Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Новото ми спинингче
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Новото ми спинингче
След тоягата, която си взех миналата година, с акция 15-40 и дължина 3 метра, разбрах, че това не въдица за вида спинингов риболов, който искам. И така след дълго чудене, ровене из сайтове и обикаляне на магазини днес отидох в Майсторски риболов и очите ми се спряха на Мавър Стралис Ултра Топ 2.40м 5-20гр. На първо гледане приятна пръчка, разтръскване - добре, не е като кол и докато още се чудех нея или Колмик Мастър Спин помолих един от продавачите да я претеглим, защото няма отбелязано теглото й на самия прът....... ИЗНЕНАДА   само 155 грама!!! В този момент Колмика беше забравен тотално, с неговите 212 грама. Ето и снимки (с телефона):
  само 155 грама!!! В този момент Колмика беше забравен тотално, с неговите 212 грама. Ето и снимки (с телефона): 

Надявам се да съм направил правилен избор. Ще я ползвам за кефал предимно по Марица и Струма, затова и реших, че 5-20 няма да е фатално голяма акция за тези реки. Варианта 2.10м 3-15гр ми се видя къс. Пък и аз не съм от най-ниските Пръчката ще бъде на бойното поле още в събота
  Пръчката ще бъде на бойното поле още в събота   Междувременно повъртях няколко модела на Дайва... Мислех, че като ги хвалите е заради марката или дори от педантизъм, но с такава макара е почти оргазъм да въртиш!
  Междувременно повъртях няколко модела на Дайва... Мислех, че като ги хвалите е заради марката или дори от педантизъм, но с такава макара е почти оргазъм да въртиш!   Живот и здраве, след време дано и аз имам щастието да ловя с такива такъми
  Живот и здраве, след време дано и аз имам щастието да ловя с такива такъми   Това е от мен! Благодаря на вкички колеги, които помогнаха с насоки
  Това е от мен! Благодаря на вкички колеги, които помогнаха с насоки    Поздрави и наслука!
  Поздрави и наслука!  

само 155 грама!!! В този момент Колмика беше забравен тотално, с неговите 212 грама. Ето и снимки (с телефона):

Надявам се да съм направил правилен избор. Ще я ползвам за кефал предимно по Марица и Струма, затова и реших, че 5-20 няма да е фатално голяма акция за тези реки. Варианта 2.10м 3-15гр ми се видя къс. Пък и аз не съм от най-ниските
 Пръчката ще бъде на бойното поле още в събота
  Пръчката ще бъде на бойното поле още в събота   Междувременно повъртях няколко модела на Дайва... Мислех, че като ги хвалите е заради марката или дори от педантизъм, но с такава макара е почти оргазъм да въртиш!
  Междувременно повъртях няколко модела на Дайва... Мислех, че като ги хвалите е заради марката или дори от педантизъм, но с такава макара е почти оргазъм да въртиш!   Живот и здраве, след време дано и аз имам щастието да ловя с такива такъми
  Живот и здраве, след време дано и аз имам щастието да ловя с такива такъми   Това е от мен! Благодаря на вкички колеги, които помогнаха с насоки
  Това е от мен! Благодаря на вкички колеги, които помогнаха с насоки    Поздрави и наслука!
  Поздрави и наслука!  
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!

- 
				Станимир Бегов
- разбира нещата 
Re: Новото ми спинингче
Честито и много риби с нея  

Честито,колега, и дано ти донесе много положителни емоциии  

- 
				mimi750830
- разбира нещата 
Честито и много риби,ама не каза колко е коломика-дължина ,акция.Щото 155 и 212 грама,при еднакша дължина и различна акция,са си без много голяма разлика.По дълга въдица с по малък грамаж,тежи повече,щото върхът тегли напред.Смисъл по уморява ръката.Трябша да се балансира с по голяма макара,съответно по тежка,но всичко според риболова който ще се практикува.Не мой с 3м колец,акция15-45 за кефал.Особенно ,че кефали рядко надвишават 3 кг. 

На къса плувка,в репея...

- баш_майстора
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
добър избор!!!
чакаме снимки с рибета

чакаме снимки с рибета

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."

Честито, много и приятни излети с новата придобивка 

Честито,и много успехи с  новата придобивка 

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.

И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко 
Честито колега.Много риби да прекараш през нея колега.