Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Първи излет.
Модератор: Paublo_Eskobar
Първи излет.
Днес за първи път лових с новият си фидер, Трабуко и останах очарован.От 28 години съм рибар и съм практикувал почти всички видове риболов, най вече спининг, но не съм очаквал че това е толкова интензивен риболов.Малко ми е ковти че не гледам към водата но с това се свиква.Имам въпроси към майсторите в този бранш; мога ли да ползвам най тънкият връх при риболов на по едри риби примерно 2 кг, или трябва да ги менкам според размера, и може ли да счупя върха при замятане което е плавно и преценено понеже на мойта гега не пише акция пише само медиум хеви но според мен акцията е най много 80.И нещо което е извън темата; обозночената тежест на хранилките се отнася само за оловото, кошничката не влиза в това тегло а тези които измерих варират между8 и 10 грама.
-
- фен клуб-скобар
Re: Първи излет.
Може оти да не може да ловиш с тънък връх за по йедри. Ако кълват слабо по-добре ще ги виждаш. Бе като се замисля те си удрят здраво та нема да пропуснеш удара и ан малко по-твърд връх. Върха можеш да спраскаш ако се е оплело влакното по водачите и като навиеш с макарата или заметнеш следва чупене. Затова внимавай да не се оплита ианче нема се счупи.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Мерси колега ще внимавам за това, мисля че с времето ще му свикна и няма да има проблем но реших да търся съвет от майстори за да ми е по лесно, а и научавам нови неща които са полезни и за други като мен; начинаещи в този вид риболов.Пръчката която ползвам не е от най скъпите именно заради това че съм новак, като се ошлайфам ще купя по хубава а до тогава приемам всякакви съвети.Имам и още един въпрос,защо толкова трудно влизат сглобките на колената, след риболов трудно разглобявам сопата. Не го е греяло слънце защото аз ловя от 5 до 9 30 часа.Така ли трябва да бъде или ще се оправи с времето.
- bigfish133
- ще става разбирач
Колега , доколкото си спомням аз ти препоръчах този фидер , затова и аз да кажа нещо . В началото и на мен ми се струваше , че пръчката е прекалено крехка , но със всеки следващ риболов я натоварвам все повече (в рамките на разумното ) и мога да кажа , че пръчката е много жилава и първото впечатление определено лъже .Когато миналата събота лових в едни камъняци , където оставих 4 кошнички и на моменти след яко сяцане ( глупаво от моя страна ) кордата се късаше или вадех само оловото от кошничката , усетих че пръчката издържа на доста големи натоварвания . Относно 1 -та унция - аз ловя само с него (ловях) , успях да го счупя - при недоглеждане от моя страна - беше се уплел върхът и при няколко навивания с макарата връхчето изпука . Иначе при правилно замятане няма да имаш грижи . С 1 1/2 унция определено се чувства разлика . Аз лично нямам проблеми при сглобяването и разглобяването , единствено връхчето ми влиза и излиза по - трудно , но мисля , че това е нормално . Аз не го разглобявам след риболов (връхчето) , просто внимавам при транспортирането и толкова . Да не би прекалено много да набутваш частите една в друга и оттам да идва проблемът ти ? Имам още доста да уча и следя с интерес подобни теми . Успехи !!!
-
- фен клуб-скобар
Това си зависи от пръчката вече. Ако трябва не ги набивай толкова много да не стане някой сакатлък после
Преди да ги напъхаш ги попочиствай и така.

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Почиствам ги, просто си влизат по трудно но това ще се оправи сигурно с времето .Аз ловя с най тънкият връх защаго другият има леко разминаване на първия и втория водач което ме дразни много като го гледам.
-
- учете се от него
Това, едва ли е случайно! Снадките също не трябва да влизат докрайsme6ko написа:Почиствам ги, просто си влизат по трудно но това ще се оправи сигурно с времето .Аз ловя с най тънкият връх защото другият има леко разминаване на първия и втория водач което ме дразни много като го гледам.

-
- учете се от него
Пействам мой пост от друг форум, точно по "проблема" със снадките:

п.п това е на фидер Трабуко, модел "ПРОКСИМА" и има как да меря износването и колко влиза след 10-11 години, понеже фидера е 3.90/4.20 и има 30см снадка за 4.20, която почти не ползвам и практически няма износванеБачо Илия написа:
Ето как изглеждат такива снадки след 10 години сериозна експлоатация- в случая е фидер НН от висок клас:
Дори и след 10 години износването не е такова, че снадките да влезнат до край. За това време са влезнали с около 3-3.5 см. в повече, от първоначалното си положения![]()
![]()
![]()

колеги,и аз реших да пробвам метода фидер.та въпрсат ми е следня.имам шаранжийски сопи фишерман експерт 3.60,3либри.мога ли да ги ползвам и със какъв фидер е най-удачно.ще ловувам шаран в не много много дълбок язовир
- CERRUTI
- сериозен играч
Може ли със ТИР да минеш в еднопосочна уличка във центъра на София?somcho 74 написа:колеги,и аз реших да пробвам метода фидер.имам шаранжийски сопи фишерман експерт 3.60,3либри.мога ли да ги ползвам и със какъв фидер е най-удачно.

По принцип няма проблем да ловиш със монтаж фидер на шаранджийска въдица и да ползваш сигнализатор като индикация .... Но това няма да е чист метод фидер защото при фидера индикацията идва от върха на въдицата.
Разбираш ли?И защо давам примера с ТИРа?
А иначе монтажи и модели колко ти душа иска-прегледай важните теми във раздела!