Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболова около Русе

Мнение от fonk123 »

Колега някой не извади ли голям шаран, нямаше ли късания?
Аз имах 2 късания на дъннно! Първия беше към 9:50 и беше многоо мощен даже аз се учудих след тия малките да се обади(тоя аредатора каза, че скоро едно момче идвало и са ходили да търсят въдицата и там скъсало, аз му викам знам, знам, чета)... На бял и царевица беше! След това към обяд пак яката, чак въдицата ми са размърда(таман ядях) и като заби надолу... Борих са 5 мин някъде и след това пак дръпна ама много силно и системата ми остана само с 1 кука, че и гоялмата тежест отиде ;s... Беше на бял и торен! Иначе, колегите които бяха незнам да са късали! След малко очаквайте снимки в галерията ;d[/quote]
Колеги не знам как ви късат. Те са шарани до 6 кг. Или ловите с непроверени влакна или много стягате аванса. Между другото има и 3-4 амура пуснати но те са 3-4 кг-ви, доколкото знам от шефа.[/quote]
Той ми каза за тях! Тва дънно дет къса влакното не беше за тях просто! Нямах друго просто ;s ! Пбаче незнам, ама буфалото се е скрило ;s аз за тях бях отишал :D:D
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
sevgin65
новобранец
новобранец

Мнение от sevgin65 »

niko4546 написа:Ако някой е ходил на гьола в с.Звънарци скоро, нека да пусне малко информация. :?
Здр. колега на Званарци вече не пускат спряха го защото излизат само дребни шаранчета и хората обират всичко.
sirivailo
новобранец
новобранец

Мнение от sirivailo »

В събота (03.07.2010) със съпругата ми решихме да помятаме малко на Лом-а при с. Табачка. Слязохме при един стар мост, при който реката се разделя на два ръкава. Още щом видях колко е мътна водата ми беше ясно, че няма да хванем нищо, но... Разпънахме въдичките - на плувка, стръв - сменяхме торен червей и царевичка, хвърлих по една шепичка царевичка за захранка и замряхме в режим на очакване. След около половин час се появи един козар (бай Стефан след като се запознахме), поздравихме се и той рече "то сутринта не беше отворено ама ще отида сега да си взема бира и цигари пък вие внимавайте козите да не ви изядат нещо" и докато го каза това изчезна. Козите бяха младички и пакостливи - не им обръщах много внимание, но като се обърнах да ги погледна по някое време изпаднах в потрес - две си чешеха гърбовете и главите на колата ми, една беше захапала "нежно" емблемата със зъби и се опитваше да я изтръгне. Риболова ми се превърна в периодично подскачане с пръчка около колата и по-често подскачане в спасителни мисии по опазване на калъфа на въдиците и столовете от изгризване. Все пак не сме капо - хванахме по едно "алиби" - 2 кротушки, които не заслужаваха фотосесии и бяха пуснати обратно веднагически. Накрая като си тръгвахме за да пазя козите успях и да затъна в една кална дупка и се наложи да ходя до селото да търся "помощ от приятел". Все пак си беше хубав излет и природата там е чудесна.
victor_rs
новобранец
новобранец

Мнение от victor_rs »

Малко тъпо , но някои да е хващал сом или да е виждал случайно на текето?Малко тъпо ама да питам.Има си причина :D
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

victor_rs написа:Малко тъпо , но някои да е хващал сом или да е виждал случайно на текето?Малко тъпо ама да питам.Има си причина :D
Хе-хе за причината всички знаем, че са пускани сомчета. Аз даже познавам също човек, който е пускал.
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Вчера бях при Сунай и научих, че на тъпото Теке са извадили бял амур 18 кг. Айде юрушшшшшш :D
Аватар
iko05
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от iko05 »

Няма да се учудя и бъзик да е.
Аз в събота бях там и за цял ден 5 таранки около 200-300 гр. и попчета колкото искаш.
Все се узъртах , но така и не видях някой да извади нещо друго.
Голяма геля!
Чакам с нетърпение малко а се пооправи времето и забия пак към Янтра.
martenskia
новобранец
новобранец

Мнение от martenskia »

знаете ли каква риба дава на сребърна и на какво дава и места за риболов
Аватар
EXPLOSIVE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EXPLOSIVE »

martenskia написа:знаете ли каква риба дава на сребърна и на какво дава и места за риболов
Щуки на спининг .... место не мога да ти кажа защото не знам как да ти го обясня :)
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

Днеска един познат на Дунава(до крана) видях от към обед и до 19:30 беше хванал в това време 4,5 попчета, 2 платики( От която едната беше около 25-30 см.), 1 бабушка и един слънчак! Между другото като минах набързо край вития мост видях един да вади пак слънчак! Водата бържи спада, така че още някой друг ден пот вития мост и вече няма...
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
victor_rs
новобранец
новобранец

Мнение от victor_rs »

iko05 написа:Няма да се учудя и бъзик да е.
Аз в събота бях там и за цял ден 5 таранки около 200-300 гр. и попчета колкото искаш.
Все се узъртах , но така и не видях някой да извади нещо друго.
Голяма геля!
Чакам с нетърпение малко а се пооправи времето и забия пак към Янтра.
да не те разочарован но вчера и днес бях на янтрата (не за риба).За 1 ден е качила....нз колко но много.Само дървета по теченитето и всякакви др боклуци.За мътилката няма да говоря.А на бента на Долна Студена засякох няколко да мятат серкме до дърветата.Не знам колко време са мятали ама единия един чувал риба беше напълнил :axe: Явно има риба но за риболов ...да се оттече малко.Това е от мен
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

В петък бях там и наистина е много мътна Янтрата. За спининг не ставаше а бях решил да направя сефтето... Дойдоха едни пенсионери от Ценово за таранки, сигурни че ще напълнят кофите но и те толкоз...
Аватар
iko05
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от iko05 »

Явно ще се поизчака още известно време.
Колкото до местата , не е задължително да е пак на Ценово. Толкова други места има и то хубави.
Мерси за инфото колеги!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Добро утро, колеги!

Вчера с моя авер в риболова в 6:15 отидохме на ферибота. Мислехме, че няма да има много хора...да, ама не...манифестацията беше голяма :) Все пак си намерихме място, колкото метнем по една плувка...Въпреки комарите(милиарди на брой-мазилата не помогнаха особено), закачките в надвисналите дървета, късания на куки и др. такива, до към 14 часа, когато си тръгнахме, имахме към 3-4кг шарен дребосък-основно червеноперка, облез, каракуда. Хванахме и две шаранчета, размер шамарче :D Дърпах ме ги на бял (торния го забравих в нас) :)
Рибата си дава добре стига да се подхранва регулярно-мятахме някаква манджа на колегата и много бял...без стабилна храна не мисля, че ще стане нещо.

P.S. В последните 10мин преди да си тръгнем колегата извади една каракуда, размер XXL (нямахме кантарче под ръка, но беше около килограма) и две едри баби...Рибата, освен последните 3, беше върната обратно пред неодобрителните погледи и реплики от типа: "Що я пускате бре, дайте я на нас" на двама дядовци, застанали до нас :)

Поздрави на всички! :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
antiv
новобранец
новобранец

Мнение от antiv »

Здравейте на всички. Ето ви малко прясно инфо за Чифлишкото езеро. Бях там в събота 10.07 от 7:00 до към 13:00 и ми удариха около 10 - тина шаранчета между 300 и 800гр. Само една таранка около 200гр. и един амур около 500гр. и всичко останало бяха малки шаранчета (МНОГО) между 60 и 80бр. големи колкото съвременен мобилен телефон. Естествено всичко е отново във водата. Собственика вадеше с мрежи шарани над 3кг за продаване та имах гости за вечерта и даже и аз си всех един :roll: Ако не ги е изолирал по някакъв начин е възможно да удари някой по - голям. Иначе като цяло да си "начеше крастата" човек беше доволно. Наслука на всички.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”