Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Страдик за пикер-а
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Страдик за пикер-а
Здравейте колеги
Аз пратих 2-3 Лични, но и като цяло да попитам за мнения тук.... Насочил съм се към Шимано Страдик за пикер-а Гарболино, но малко се колебая за размера ....
Първо пикера е 180гр 2.70м и най-много би му паснал Shimano Stradic GTM 2500RC като размер (аз харесвам заден аванс) Weight (g): 315, Gear Ratio: 6.0:1 - но е много бързооборотна и това не било много добре за дънния риболов (не съм сигурен точно защо).... Също така макарата не е евтина и ще си я ползвам дълго време, което предразполага че може във времето да я ползвам и за друг риболов, а с този размер 2500 не е много широко приложима.....
Поогледах се още малко и попаднах на Shimano Stradic GTM 4000S RC тази е по-бавно оборотна Gear Ratio: 5.8:1 , теглото е горе долу същото Weight (g): 390, което би трябвало да е по добрия вариянт за риболов с хранилки, а и пикера е на стойки така че..... НО ! Това С означавало че е с плитка шпула - Line Capacity: 6lb/180yds - това са 165м което така или иначе никога няма да използвам, но аз ще ползвам с някакъв тънък плетеняк и не знам дали ще е проблем плитката шпула и дали ще е достатъчна ?????
Също така размер 4000 е доста по-широко приложим и в мачовия и по-тежък спининг и т.н
Още нещо: в два сайта ми дават различно предавателно число за модела 4000- едното е 5.8.1 другото е 6.0.1
STRADIC GTM 2500 RC
Gear ratio - 6.0:1
Line cap. - 140yds/8lb
Weight - 315g
STRADIC GTM 3000S RC
Line cap. - 120yds/8lb
Weight - 345g
STRADIC GTM 4000S RC
Line cap. - 120yds/8lb
Weight - 390g
Сега видях че имало и размер 3000С .....
да знаете че и тя е в играта
.....
Вие какво ще кажете по въпроса, коя да си заприходя?
Аз пратих 2-3 Лични, но и като цяло да попитам за мнения тук.... Насочил съм се към Шимано Страдик за пикер-а Гарболино, но малко се колебая за размера ....
Първо пикера е 180гр 2.70м и най-много би му паснал Shimano Stradic GTM 2500RC като размер (аз харесвам заден аванс) Weight (g): 315, Gear Ratio: 6.0:1 - но е много бързооборотна и това не било много добре за дънния риболов (не съм сигурен точно защо).... Също така макарата не е евтина и ще си я ползвам дълго време, което предразполага че може във времето да я ползвам и за друг риболов, а с този размер 2500 не е много широко приложима.....
Поогледах се още малко и попаднах на Shimano Stradic GTM 4000S RC тази е по-бавно оборотна Gear Ratio: 5.8:1 , теглото е горе долу същото Weight (g): 390, което би трябвало да е по добрия вариянт за риболов с хранилки, а и пикера е на стойки така че..... НО ! Това С означавало че е с плитка шпула - Line Capacity: 6lb/180yds - това са 165м което така или иначе никога няма да използвам, но аз ще ползвам с някакъв тънък плетеняк и не знам дали ще е проблем плитката шпула и дали ще е достатъчна ?????
Също така размер 4000 е доста по-широко приложим и в мачовия и по-тежък спининг и т.н
Още нещо: в два сайта ми дават различно предавателно число за модела 4000- едното е 5.8.1 другото е 6.0.1

STRADIC GTM 2500 RC
Line cap. - 140yds/8lb
Weight - 315g
STRADIC GTM 3000S RC
Line cap. - 120yds/8lb
Weight - 345g
STRADIC GTM 4000S RC
Line cap. - 120yds/8lb
Weight - 390g
Сега видях че имало и размер 3000С .....

Вие какво ще кажете по въпроса, коя да си заприходя?

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Re: Страдик за пикер-а
За пикера вземи 2500 .
-
- сериозен играч
За пикера на 2.70 най-добре би ти паснала размер 2500, но ако ще използваш макарата за мач и фидер или някъв друг дънен риболов ти трябва размер 3000 или 4000, но пък 4000 мисля, че ще ти дойде прекалено тежка дори и за тежък спининг. Както казват универсална макара няма. Зависи на кое повече ще наблягаш. От това за което си споменал, че ще я ползваш аз лично бих се спрял на 3000 или 4000. Големия плюс на тези макари със заден аванс е бързият им аванс с едно бутане на пръста го затягаш или отхлабваш в зависимост от ситуацията. Не са подходящи за дънен риболов защото, колкото е по високо предавателното число, толкова макарата е с по малка мощ, но пък за сметка на това доста по бързо обират линията.. А капацитета на шпулата, ако няма да ловиш много големи риби ти е напълно достатъчен. При големите риби ти трябва по голям капацитет, ако тръгнат да развиват аванса.

Колега имам Страдик размер 2500 с заден аванс на два излета -продавам го за 170лв -ако имаш интерес пиши на ЛС 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- разбира нещата
Ще си го взема чисто нов и по-евтин от тук колега иначе мерси за предложението..... Явно ще помисля дали да взимам Страдик изобщо...
Може да си заприходя някоя Окума байтрънър малък размер....

Може да си заприходя някоя Окума байтрънър малък размер....

-
- разбира нещата
Сори брато Абу Гарсиа никога повече
.... импровизирания ми фидер в момента е абу гарсия ... некачествена изработка , материали и т.н...... може би добри цена -качество но не за мен
мерси все пак....

-
- разбира нещата
Ами да тези сеидо-та ги заглеждам, но нямам никакви впечатления... струва ли си и по-добра ли е от Екзеидж ????

-
- вече хвърля и на тежко
4000 размер, не се хвърляй по скъпи решения с много лагери - няма смисъл.
Преден МОЩЕН аванс!
На много лек 1.80 пикер/boat rod с акция 20-100 ползвам евтина и тежка (към 400гр) Дайва Sweepfire 4000 с 1 лагер, такъма се усеща и държи страхотно при риболов от кей (в моя случай)!
Ако беше от София - бих ти го дал за проба.
Преден МОЩЕН аванс!
На много лек 1.80 пикер/boat rod с акция 20-100 ползвам евтина и тежка (към 400гр) Дайва Sweepfire 4000 с 1 лагер, такъма се усеща и държи страхотно при риболов от кей (в моя случай)!
-
- разбира нещата
jamiemirror написа:4000 размер, не се хвърляй по скъпи решения с много лагери - няма смисъл.
Преден МОЩЕН аванс!
Сори колега ама не бих се възползвал от твоето предложение

4000 е голям размер за тая въдицаjamiemirror написа:4000 размер

-
- вече хвърля и на тежко
При по-малките размери става доста интересно боравенето - все пак тежестите са от 30 грама поне нагоре. Пробвах за майтапа с 1000 размер хехехехе, мъка мъъъка!
Аргументите ми зад липсата на смисъл от макара с много лагери и заден аванс са прости:
1. не се работи постоянно с макарата
2. по-малко лагери=по-ниско тегло (обикновено, в моя конкретен случай не беше така де), равномерния ход не е от значение тук така или иначе
3. преден аванс принципно е по-мощен от заден при еднакви класове, а това при дънна въдица е важно
4. работата с преден аванс не е затруднена при тоя тип риболов (не особено динамичен)
Затова и мисля че евтина качествена макара с минимум екстри е добро решение. Колегата разбира се сам си избира какво да сложи.
Аргументите ми зад липсата на смисъл от макара с много лагери и заден аванс са прости:
1. не се работи постоянно с макарата
2. по-малко лагери=по-ниско тегло (обикновено, в моя конкретен случай не беше така де), равномерния ход не е от значение тук така или иначе
3. преден аванс принципно е по-мощен от заден при еднакви класове, а това при дънна въдица е важно
4. работата с преден аванс не е затруднена при тоя тип риболов (не особено динамичен)
Затова и мисля че евтина качествена макара с минимум екстри е добро решение. Колегата разбира се сам си избира какво да сложи.
-
- новобранец
http://fishermanbg.com/articledetails.php?ArticleID=13 ето ти макара за твоите нужди малкият размер 3007 ,а по големият е за МН фидер.
-
- разбира нещата
Колега Тиката е страшна марка ... много съм доволен от макарите им и точно този байтрънър също ще ми пасне перфектно... много се замислям над нея защото определено си струва парите
Но нещо все ме дърпа към тази: Shimano Super GT RC 3000S заден аванс 3 0.25 / 140 5.0:1 340гр. цена: 226 лв
Иначе другите две алтернативи са:
Shimano Super GTM RC 3000S заден аванс 3+1 0.20 / 220 6.0:1
Shimano Seido 3000S заден аванс 5+1 0.18 / 130 5.2:1 280гр. цена:188 лв
Честно да си призная и трите ми допадат и не знам коя да избера.... мисля че 100% няма да е Супер ГТМ заради бързите обороти и съответно по-малкото мощ, но се колебая между другите две ... (падам си сериозно по двойни дръжки ама Сейдо-то е доста по леко
) Вие коя бихте избрали и защо?
Допълнително инфо за Сейдо:
На японски името на новия модел със заден аванс за 2007-2008
буквално означава прецизност. Тази здрава и надеждна серия от
макари е с предавателно число 5.2:1 и работна характеристика,
еквивалентна на 9 лагерна макара. Макарата е мощна и плавна, но
освен това изглежда изключително добре. Външният й вид е не
само приятен за окото, но има и практически преимущества за
риболова, като например мулти-дисков заден двоен аванс, кухо
стебло за олекотяване, подсилена биомеханична ръкохватка за
мощ и студено кована шпула с бутон за освобождаване (в цената е
включена още една резервна шпула) за мигновена смяна на шпулите.
Допълнително инфо за Shimano Super GT RC :
Super GT макарите си спечелиха верни последователи. Новото
четиричленно GT-RC семейство може единствено да засили и да
подобри репутацията чрез многото подобрения, вложени в 1500,
2500, 3000S и 4000. Първите три модела са с новата плитка шпула,
а резервните са от XT-7. Тялото от XT-7 е с нов изглед и придава
идеален завършек на прецизната механика, включваща Zinc Diecast
предавки, Slow Speed Oscillation, Supper Stopper II, AR-C шпули и
пробки за поддръжка. Двойната дръжка е стандарт за всички модели.

Но нещо все ме дърпа към тази: Shimano Super GT RC 3000S заден аванс 3 0.25 / 140 5.0:1 340гр. цена: 226 лв
Иначе другите две алтернативи са:
Shimano Super GTM RC 3000S заден аванс 3+1 0.20 / 220 6.0:1
Shimano Seido 3000S заден аванс 5+1 0.18 / 130 5.2:1 280гр. цена:188 лв
Честно да си призная и трите ми допадат и не знам коя да избера.... мисля че 100% няма да е Супер ГТМ заради бързите обороти и съответно по-малкото мощ, но се колебая между другите две ... (падам си сериозно по двойни дръжки ама Сейдо-то е доста по леко

Допълнително инфо за Сейдо:
На японски името на новия модел със заден аванс за 2007-2008
буквално означава прецизност. Тази здрава и надеждна серия от
макари е с предавателно число 5.2:1 и работна характеристика,
еквивалентна на 9 лагерна макара. Макарата е мощна и плавна, но
освен това изглежда изключително добре. Външният й вид е не
само приятен за окото, но има и практически преимущества за
риболова, като например мулти-дисков заден двоен аванс, кухо
стебло за олекотяване, подсилена биомеханична ръкохватка за
мощ и студено кована шпула с бутон за освобождаване (в цената е
включена още една резервна шпула) за мигновена смяна на шпулите.
Допълнително инфо за Shimano Super GT RC :
Super GT макарите си спечелиха верни последователи. Новото
четиричленно GT-RC семейство може единствено да засили и да
подобри репутацията чрез многото подобрения, вложени в 1500,
2500, 3000S и 4000. Първите три модела са с новата плитка шпула,
а резервните са от XT-7. Тялото от XT-7 е с нов изглед и придава
идеален завършек на прецизната механика, включваща Zinc Diecast
предавки, Slow Speed Oscillation, Supper Stopper II, AR-C шпули и
пробки за поддръжка. Двойната дръжка е стандарт за всички модели.