Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Пак за Сом, но на р.Искър; с.Роман
Модератор: Кърцата
Пак за Сом, но на р.Искър; с.Роман
Такааа след неуспешния излет с цел сом на яз.Суходол реших да опитам отново , но този път на р.Искър край с.Роман
месните казват че излизали сомчета от порядъка на 1-5кг на чере дроб - пилешки.
като такъми ще съм с един фидър и 2 дънни
искам да ви попитам за реката какъв ще е най удачния монтаж с колко и какви куки ,каква тежест
за стръв мисля да взема черен дроб , земен червей , и някаква жива стръв....таранки,баби...ще потърся и змиорки (разбрах че били доста резултатна стръв)
споделете ако иамте накакви резултати от тази река (горе доло в тази част - с.Роман)
месните казват че излизали сомчета от порядъка на 1-5кг на чере дроб - пилешки.
като такъми ще съм с един фидър и 2 дънни
искам да ви попитам за реката какъв ще е най удачния монтаж с колко и какви куки ,каква тежест
за стръв мисля да взема черен дроб , земен червей , и някаква жива стръв....таранки,баби...ще потърся и змиорки (разбрах че били доста резултатна стръв)
споделете ако иамте накакви резултати от тази река (горе доло в тази част - с.Роман)
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Пак за Сом, но на р.Искър; с.Роман
Ако намериш змиорки ще е супер,иначе си приготви пиявици и конощип! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Vlado_852
- разбира нещата
Колега при мен на Дунава най-резултатен винаги ми е бил монтаж с олово 140-160гр. и под него на около 30 см. едно попово прасенце на куката. /от повече нямяш нужда/ Едно време венаги слагах по две куки и пак винаги съм ги вадил на долната. Успех...
ПП: Ако решиш да пробваш, Поповото прасе го нанижи откъм главата, като куката да ти излезе през задната му част!

ПП: Ако решиш да пробваш, Поповото прасе го нанижи откъм главата, като куката да ти излезе през задната му част!

-
- вече хвърля и на тежко
колега,имаш лично
Колега Роман е град от 1974 година.Колкото до сомчетата има-стига да можеш да хвърлиш от бракониерите които са окичили върбите със висящи куки с рибки-а на някои места направо през цялата река с 10-20 куки.Преди няколко дена извадиха 27 кг. сом под Роман-до село Кунино.
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Едни колеги миналата седмица до Роман са хванали едно соме 6.5 кг на попово прасе и то 1 часа на обяд
утре ще ме водят на мястото пак ще видим

-
- вече хвърля и на тежко
браво на колегите,знае ли някои там дали отбиха за новата централа водата,и с вировете ,,варницата,, и под него ,,върбите,, това е след радовене,преди кунино,какво става,има ли ги още,или ги разкопаха?
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Сега се прибрах от Роман бяхме на един вир точно над водната централа хванахме две сомчета 1.5 и 2мирославмладенов написа:браво на колегите,знае ли някои там дали отбиха за новата централа водата,и с вировете ,,варницата,, и под него ,,върбите,, това е след радовене,преди кунино,какво става,има ли ги още,или ги разкопаха?

-
- вече хвърля и на тежко
този вир веднага след моста след радовене дето се слиза вдясно по черен път ли ?
-
- вече хвърля и на тежко
мерси,колега