Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Сливен и региона- къде,как и на какво!
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Сливен и региона- къде,как и на какво!
за николаевският язовир какви са изискванията и платен ли е? (под изисквания имам предвит членска карта освен билет )
- smoky
- научил се да хвърля
Условията на язовира са 5 лв на въдица, каракудата е безплатна, а шаран или амур имаш право на 2 риби, които влизат в 5-те лева. Ако искаш да задържиш повече бройки се заплащат. Ако ходиш сподели как е минал излета, информацията ще е полезна на доста колеги от региона. 

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Днес бях ето тука
http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=4 ... 4&t=h&z=14
На една баластриера резултата 3 малки костурчета на бял червеи по 7 см и 1 линче 5 см на земен,след което бяха пуснати да пораснат.
Пробвах с по тежички блесни и силикони новия спинингов комплект,държеше се много добре с чувствителността при 9гр и 12 гр примамки.Но не удари нищо.
Допълнително Инфо:Нивото на р.Тунджа при село Бинкос е с 20 до 30 см повишено също така и на дупките.А може би многото дъждове допринесоха за слабия резултат.
Нямам снимки защото не носех GSM.
http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=4 ... 4&t=h&z=14
На една баластриера резултата 3 малки костурчета на бял червеи по 7 см и 1 линче 5 см на земен,след което бяха пуснати да пораснат.
Пробвах с по тежички блесни и силикони новия спинингов комплект,държеше се много добре с чувствителността при 9гр и 12 гр примамки.Но не удари нищо.
Допълнително Инфо:Нивото на р.Тунджа при село Бинкос е с 20 до 30 см повишено също така и на дупките.А може би многото дъждове допринесоха за слабия резултат.
Нямам снимки защото не носех GSM.
ако ходя на Николаево в коя част на язовира бихте ми препоръчали да застана ( мисля да ловя на фидер, може и на плувка ако е по удачно )?

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
http://maps.google.com/maps с координати 42.536185, 26.267534
Това ли е язовира ?
Това ли е язовира ?
Последно промяна от В.Стефанов на Сря Юли 07, 2010 10:57 am, променено общо 1 път.
забравих също да попитам каква стръв да ползвамnaskox7 написа:ако ходя на Николаево в коя част на язовира бихте ми препоръчали да застана ( мисля да ловя на фидер, може и на плувка ако е по удачно )?

-
- кандидат преподавател
Само да предупредя всички мераклий за Николаево,язовирът няма нищо общо с рибарник,от както го го разбрах празен от там не съм се връщал 

Здравейте колеги,
на 6-ти и 7-ми бях на реката , от 5-6 до 8 до Самуилово, макар мътната вода първия ден червеноперки , върхар около и 1кг кефал около 500 грама , а втория ден 2.2 кг черв. и върхар + 1 сомче около кг
на 6-ти и 7-ми бях на реката , от 5-6 до 8 до Самуилово, макар мътната вода първия ден червеноперки , върхар около и 1кг кефал около 500 грама , а втория ден 2.2 кг черв. и върхар + 1 сомче около кг

колеги днес бях на яз.Жребчево на около 500 метра след стената,точно под вилата на Твърдица,която е в строеж в момента,като тръгнеш по черния път който е на около 50 метра преди бариерите в дясно,след с.Баня. моя резултат беше 2 костурчета,едното малко около 10 см,а другото около 15 см,както и една червенопера около 30 см. кумеца хвана 1 костур на блесна, около 500 грама. аз червенопера го хванах на грозд-бял червей,а костурчетата на земен червей. на кумеца баща му не хвана абсолютно нищо.аз ползвах захранка мисля,че беше ягода-коноп или нещо от сорта,не погледнах какво пишеше на торбичката. успех на всички!
и приятно гледане на финала с бира и ако има риба,ако не с пържолки! 

-
- научил се да хвърля
Събота и неделя бях на село Габраилово на дупките . На бял чеврей излизат обилно количество върхар . На земен се обаждат от време на време каракуди , линове и червенопера . Това е от мен . Наслука ! 

- smoky
- научил се да хвърля
Вчера следобед, докато чаках да стане време за мача, отскочих до Самуилово. Реката е изключително пълноводна за сезона, а цвета на водата почти не позволява нормален риболов. На голямата дупка панаира както винаги за неделя беше повече от задоволителен
, едва си намерих местенце и разпънах болонезата и директния. За стръв разполагах само с бял и сладка царевица и както скоро установих, белия червей не е много удачна стръв за там поради наличието на огромна популация слънчевка. Общо взето не много силен риболов, което се очакваше при толкова много народ и шумотевица. На церевица излязоха няколко прилични каракуди, навътре на дистанция около 20-25 метра, а на директния един кефал се пробва дали ще може да го отмъкне от стойката, въпреки че не е от най-леките въдици.

Имах компания и един щъркел, при появата на който всички жаби по брега се изпокриваха моментално...

Имах компания и един щъркел, при появата на който всички жаби по брега се изпокриваха моментално...

- Димича
- ще става разбирач
Язовирчето на Чокоба,с митичните едри каракуди,ама все от "миналата седмица"-прясно инфо от днес(вече вчера)-ДРЪЖКИ ОТ ЧУШКИ
ПС:Забравих си там една стойка за въдица-собствено производство-който я намери-халал да му е,и да почерпи

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- Добата©
- разбира нещата
според мен там отдавна има само жаби всяка година го празнат обират рибата
и после се пълни пак ползват тази вода за поливане
един приятел беше пуснал някоя друга хубава риба там ама рибите заминаха след поредното точене

един приятел беше пуснал някоя друга хубава риба там ама рибите заминаха след поредното точене

- Димича
- ще става разбирач
Ами,бая народ имаше за делничен ден,което доста ме обнадежди,но за 2-3ч.никой нищо не хвана...Днес,пардон-вчера,набързо,за около 1-1.5ч.,минах край Самуилово,голямата дупка,точно срещу мястото,което колегата е цъкнал по-горе...Ами за час-час и нещо,на крехък и сочен торен дори слънчо не ме уважи?+! Що тъй...?rsvd написа::

Ракията не е за малки дЯца!!!!