Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Малко Шарково?
Модератор: Paublo_Eskobar
- мечока
- научил се да хвърля
Re: Яз. Малко Шарково
прав си колега,в събота валя до 11 часа.неделята беше отвратителна жега,три пъти се къпахме докато си събирахме бивака.ние бяхме тия с гумената лодка.
Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?
и аз за тва се учудих?! пристигнах в събота вечерта и неделя похващахме - на едно и също място все щяхме да се видим?! а в събота явно ще сте да сте глътнали бая вода! 

-
- разбира нещата
Мечока ,ти ли беше този които сподели че на петното излизат само червенопери?Това в събота двамата спинингисти дето минаха бяхме аз и каридата.Браво,все пак добри риби сте изкарали.С лодката навътре ли ги дърпахте ?
Инъче каридата се разписа с 2 доста едри костура , на блесна, ама се спотайва.
Някои знае ли дали могат да се хващат дребни рибки за стръв на място?
Инъче каридата се разписа с 2 доста едри костура , на блесна, ама се спотайва.
Някои знае ли дали могат да се хващат дребни рибки за стръв на място?
Проба му е майката!
- S.Koychev
- разбира нещата
Последно ходих на 04.07 тая година изкарахме някоя друга червенопера но общо взето слаб риболов се получи, а за малки рибки там има доста само си носи ръчило или нещо друго с което да ги ловиш
и бой по големите костури 

Ribarche
- мечока
- научил се да хвърля
колега seefeel.не разбрах за това петно което споменаваш.иначе с лодката търсихме костура на около 20-25 метра от брега.там свършват подводните водорасли и има скат дъното.там се върти гадината.навътре сонара нищо не отчита.на ската дълбочината е от9 до 16 метра.
-
- разбира нещата
Колега Мечока,ако сте били на носа преди залива в дясно от лудницата значи сте били вие.Поздравих се с един човек от лагера там и ми каза че нямат добра риба и че излизали само червенопери.Това на дъното с разпъване доколкото видях.
Поздрави.
Поздрави.
Проба му е майката!
- мечока
- научил се да хвърля
колега seefeel,изглежда не сме били ние.ние бяхме с син микробус и палатка.лагерувахме на брега който е по=близо до селото,по-трудно достъпен е за автомобили поради многото камъни и наклона.
- каридата
- учете се от него
КОлеги каде има що годе подходящи места за опъване на бивак със сенчица на язовира,за сега съм ходил замо в района на лудницата.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ключовата дума е "сенчица" ... за съжаление Шарковският язовир е доста зле откъм сянката, затова помисли или за тента, или за читави чадъри. Хубава сянка до брега не се сещам някъде да има. Точно преди стената, където са боровете са добри места за бивакуване, но май забраниха достъпа там, зашото е в района на стената (не съм сигурен в това, най-добре проверка на място). И другото място, където имаше що-годе някакви сенки е Воденският ръкав, но от вътрешната му страна - от селото влизаш към ръкава и стигаш почти до устието на самия ръкав, където влиза в язовира. Там на високото имаше дървета, но са на поне 50 метра от брега; там сме бивакували преди няколко години, но лошото на това място е, че имаш доста черен път с жълта пръст, което сещаш се какво означава през тези дъждовни дни - за нас си беше предизвикателство да излезем оттам.каридата написа:КОлеги каде има що годе подходящи места за опъване на бивак със сенчица на язовира,за сега съм ходил замо в района на лудницата.
Преди години на доста места бреговете бяха залесени с борчета, но за съжаление част от тях изгоряха, а останалите бяха просто изсечени масово от колеги "риболовци" ... така че отново сами сме си виновни

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Преди стената където са боровете е забранено,а и навсякъде около стената .На последния ни риболов решихме да поспинингуваме точно там ,около кулата и доиде пазача и ни изгони.Така че трябва да се търсят други места .
Проба му е майката!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имам и аз такъв спомен, че май вече е забранено там, но понеже не съм ходил скоро, не бях убеден в това.
Еми, значи единственото евентуално спасение може да бъде Воденският ръкав, където тук-таме може да се намери дърво в крайбрежния пояс (100-тина метра от водата).
Еми, значи единственото евентуално спасение може да бъде Воденският ръкав, където тук-таме може да се намери дърво в крайбрежния пояс (100-тина метра от водата).
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
- dedeff
- разбира нещата
Имам намерение да посетя язовира след 4 годишна пауза,а и мисля да се установя на Руженския ръкав от Южната му страна.Имаше добри дъбови горички а и риба си даваше,но от както му пуснаха водата,от тогава стана е....... си м.......та.Интересуваме,има ли вода в момента и на какво ниво е.Поне да не блъскам 300 и кусур киломентра да си тровя нервите.
Без жени можем,без риболов не можем!
- dedeff
- разбира нещата
Няма я очакваната информация,но както и да е ,решено-сторено,в четвъртък пътувам за четиридневен излет,а след Неделя очаквайте инфо.
Без жени можем,без риболов не можем!
ами нямам скорошна информация какво е положението на язовира, но последния път като ходих нивото беше нормално- имам предвид както си го държаха в годините преди да започнат да го изпускат! имам една-две снимки но не си личи точно колко е. Не мисля че водата е ниска, даже обратното- след тези дъждове битрябвало да се е вдигнало... На този ръкав през Ружица никога не съм ходил, но имай в предвид, че през стената може и да не те пуснат да минеш - дано да знаеш обходен път през селото...Язовира е доста обрасъл и има много миди!
Наслука колега и дано да се похвалиш с нещо!
Наслука колега и дано да се похвалиш с нещо!
- каридата
- учете се от него
Коли по стената е забранено да минават(инфото е от пазача)
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm: