Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Внимание!
naRiba.com

Форум

Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Модератор: emo vasilev
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Кире чепарета за морски риболов, някъде там могат ли да се купят , обясни ми по-конкретно аз риба на море нивга не съм ловил ...Нещо на плувка дали няма да излезе...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чепарета, мисля че няма да имаш проблем с намирането.
А за плувка - задължително пробвай.
Използвай за стръв червей ( по магазините ще ти го предложат ),
белена скарида ( и тези големите от магазина стават )
ами пробвай и с мида.
Има в момента доста различна риба в морето и покрай брега,
друг е въпроса,че нещо не и се папка.
Но ден с ден не си приличат,така че,не се отказвай.
А за плувка - задължително пробвай.
Използвай за стръв червей ( по магазините ще ти го предложат ),
белена скарида ( и тези големите от магазина стават )
ами пробвай и с мида.
Има в момента доста различна риба в морето и покрай брега,
друг е въпроса,че нещо не и се папка.
Но ден с ден не си приличат,така че,не се отказвай.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Здравейте колеги
Въпреки лошото време мислим да отскочим този уикенд до Каваците.
Не ми е познат региона за риболовните места така, че ще Ви бъда много благодарен ако ме упътите за някое местенце от където да бомбардирам Платерините и евентуалните Заргани
А морски червеи дали ще намеря по магазините в Созопол или да си нося от Варна?
Благодаря предварително.
Въпреки лошото време мислим да отскочим този уикенд до Каваците.
Не ми е познат региона за риболовните места така, че ще Ви бъда много благодарен ако ме упътите за някое местенце от където да бомбардирам Платерините и евентуалните Заргани

А морски червеи дали ще намеря по магазините в Созопол или да си нося от Варна?
Благодаря предварително.
Нос Германката, скалите до къмпинг Весеслие и н. Агалина са ти в близост до Каваците. Това са местата подходящи за бомбардиране, но още ми се струва, че е рано. С червеите едва ли ще имаш проблеми в Созопол.
-
- разбира нещата
roko-koko написа:Колега Ала-Бала е навсякаде ,не искам да те разочаровам обаче приготви повечко таками за попчета и платерина ,от рибата която чакахме (сафрид) се появява само на мрежи .........и то дребна ,сардела можеш да сганеш на чепаре някоя платерина на тапа кефал на данна .........ноооооооооо не отивай с големи надежди .По добре обарни внимание на семейството целувай си детето покажи колко ги обичаш (защото не менуемо ще има дни когато няма да се прибираш у дома заради рибата или риболова ) и се направи че те са по важни за теб от колкото някаква си черноморска риба.Поздрави и приятна почивка.
Аз или колегите дето са тръгнали към морето,щото темата е за това,та НИЕ знаем на кого да обАрнем внимание,кого да целуваме и какво да показваме(ако се наложи да го вадим пред ората).По добре обарни внимание на семейството целувай си детето покажи колко ги обичаш (защото не менуемо ще има дни когато няма да се прибираш у дома заради рибата или риболова ) и се направи че те са по важни за теб от колкото някаква си черноморска риба
И не мисля да слушам някой да ми дава наклон,кое е по важно от
Тука точно в тая тема Ората питат за риба,не за психологически въпроси ,свързани с обръщането,целуването, изваждането,вкарването на каквото и да е.някаква си черноморска риба
На къса плувка,в репея...
Kолега ,сажалявам че си ме разбрал по този начин,искренно ти се извинявам макар че не това беше смисала на писаното от мен.Извинявай още веднъж и приятна почивка.
ПП.И не се газирай толкова лесно на някакви които се опитват да ти отговорят (разбрал или не).Сори за спама.
-
- разбира нещата
Няма ли някой да каже как е по Несебър,пускат ли на кея,морската гара.
На къса плувка,в репея...
-
- вече хвърля и на тежко
Заминавам за Несебър - помощ
Здравейте Морски колеги ! Чудех се дали да пусна темата в Заминаван на излет или в морски риболов, пуснах я тук, но ако модераторите преценят нека я преместят.
По ирония на съдбата живея на морето, а не съм запознат точно с риболова в Несебър, новия и Стария град. Четох във форума, намерих някаква информация, непонятна поне за мен, като "Кея в Стария град" ( един ли кей има, знам ли ), "Пътя под Марината" и общо взето нищо съществено за местата за риболов, а утре заминавам за 7 дена в Несебър. Та, ще съм ви благодарен ако ми разясните за местата за риболов в Несебър /рибата, която ще се лови е ясна - платерини, попчета, илария и каквото останало излезе/. Кои са местата подходящи за посочените риби и пускат ли на пристанището през деня, или ще ме изгонят ?
Накрая за да не кажете, че съм от колегите, които само черпят информация, а не дават нищо в замяна, ви обещавам да пусна поне 3 морски излета от Несебър, разбира се може да не е веднага, защото не знам как ще съм с интернет - връзката
По ирония на съдбата живея на морето, а не съм запознат точно с риболова в Несебър, новия и Стария град. Четох във форума, намерих някаква информация, непонятна поне за мен, като "Кея в Стария град" ( един ли кей има, знам ли ), "Пътя под Марината" и общо взето нищо съществено за местата за риболов, а утре заминавам за 7 дена в Несебър. Та, ще съм ви благодарен ако ми разясните за местата за риболов в Несебър /рибата, която ще се лови е ясна - платерини, попчета, илария и каквото останало излезе/. Кои са местата подходящи за посочените риби и пускат ли на пристанището през деня, или ще ме изгонят ?
Накрая за да не кажете, че съм от колегите, които само черпят информация, а не дават нищо в замяна, ви обещавам да пусна поне 3 морски излета от Несебър, разбира се може да не е веднага, защото не знам как ще съм с интернет - връзката

Последно промяна от amatev1 на Чет Юли 15, 2010 10:43 pm, променено общо 1 път.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Заминавам за Несебър - помощ
Е, колеги явно няма да ми отговорите, затова ще се оправям както мога. Обещанието за излетите ще си го спазя 

"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
- Моряка
- кандидат преподавател
По-горе има тема"Тръгвам към морето-имам въпроси"би трябвало да ти се отговори,аз не мога,успех 

А сега де? 

Здравейте - форума е супер ! Май ще ме запали да ходя по-редовно на риболов
Утре тръгвам за Велека
Насочете ме към магазин за читав блатен и морски червей в гр.Бургас, който да е близко до главния път за Созопол.Да заметнем веднага с пристигането
Благодаря предварително!

Утре тръгвам за Велека

Насочете ме към магазин за читав блатен и морски червей в гр.Бургас, който да е близко до главния път за Созопол.Да заметнем веднага с пристигането

Благодаря предварително!
Магазин близо до пътя има но се влиза в града и няма смисъл.А в Царево,Ахтопол и Синеморец продават червей и внимавай като хвърляш на дъно за платерина с драконите че преди месец ходих до Синеморец един колега от София ги беще надърпал здраво.Имам предвид че се беше набол здраво а те са отровниVenci62 написа:Здравейте - форума е супер ! Май ще ме запали да ходя по-редовно на риболов
![]()
Утре тръгвам за Велека![]()
Насочете ме към магазин за читав блатен и морски червей в гр.Бургас, който да е близко до главния път за Созопол.Да заметнем веднага с пристигането![]()
Благодаря предварително!

^ Нищо че се влиза в града - надявам се да са по-пресни червеите, отколкото в Синеморец и Ахтопол. Застояват им блатните - по 2.50лв ги продават, а ги зареждат 1 път седмично (невинаги).А блатния ...
За драконите внимавам , защото преди 2 години и аз се боднах леко докато го махам от куката - голяма гад е !
За драконите внимавам , защото преди 2 години и аз се боднах леко докато го махам от куката - голяма гад е !
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега amatev1,
В стария град има две пристанища- северно и южно. Южното пристанище е с охрана и поради това,че на него акостират както пасажерски, така и риболовни кораби, до колкото имам информация риболовът там е забранен. Изключения се правят само за местните. Северното пристанище отстои от южното на 500 метра, така, че няма да ти е нужен автомобил, за да се придвижиш бързо от едното до другото. Според мен северното пристанище е по-доброто за риболов /на буната, находяща се между паркинга и кея/. Там можеш да хванеш всякаква риба-попче, илария,платерина, кефал, заргана, барбуня и т.н. Покрай паркинга има алея, която продължава на изток от кея и стига до върха на стария град- Естефанос. Там също става за риболов, нещо повече-има много голяма буна завършваща с пристан за рибарски лодки-място удобно за риболов на попче и платерина. Заливчето е разкошно. Ще се убедиш сам.Успех!
В стария град има две пристанища- северно и южно. Южното пристанище е с охрана и поради това,че на него акостират както пасажерски, така и риболовни кораби, до колкото имам информация риболовът там е забранен. Изключения се правят само за местните. Северното пристанище отстои от южното на 500 метра, така, че няма да ти е нужен автомобил, за да се придвижиш бързо от едното до другото. Според мен северното пристанище е по-доброто за риболов /на буната, находяща се между паркинга и кея/. Там можеш да хванеш всякаква риба-попче, илария,платерина, кефал, заргана, барбуня и т.н. Покрай паркинга има алея, която продължава на изток от кея и стига до върха на стария град- Естефанос. Там също става за риболов, нещо повече-има много голяма буна завършваща с пристан за рибарски лодки-място удобно за риболов на попче и платерина. Заливчето е разкошно. Ще се убедиш сам.Успех!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.