Tubertini sirio ???

Модератор: sapuna

tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Благодаря ви колеги.

За сега май ще е Ацтеката .

Приемам и други предложения и препоръки.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
niki76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Tubertini sirio ???

Мнение от niki76 »

Колега взимай си сириото и не се плаши,ако имаш някой лев отгоре има и по добри.За парите си е ок макаричката.А това за аванса,може би просто на колегата не му е паснала,какво толкова не може да се настрои тоя аванс не се сещам.Ако става въпрос за монофил 0,12 може и да е така.Мятам с нея воблерчета повече от 2 год. и нямам грижи.Поздрави и наслука.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Абе аванса си е прекрасен. Имам две такива макари размери 3000 и 4000 вече втора година и нямам забележки.
Най-едрото, на което съм я пробвал са шаранчета около 1,200кг. на мач - без проблем.
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Re:

Мнение от ivo Vratsa »

diletant написа:Имам я същата ... само че е друг цвят , пише че е RYOBI и е по скъпа
Изображение
Не бих си я купил отново!
Колега, би ли споделил какви забележки имаш към макарата :roll:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

На некой да му направи впечатление че "възкресява" тема от преди две години и полвина и част от писалите по нея може и да не вземат отношение по питанията ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Павел Иванов написа:На некой да му направи впечатление че "възкресява" тема от преди две години и полвина и част от писалите по нея може и да не вземат отношение по питанията ?!?
Колегата, към който ми е въпроса светва онлайн - така че аэ съм чист :lol:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Аз пък я имам в размер 4000 и не виждам какво точно не му е харесала на колегата.Преди около 2 седмици я бях пуснал за продажба.Добре че намерих необходимите ми финанси по друг начин и първата ми работа бе да я махна от магазина и да си я запазя.Изключително здрава макара със супер прецизен аванс.Това е мнението ми.
п.п.И какво ще рече:
diletant написа:...пише че е RYOBI ...
А не е ли ?
Както и да е.То темата верно е дърта,ама... :D
Cheers! :drinkers:
Изображение
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

Колега, би ли споделил какви забележки имаш към макарата
При навиването на влакно /веднага след купуването и/ го скупчи в единия край на шпулата и трябваше многократно да изпилявам пластмасовата шайбичка върху която ляга шпулата.Изпиляване-навиване на влакно, изпиляване- навиване на влакно и така докато нещата си дойдат горе-долу на мястото. Следващият проблем беше неколкократното вкарване на влакно /ползвам само "Фендрийл" на "Колмик"/ между шпулата и врътката на аванса. След като свалих с пилата ръба на врътката, нещата и там се оправиха.Ползвам въпросната макара от около 4 години и общо взето други оплаквания не съм имал , но в периода когато я купих трудно отделях пари за такъми и факта че съм дал 110лева за макара и трябва да си я довършвам сам не ми хареса.
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

diletant написа:
Колега, би ли споделил какви забележки имаш към макарата
При навиването на влакно /веднага след купуването и/ го скупчи в единия край на шпулата и трябваше многократно да изпилявам пластмасовата шайбичка върху която ляга шпулата.Изпиляване-навиване на влакно, изпиляване- навиване на влакно и така докато нещата си дойдат горе-долу на мястото. Следващият проблем беше неколкократното вкарване на влакно /ползвам само "Фендрийл" на "Колмик"/ между шпулата и врътката на аванса. След като свалих с пилата ръба на врътката, нещата и там се оправиха.Ползвам въпросната макара от около 4 години и общо взето други оплаквания не съм имал , но в периода когато я купих трудно отделях пари за такъми и факта че съм дал 110лева за макара и трябва да си я довършвам сам не ми хареса.
Мерси за изчерпателния отговор!
Поздрави! :D
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Добре де,защо се хвърляте на подобия на Риоби,а не си купите Риоби,хубави макари са.
Изображение Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми те "подобията" също са си Риоби та ... Откак Риоби спреха производството на риболовни принадлежности и продадаха марката , технологията и цялостното производство на макари в сегашните риболовни заводи Риоби се произвеждат качествените макари на много фирми "произвеждащи" риболовно оборудване . Та в смисъл и "подобията" са си Риоби като изключиме съответният надпис :wink:

Павел Иванов
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Павел Иванов написа:Ми те "подобията" също са си Риоби та ... Откак Риоби спреха производството на риболовни принадлежности и продадаха марката , технологията и цялостното производство на макари в сегашните риболовни заводи Риоби се произвеждат качествените макари на много фирми "произвеждащи" риболовно оборудване . Та в смисъл и "подобията" са си Риоби като изключиме съответният надпис :wink:
Никой неможе да ме убеди,че подобията на Риоби са си същински Риобита,има си разлика.Колкото до завода такова нещо не съм чул,но щом казваш може да е вярно.
Изображение Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не се притеснявай относно това че не си чул . То това стана една година преди да се родиш та сметам си имаш извинение :wink: Инак прав си че има разлики . Примерно съпоставяме моделите Риоби Заубер и СПРО RedArc Tuff Body W/S .
Първото е кафяво , второто е със специалният червен цвят благодарение на Сейко . То и специалната промяна при захващачката на дръжката е от Сейко де ....
Както ни е известно Риоби съвестно си плащат патента за айр бала на Дайва и ето че и в двата модела ( и Риобито и СПРОто ) има пръст и Дайва .
За да има пръст и СПРО освен че са си турнали името слагат едно жлебче в шпулата и тъй .
Оттам натам - конструкция , материали , части , държане като макара , място на производство е 1 : 1 без да имам и най-малкото желание да те убеждавам , просто констатирам факти .

пп - е , СПРОто е малко по-скъпо ама тва щото е конструирано от СПРО / Дайва / Сейко :smt044 :smt044 :smt044

Павел Иванов
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

За мен Павел Иванов лъже :!: Нема откъде да знае тия подробности!Освем,ако не е от агентурния апарат!
Баси, как го излових тоя момък :!: :wink: :D
Не мога да разбера fn1p, що ти трябва да си компетентен по повечето въпроси :roll:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Не,че ми трябва да съм компетентен,просто съм сигурен,че Риоби Заубер ще издържи повече време от СПРО Рет Арк,по-просто казано Риобито е по здраво от Спрото
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”