Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

1хх кила сом от р.Арда- опулих се като го чух.
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
1хх кила сом от р.Арда- опулих се като го чух.
Обади ми се един приятел днес. Беше за риба на р.Арда под яз.Ст. Кладенец. Пуснали водата през преливника на язовира ... и един сом цамбурнал от там в реката. От селото го видели и хукнали да го гонят по реката. Бил зашеметен и успели да го извадят- 2,5 метра и към 100 кг (очни мерки). 

- altavoto_me4e
- научил се да хвърля
- georgi_sarafov
- научил се да хвърля
Каде кълве в момента?
Мечо,и на тебе не ти е лесно 

- altavoto_me4e
- научил се да хвърля
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Инфото е оскъдно
Инфото е оскъдно- пуснали са водата през преливника (правят го при високо ниво- нали имаше много дъждове в този край тези дни). От там е паднал- височината е огромна. Хванали са го след с.Рабово- нагазили са в реката и са използвали ръце. Бил е силно зашеметен (според мен едва ли е можел да оживее след такъв скок). Поисках да ми изпратят снимки, ако се появят. Размерите- 243 см., кг са неизвестни (засега).
-
- новобранец
- Обратна връзка:
134,5 кг, 243 см
Току що получих размерите- 134,5 кг, 243 см.
- altavoto_me4e
- научил се да хвърля
- krasimir n.
- научил се да хвърля
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Шейтан дере
Мястото е страхотно!!! Невероятна природа и следи от човешка ръка. Човек спокойно може просто да се разходи. Но лично аз не пропускам да взема и въдица!
Препоръчвам го силно на всеки риболовец!
Мястото е и легендарно! Дядо ми разправя, че там от край време са вадели най-големите сомове от р.Арда. Аз го знам като Шейтан дере (шейтан е дявол на турски) и наистина има и нещо дяволско в това място. Не са редки случаите и на удавени хора, отнесени от водата. Не може да се опише гледката, а и снимки не вършат работа- трябва да се види. Има ВЕЦ (баща ми като млад инженер е участвал в построяването му), който периодично го пускат (силна сирена известява километри надолу по течението) и водата се покачва 1-2 метра, а течението става много силно. И аз имах прекрасни преживявания там и ... мога да пиша безкрай за това място! Но ... трябва да се бачка!
Пожелавам на всеки риболовец да мине от там! Предупреждавам- риба може и да не хване!
Но пък може да му хареса! 

Мястото е и легендарно! Дядо ми разправя, че там от край време са вадели най-големите сомове от р.Арда. Аз го знам като Шейтан дере (шейтан е дявол на турски) и наистина има и нещо дяволско в това място. Не са редки случаите и на удавени хора, отнесени от водата. Не може да се опише гледката, а и снимки не вършат работа- трябва да се види. Има ВЕЦ (баща ми като млад инженер е участвал в построяването му), който периодично го пускат (силна сирена известява километри надолу по течението) и водата се покачва 1-2 метра, а течението става много силно. И аз имах прекрасни преживявания там и ... мога да пиша безкрай за това място! Но ... трябва да се бачка!
Пожелавам на всеки риболовец да мине от там! Предупреждавам- риба може и да не хване!

- krasimir n.
- научил се да хвърля
to4no toq som ne sam go vidql:)ama pratih nqkolko snimki ot prelivane na qzovir IVAILOVGRAD dosta presni ot 17.02.2005!moje da se vidi kolko e vodata:) okolo 1100 kub.metra v sekunda! stenata na STUDEN KLADENEC e dosta po visoka.! taka 4e mojete da si napravite smetka mogat li da padat somove:)
!i ne samo somove:)!!!!

-
- новобранец
hahahha
hahahhaha dobre we ivaka
)
4e ima takiva golemi somove v studen kladenec ima ama ba6 da preska4at ot prilivnicite tva ve4e e varaha
ivaka tva da ne e olkleika 4e da ia zavle4e te4enieto we mkar 4e kato ima takova goliamo te4enie i okleikada se krie:))
i kat e imali takova goliamo te4enie teia hora det sa go gonili po rekata, gazili li sa v rekata ili sa pluvali we:) tiah te4enieto ne gi li e otneslo nekade?

4e ima takiva golemi somove v studen kladenec ima ama ba6 da preska4at ot prilivnicite tva ve4e e varaha

ivaka tva da ne e olkleika 4e da ia zavle4e te4enieto we mkar 4e kato ima takova goliamo te4enie i okleikada se krie:))
i kat e imali takova goliamo te4enie teia hora det sa go gonili po rekata, gazili li sa v rekata ili sa pluvali we:) tiah te4enieto ne gi li e otneslo nekade?
az znam 4e ni6to ne znam ama drugite i tva ne znaiat
-
- новобранец
май наистина е верно
май найстина са хванали такав голям сом ве ама не с голи ръце по реката а от язовира и сигорно с мрежа
и за тва са измислили тая историа с преливника
ама незнам пак не сам сигорен така чух

ама незнам пак не сам сигорен така чух
az znam 4e ni6to ne znam ama drugite i tva ne znaiat
-
- новобранец
- Обратна връзка:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ivodik/de ... pg&.src=ph
Ех, дочаках я! Това е снимката! Голям зор беше, докато я получа. В този край времето е спряло някъде към 90-те и 15 години назад- смятайте. Без да съм специалист според мен технологията е класическа- лента и фотохартия. Следователно- една снимка и орязана- по изрично настояване на притежателя на правата! За съжаление няма подходящ ориентир на нея, за да се направи преценка на размерите, но с това разполагам.
Sorry, че е чрез линк, но ми е малко сложно да я публикувам във форума.
Завиждам чистосърдечно за емоциите и пожелавам на всеки от нас подобни през настъпващия сезон (зимата аз лично я пропускам)!
Времето не бърза, но слънцето ще оправи нещата!
Ех, дочаках я! Това е снимката! Голям зор беше, докато я получа. В този край времето е спряло някъде към 90-те и 15 години назад- смятайте. Без да съм специалист според мен технологията е класическа- лента и фотохартия. Следователно- една снимка и орязана- по изрично настояване на притежателя на правата! За съжаление няма подходящ ориентир на нея, за да се направи преценка на размерите, но с това разполагам.
Sorry, че е чрез линк, но ми е малко сложно да я публикувам във форума.
Завиждам чистосърдечно за емоциите и пожелавам на всеки от нас подобни през настъпващия сезон (зимата аз лично я пропускам)!
Времето не бърза, но слънцето ще оправи нещата!

-
- вече хвърля и на тежко