Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж с ваглер за Таранка
Модератор: sapuna
Монтаж с ваглер за Таранка
Здравейте колеги кажете някой монтаж с ваглер за таранка
Ако има такава тема моля тази да бъде изтрита

Ако има такава тема моля тази да бъде изтрита

-
- фен клуб-скобар
Re: Монтаж с ваглер за Таранка
Ами може да стане,ама тоя ваглер трябва да е много лек-примерно 3 или 5гр,корда 0,14 и кука 14-16номер.Монтажите ги има във форума,а моя съвет е по-дълъг повод от оловото,за да не се оплита при хвърляне.Стоперите-Балтцер,а напоследък се появиха и други.Използвай лек прът 4-5м.за да придърпваш отвреме навреме.Наслука.
Най-обичам да си настройвам такъма на повдигане; слагаш една по голяма съчма над повода; ваглери-зависи; куки-10 до 16 номер са идеални 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- новобранец
Повод 30см.(0,12),троен вирбел и на основното влакно се поставя дропер №4 на 2 метра от куката,който спира ваглера.Основното утежнение се прави от 2,3 съчми в зависимост от ваглера и накрая се слага една съчма до тройния вирбел.
Слагам ваглер 5 грама. Повод 0,14 и кука между 16 и 10 номер. 

- nasko_kn98
- фен клуб-скобар
значи основно влакно 0.14,повод 0,12 или 0,10 ако са по капризни. Ваглер 8 грама основно утежнение 20 -30 см надолу 4 дропера после микро вирбел и кука номер 14
!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Вземи вдигни ръчната бе,разбрахме те,че се от специалнитеnasko_kn98 написа:значи основно влакно 0.14,повод 0,12 или 0,10 ако са по капризни. Ваглер 8 грама основно утежнение 20 -30 см надолу 4 дропера после микро вирбел и кука номер 14!

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- nasko_kn98
- фен клуб-скобар
butnik аз съм на 14 години,като си бил на моята възраст не вярвам да си разбирал повече от мене 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това го разбрах и без да си разкриваш годините,както и това,че имаш мечта да станеш голям рибар.На твоите години бях по спортните зали и стадионите,в свободното време "гонех" вятъра с на дядо Явата/сигурно и това не знаеш какво е/.И въпроса не е колко съм разбирал,а как съм го УСВОИЛ.И още нещо-на 14 години съм бил през 1976г,тогава беше пълно с мачове,фидери,болонези и каквото се сетиш,чак да се чудиш какво да избереш.nasko_kn98 написа:butnik аз съм на 14 години,като си бил на моята възраст не вярвам да си разбирал повече от мене
- SBANKOV
- ще става разбирач
butnik, дядо ти е имал остров
А относоно мачове, фидери и болонези само не ми казвай че не си навивал водачи на някоя бамбукарка, руска стъклопластова не снаждал за да я удължиш, или не си правил хранилки от капачки на пюрено бурканче.
Вярно е нямаше въдици но желанието беше основното, така че е важно да се подържа в младите.
Още си спамням как навивахме корда на шише от кока кола и ловяхе толкова риба че никой не е мислел за релиизване на улова.

А относоно мачове, фидери и болонези само не ми казвай че не си навивал водачи на някоя бамбукарка, руска стъклопластова не снаждал за да я удължиш, или не си правил хранилки от капачки на пюрено бурканче.
Вярно е нямаше въдици но желанието беше основното, така че е важно да се подържа в младите.
Още си спамням как навивахме корда на шише от кока кола и ловяхе толкова риба че никой не е мислел за релиизване на улова.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не ми се е налагало, защото дядо ми /цялата ми рода/ бяха циркови артисти и пътуваха из целия свят,така че имах всичко необходимо.Но това е без значение от кога и с какво ,защото риболова се развива постоянно и нещата са вече са коренно различни.,а да не отваряме скоби за рибата.SBANKOV написа:butnik, дядо ти е имал остров![]()
Аз сега разбрах защо си такъв клоун.Истинските риболовци не се държат така с децата,които имат желание да научат нещо.Малко е грубо!В крайна сметка риболова е хоби за повечето хора,за други бизнес,но не и за продавачите,които са карали на дядо си ЯВАТА.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ako си проследил постовете на малкия нямаше ТИ да се правиш на клоун,така,че не взимай участие в неща ,които не са ти ясни.И хобито НИ не е копи пейст,капиш.nelkako написа:Аз сега разбрах защо си такъв клоун.Истинските риболовци не се държат така с децата,които имат желание да научат нещо.Малко е грубо!В крайна сметка риболова е хоби за повечето хора,за други бизнес,но не и за продавачите,които са карали на дядо си ЯВАТА.
Много е важно в този живот да имаш нормално отношение,а Ти такова нямаш! Аз Те разбирам,защото във форума си някой,но в живота надали.Много хора ловим с качествени и скъпи въдици.Това ли е най-важното?Относно хобито със сигурност няма какво да науча от теб.Надявам се да промениш отношението Си,защото отблъскваш хората от форума и най-вече младите момчета.Аз не съм този,който има право да съди,за което се извинявам на модераторите,а относно BUTNIKA се надявам скоро да се запознаем.
С уважение:Йордан Георгиев
С уважение:Йордан Георгиев