
Изображение
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:smt023
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

:smt023 :smt023
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
aSuS22
новобранец
новобранец

Мнение от aSuS22 »

:smt023 :smt023 :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

Първата ми щука (3.300 кг.) е хваната там през 2006 година тогава имаше тройно по-малко трволяк. Преди няколко дена бях там само да вида как е няма място от водорасли водата не се вижда .
Match Fishing :]
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”