Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Мнение от IVKOPIVKO »

Кире чепарета за морски риболов, някъде там могат ли да се купят , обясни ми по-конкретно аз риба на море нивга не съм ловил ...Нещо на плувка дали няма да излезе...
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Чепарета, мисля че няма да имаш проблем с намирането.
А за плувка - задължително пробвай.
Използвай за стръв червей ( по магазините ще ти го предложат ),
белена скарида ( и тези големите от магазина стават )
ами пробвай и с мида.
Има в момента доста различна риба в морето и покрай брега,
друг е въпроса,че нещо не и се папка.
Но ден с ден не си приличат,така че,не се отказвай.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
kikivc
новобранец
новобранец

Мнение от kikivc »

Здравейте колеги
Въпреки лошото време мислим да отскочим този уикенд до Каваците.
Не ми е познат региона за риболовните места така, че ще Ви бъда много благодарен ако ме упътите за някое местенце от където да бомбардирам Платерините и евентуалните Заргани :)
А морски червеи дали ще намеря по магазините в Созопол или да си нося от Варна?

Благодаря предварително.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Нос Германката, скалите до къмпинг Весеслие и н. Агалина са ти в близост до Каваците. Това са местата подходящи за бомбардиране, но още ми се струва, че е рано. С червеите едва ли ще имаш проблеми в Созопол.
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

roko-koko написа:Колега Ала-Бала е навсякаде ,не искам да те разочаровам обаче приготви повечко таками за попчета и платерина ,от рибата която чакахме (сафрид) се появява само на мрежи .........и то дребна ,сардела можеш да сганеш на чепаре някоя платерина на тапа кефал на данна .........ноооооооооо не отивай с големи надежди .По добре обарни внимание на семейството целувай си детето покажи колко ги обичаш (защото не менуемо ще има дни когато няма да се прибираш у дома заради рибата или риболова ) и се направи че те са по важни за теб от колкото някаква си черноморска риба :wink: .Поздрави и приятна почивка.
По добре обарни внимание на семейството целувай си детето покажи колко ги обичаш (защото не менуемо ще има дни когато няма да се прибираш у дома заради рибата или риболова ) и се направи че те са по важни за теб от колкото някаква си черноморска риба
Аз или колегите дето са тръгнали към морето,щото темата е за това,та НИЕ знаем на кого да обАрнем внимание,кого да целуваме и какво да показваме(ако се наложи да го вадим пред ората).
И не мисля да слушам някой да ми дава наклон,кое е по важно от
някаква си черноморска риба
Тука точно в тая тема Ората питат за риба,не за психологически въпроси ,свързани с обръщането,целуването, изваждането,вкарването на каквото и да е.
На къса плувка,в репея...
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Kолега ,сажалявам че си ме разбрал по този начин,искренно ти се извинявам макар че не това беше смисала на писаното от мен.Извинявай още веднъж и приятна почивка.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

ПП.И не се газирай толкова лесно на някакви които се опитват да ти отговорят (разбрал или не).Сори за спама.
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Няма ли някой да каже как е по Несебър,пускат ли на кея,морската гара.
На къса плувка,в репея...
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Заминавам за Несебър - помощ

Мнение от amatev1 »

Здравейте Морски колеги ! Чудех се дали да пусна темата в Заминаван на излет или в морски риболов, пуснах я тук, но ако модераторите преценят нека я преместят.
По ирония на съдбата живея на морето, а не съм запознат точно с риболова в Несебър, новия и Стария град. Четох във форума, намерих някаква информация, непонятна поне за мен, като "Кея в Стария град" ( един ли кей има, знам ли ), "Пътя под Марината" и общо взето нищо съществено за местата за риболов, а утре заминавам за 7 дена в Несебър. Та, ще съм ви благодарен ако ми разясните за местата за риболов в Несебър /рибата, която ще се лови е ясна - платерини, попчета, илария и каквото останало излезе/. Кои са местата подходящи за посочените риби и пускат ли на пристанището през деня, или ще ме изгонят ?
Накрая за да не кажете, че съм от колегите, които само черпят информация, а не дават нищо в замяна, ви обещавам да пусна поне 3 морски излета от Несебър, разбира се може да не е веднага, защото не знам как ще съм с интернет - връзката :)
Последно промяна от amatev1 на Чет Юли 15, 2010 10:43 pm, променено общо 1 път.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Заминавам за Несебър - помощ

Мнение от amatev1 »

Е, колеги явно няма да ми отговорите, затова ще се оправям както мога. Обещанието за излетите ще си го спазя :)
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

По-горе има тема"Тръгвам към морето-имам въпроси"би трябвало да ти се отговори,аз не мога,успех :)
А сега де? :roll:
Venci62
новобранец
новобранец

Мнение от Venci62 »

Здравейте - форума е супер ! Май ще ме запали да ходя по-редовно на риболов
:rolleyes:
Утре тръгвам за Велека :)
Насочете ме към магазин за читав блатен и морски червей в гр.Бургас, който да е близко до главния път за Созопол.Да заметнем веднага с пристигането :mrgreen:
Благодаря предварително!
krasi81

Мнение от krasi81 »

Venci62 написа:Здравейте - форума е супер ! Май ще ме запали да ходя по-редовно на риболов
:rolleyes:
Утре тръгвам за Велека :)
Насочете ме към магазин за читав блатен и морски червей в гр.Бургас, който да е близко до главния път за Созопол.Да заметнем веднага с пристигането :mrgreen:
Благодаря предварително!
Магазин близо до пътя има но се влиза в града и няма смисъл.А в Царево,Ахтопол и Синеморец продават червей и внимавай като хвърляш на дъно за платерина с драконите че преди месец ходих до Синеморец един колега от София ги беще надърпал здраво.Имам предвид че се беше набол здраво а те са отровни :!:
Venci62
новобранец
новобранец

Мнение от Venci62 »

^ Нищо че се влиза в града - надявам се да са по-пресни червеите, отколкото в Синеморец и Ахтопол. Застояват им блатните - по 2.50лв ги продават, а ги зареждат 1 път седмично (невинаги).А блатния ...
За драконите внимавам , защото преди 2 години и аз се боднах леко докато го махам от куката - голяма гад е !
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Колега amatev1,
В стария град има две пристанища- северно и южно. Южното пристанище е с охрана и поради това,че на него акостират както пасажерски, така и риболовни кораби, до колкото имам информация риболовът там е забранен. Изключения се правят само за местните. Северното пристанище отстои от южното на 500 метра, така, че няма да ти е нужен автомобил, за да се придвижиш бързо от едното до другото. Според мен северното пристанище е по-доброто за риболов /на буната, находяща се между паркинга и кея/. Там можеш да хванеш всякаква риба-попче, илария,платерина, кефал, заргана, барбуня и т.н. Покрай паркинга има алея, която продължава на изток от кея и стига до върха на стария град- Естефанос. Там също става за риболов, нещо повече-има много голяма буна завършваща с пристан за рибарски лодки-място удобно за риболов на попче и платерина. Заливчето е разкошно. Ще се убедиш сам.Успех!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Публикувай отговор

Обратно към “Внимание!”