Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Подходящ двигател за лодка 3.30
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Подходящ двигател за лодка 3.30
Да ви се похваля...от днес имам двигател Evinrude, 9.9к.с., двутактов. Ако имам нещо неясно, пак ще ви питам. Лодката и мотора са реалност и благодарение на всички ваши постове които изчетох, затова благодаря на всички, които се включиха в темата. Искрено се надявам да се запознаем лично с някои от вас по водоемите
. Ако някой може да постне къде има резервни части и майстори за Евинруд, ще съм благодарен. Поздрави на всички 

Скуката убива...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Честито колега, дано двигателя се окаже читав и не ти се налага ремонт. Може и да греша, но май за Евънруд-ите най-трудно се намират части.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Ама май и най-рядко се търсят части за тяхpromarine написа:Честито колега, дано двигателя се окаже читав и не ти се налага ремонт. Може и да греша, но май за Евънруд-ите най-трудно се намират части.

Здравейте на всички. Днес на Огняново си тествах новата придобивка - Зандер с твърдо дъно и надуваем кил на 3м. и двутактов 9.9к.с. Евинруд. Удоволствието беше голямо...радвахме се като деца
. Лодката върви доста прилично, но позакапваше дъжд и не съм и засичал с GPS-a скоростта. Има обаче един проблем. Никак не се движи бавно, но според мен не успя да глисира(до колкото съм чел постовете що е глисаж). Къде ли не се местихме по дължината на лодката. Бяхме двама на обща стойност 140кг. без багаж(само резервоара). Нямам никакъв опит, но на мен ми изглеждаше така: точно да прескочи вълната и пак слизаше...много на кантар. Утре ще я пробвам сам. Но без удължител на газта е доста трудно. И да попитам: дали ще помогне ако и сложа на двигателя...май хидрофолни крила се казваха? Благодаря предварително за отговорите. Забравих да добавя...поиграх си и с тримовете на мотора, но най добре вървеше на последния(демек двигателят е най-близо до транцевата дъска)

Скуката убива...
-
- вече хвърля и на тежко
С такъв мотор и този товар трябва да глисира без проблем. Най вероятно си глисираж ама просто не можеш да направиш разлика. За това пробвай да се качите 4 човека и направи една обиколка. Ще видиш че колкото и да и даващ газ няма да върви. Тогава мисля ще разбереш к"во е глисаж .
Колега, да глисираш значи когато дадеш гас и се вдигне носът на лодката след Х метра да застане успоредно на водата (образно казано) все едно се плъзга . Ще направиш разлика когато си сам и като сте трима .Има много клипове в you tube прегледаи ги и ще ти стане ясно (а трима също е много важен защото от ъгалът на мотора зависи всичко)
Venkicha идеално е уцелил истината. Перфектно съм си глисирал...просто не съм разбрал
.Лодката си вдига носа, след което се хоризонтира и се изтрелва. Просто трябва да се преместя леко напред за да я натисна и после е все едно къде в лодката стоя...все си глисира. Засечката на скоростта с GPS с един човек 85кг. на Огняново е 31-32,5км/ч. Поздрави на всички
P.S. Един колега беше писал, че 10к.с. само на думи изглеждат много. Вече съм съгласен с него. Даже малко съжалявам, че не си взех 15к.с. двутактов. Но този сезон ще се кара с този комплект...пък догодина....дал господ....

P.S. Един колега беше писал, че 10к.с. само на думи изглеждат много. Вече съм съгласен с него. Даже малко съжалявам, че не си взех 15к.с. двутактов. Но този сезон ще се кара с този комплект...пък догодина....дал господ....

Скуката убива...
Здравейте на всички...пак да задам един от безкрайните ми въпроси
10к.с. двигател малко ми малеят. Според мен тази лодка ще се държи супер с 15к.с. двутактов. Ако не ми мине котка път другата година мисля да взема РИБ на 3.30 или 3.60. Според мен обаче на новата лодка ще и малеят 15к.с. Понеже очаквам едни познати да внесат 20к.с. двутактов, как би се държала 3м. лодка с алум. дъно с 20к.с. двигател?

Скуката убива...
Абе хора, никой ли няма да изкаже поне едно предположение какво ще стане ако на лодка 3м. с алум. дъно се сложи двигател 20к.с. двутактов? Аз тайно се надявах, че някой е пробвал и ще сподели личен опит. Ако никой не е пробвал, поне прогнозирайте резултата.
Скуката убива...
=============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 8:31 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
И на мен ми се струва, че ще и дойде малко множко на 3 метрова надувака 20 кс ...определено ще я изправи на "задна гума"Pana написа:Здравейте на всички...пак да задам един от безкрайните ми въпроси10к.с. двигател малко ми малеят. Според мен тази лодка ще се държи супер с 15к.с. двутактов. Ако не ми мине котка път другата година мисля да взема РИБ на 3.30 или 3.60. Според мен обаче на новата лодка ще и малеят 15к.с. Понеже очаквам едни познати да внесат 20к.с. двутактов, как би се държала 3м. лодка с алум. дъно с 20к.с. двигател?

Иначе етo ти едно клипче тук да видиш как се държи например надуваема 320 см със SAIL 15 кс (доколкото видях двутактов,ако не бъркам)
Ето клипчето ЦЪК
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Май 15к.с. наистина е макса за тази лодка. Благодаря ви 

Скуката убива...
Виждам, че отдавна не се е писало в тази тема. Нека да я посъживим малко.
Лодката ми е Зандер BD330P. Алуминиево дъно, надуваем кил и подсилени дъно и бордове отдолу. В сайта на Зандер пише, че максималната мощност на двигателя трябва да е 14 к.с. а на плочката с обозначенията на транеца пише до 20 к.с. На кое да вярвам сега? Мотора ми е Mercury 15 к.с. и не смея да я карам сам, че много бяга и може да излетя. хахаха
Лодката ми е Зандер BD330P. Алуминиево дъно, надуваем кил и подсилени дъно и бордове отдолу. В сайта на Зандер пише, че максималната мощност на двигателя трябва да е 14 к.с. а на плочката с обозначенията на транеца пише до 20 к.с. На кое да вярвам сега? Мотора ми е Mercury 15 к.с. и не смея да я карам сам, че много бяга и може да излетя. хахаха
-
- научил се да хвърля
За мен комплекта ти от лодка+двигател е перфектна! 

- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Перфектен си