Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз. Ивайловград - дъждовен риболов
- Don4o_62
- учете се от него
Яз. Ивайловград - дъждовен риболов
В Сряда отидохме на Ивайловград за риба. Едвам си намерихме място, понеже беше блокаж
от всякаде. Намерихме с голям зор в един ръкав свободно място. Докато оправяхме лодката и мотора за предстоящия тролинг, колегата почна за бърже да вади ей от тия малки тави

Но той си е стар майстор на пружината.
Аз почнах да стягам няколко на царевица.

След което ги заметнах до шамандурата. След час и нещо докато направим разбор и малка почивка, аванса изсвири зверски. Дигнах пръчката, но рибата зави на ляво към шамандурата и се оплете в нея. Тръгна без да мога да я спра със шамандурата и камъка за която беше вързана, а той не беше малък. Вече усещах как ще я метна
в кепчето, когато след един рязак тласък от нейна страна, се случи на куката ето това
.

Сигурно ще да е бил доста голям шаран, за да изправи и счупи куката. От там се ядосах и влезнахме да влачим. Почнахме да вадим от тоя модел

Имаше и по дребни, които биваха пускани на мига, и не си заслужаваше да бъдат снимани.
Така неусетно деня си отиде, и почнахме да стягаме за вечерта бивака, агрегата и т.н. Вечерта
хапнахме и пийнахме както си му е реда
. След което си легнахме весели и изпълнени с ентосязам за утрешния риболов. Да ама не
. Вечерта към 22ч. като заваля и засвятка, та не спря до вчера на обяд. Вместо да ловим риба, станахме като мокри мишки, и се
започна голямото сушене.

Докато сушахме багажа, колегата влезна да повлачи и закачил една мрежа, скромен размер
Викам му, някои бракониер сърди се не сърди се, дай да засилим малко огъня с нея

Вечерта пак се почна да вали, та чак днес към 9,00 спря. Риболова се развали тотално, след което решихме да събираме и да си ходим. Хубаво го решихме, но не беше толкова лесно.
Закопахме се след 50-60 м. и до там. От там отидохме в селото за трактор, иначе трябваше да седим цяла седмица докато изсъхне. Тука като по срамежливи караме зад трактора

Та така завърши нашия риболов.Другия път се надявам,вместо мокри дрехи и трактори,да гледаме все големи риби
.Наслука на всички и 
от всякаде. Намерихме с голям зор в един ръкав свободно място. Докато оправяхме лодката и мотора за предстоящия тролинг, колегата почна за бърже да вади ей от тия малки тави

Но той си е стар майстор на пружината.
Аз почнах да стягам няколко на царевица.
След което ги заметнах до шамандурата. След час и нещо докато направим разбор и малка почивка, аванса изсвири зверски. Дигнах пръчката, но рибата зави на ляво към шамандурата и се оплете в нея. Тръгна без да мога да я спра със шамандурата и камъка за която беше вързана, а той не беше малък. Вече усещах как ще я метна
в кепчето, когато след един рязак тласък от нейна страна, се случи на куката ето това

Сигурно ще да е бил доста голям шаран, за да изправи и счупи куката. От там се ядосах и влезнахме да влачим. Почнахме да вадим от тоя модел

Имаше и по дребни, които биваха пускани на мига, и не си заслужаваше да бъдат снимани.
Така неусетно деня си отиде, и почнахме да стягаме за вечерта бивака, агрегата и т.н. Вечерта
хапнахме и пийнахме както си му е реда

започна голямото сушене.
Докато сушахме багажа, колегата влезна да повлачи и закачил една мрежа, скромен размер

Викам му, някои бракониер сърди се не сърди се, дай да засилим малко огъня с нея

Вечерта пак се почна да вали, та чак днес към 9,00 спря. Риболова се развали тотално, след което решихме да събираме и да си ходим. Хубаво го решихме, но не беше толкова лесно.
Закопахме се след 50-60 м. и до там. От там отидохме в селото за трактор, иначе трябваше да седим цяла седмица докато изсъхне. Тука като по срамежливи караме зад трактора

Та така завърши нашия риболов.Другия път се надявам,вместо мокри дрехи и трактори,да гледаме все големи риби

Последно промяна от Don4o_62 на Съб Юли 10, 2010 9:54 am, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Re: Яз. Ивайловград - дъждовен риболов
Старата народна мъдрост казва: "Сухо дупе риба не яде "
Все пак се е получил хубав излет наситен с много емоции,макар и на двата полюса
А тук добре сте се сгрели
:
Поздравления за излета

Все пак се е получил хубав излет наситен с много емоции,макар и на двата полюса

А тук добре сте се сгрели

Don4o_62 написа: .... дай да засилим малко огъня с нея![]()

Поздравления за излета

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Всепък риболова е много хубава работа въпреки и лошите моменти
Поздравления

Поздравления

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- ще става разбирач
Браво
Добър Излет

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Eкстра колега, имало е емоции 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- ignatov78
- ще става разбирач
Браво. Голямо приключение е било.
Браво,както за унищожаването на мрежата,така и за риболова!
Останах с впечатлението,че колегата е почнал да ги вади по две,верно ли е или ме лъжат очите?
Останах с впечатлението,че колегата е почнал да ги вади по две,верно ли е или ме лъжат очите?

-
- кандидат преподавател
Много дъжд сте видяли , но въпреки всичко по- добре за риба , отколкото някой досаден ангажимент !
Пък и сух гъз , риба не яде !!!

Пък и сух гъз , риба не яде !!!

Върл Shimano фен!
имало е екшън но то и в това го има в риболова 

Абе Дончо,ния с Узуна те тьрсим по марица а ти кьде си бил.
п.п Стига с тоя мьрзелив риболов
от лодка.Иска ходене. 

п.п Стига с тоя мьрзелив риболов

-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
супер риболов
имам няколко въпроса.понеже имам сащата палатка и не сам я пробвал още ми е интересно дали издържа на дъжда и тази изправената кука ми са види кат ръждива нещо
(не ми се вярва де ) и ми е интересно на каква стръв одари тоя шарко предполагам.
браво за изгорената мрежа,спасихте малко риба
иначе това е най- красивия язовир в българия(израснал съм покрай него)и още веднъж поздравления за излета много емоции е имало

имам няколко въпроса.понеже имам сащата палатка и не сам я пробвал още ми е интересно дали издържа на дъжда и тази изправената кука ми са види кат ръждива нещо

браво за изгорената мрежа,спасихте малко риба

иначе това е най- красивия язовир в българия(израснал съм покрай него)и още веднъж поздравления за излета много емоции е имало

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- Кузмич
- dreamer
Дончо като гледам, Весо и комшията ти са имали улов, я платика, я бяла риба и мрежа даже, ами ти?
Поздрави за чудесния излет.

Поздрави за чудесния излет.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Добре сте си изкарали.И добре сте намерили трактор, че щяхте да си ловите още 

Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
-
- сериозен играч

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..