Палатки на я.Въча

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
rali83
новобранец
новобранец

Палатки на я.Въча

Мнение от rali83 »

Здравейте приятели,
наканили сме се една групичка от хора да отидеме до я.Въча за бяла риба.За съжаление никой от нас не е ходил преди това там.Може ли да ми кажете дали има къде да се разпънат палатки и дали излиза бяла риба там?
Ще съм ви много благодарна :)
SONY
учете се от него
учете се от него

Re: Палатки на я.Въча

Мнение от SONY »

Палатки - горе до пътя.Много са малко местата,на които може да разпънете палатки в близост до водата.До Михалково има места за палатки и бивак,но там панаира и чалгата вземат връх.На Въча,предварителни приказки от сорта на " излиза ли това или онова " не важат.Днес може да хванеш 20 кила риба,а утре 200 грама.Там факторите от които зависи риболова са много.Най-важно е да не играе нивото на язовира и най-вече да не пада.Започне ли да пада нивото,събирайте и си тръгвайте.На тролинг се хваща по-някоя бяла риба.От брега - вечер на уклей.Забелязъл съм,че като падне мрака,идва до самия бряг и започва терора на уклея.Така,че там някой и да ти даде информация , че дава или не дава,тя просто на следващия ден НЕ важи.Успех и дано имате слука,на този красив,но иначе капризен язовир. :wink:
TICA FAN
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Абсолютно съм съгласен със Сони,доста непредвидим водоем,от край време си е така!
Даже без да си натрапвам мнението-смени дестинацията-Батак,Широка поляна,Голям Беглик,Доспат.
rali83
новобранец
новобранец

Мнение от rali83 »

Много благодаря за информацията.Къде според вас в момента е най-подходящо за бяла риба, като имате предвид ,че разполагаме с лодка.Казвам тази подробност, защото преди години съм ходила на я.Искър и там така сме ловили.Около 5 палатки сме и предпочитаме да е на около 150 км от София.
Дано не станаха много условията :lol:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Ако сте голяма група с много палатки,то ви съветвам да смените язовира.Трудно ще разпънете 2,пък какво остава за 5.Пробвайте с Пясъчник,там се лови бяла риба от лодка,удобен е за бивак и ще ви е далеч по-удобно и комфортно.Километрите също ви съвпадат - около 150.Пък и на Въча,са много малко местата от които може да пуснете лодката,а на някой от тях искат и такса за да го направите.Все пак,ако сте решили да останете на тази дестинация,отидете към Михалково.
TICA FAN
rali83
новобранец
новобранец

Мнение от rali83 »

Решихме да отидеме до Широка поляна.В неделя като се прибереме, ще ви пиша какъв е бил резултата.Ако не - то поне ще си починеме там.
Стискайте палци да излезе нещо хубаво :wink:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Страхотен язовир ... за почивка.Бяла риба няма да излезе,но костур със сигурност.Стискаме палци. :wink:
TICA FAN
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”