мряната голям кеф а

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

петьр власев
новобранец
новобранец

мряната голям кеф а

Мнение от петьр власев »

всички все говорят за шарани сомове и т.н. все тежак риболов на който не сам голям преварженик не че не го практикувам ама повече си падам по риболов на леко от две години лятото ходя на стряма точно кадето се влива в марица нагазвам в средата на реката и тръгвам нагоре по течението ловя с пръчка силстар карбон 4.00 м макарата също е силстар малка шпула основното влакно е 0.12 а повода 0.10 кука № 14 слагам перо 1 грам като го отежнявам с около 2.5 или 3 гр. перото ми служи да си следя линиятя заштото дефакто ловя на изтичане по дъното перото го дигам на около 1 - 1.5 метра така че стравта да се движи по дъното но течението д не я носи с нея а леко полеко да я предърпва към вас към вас заштото хвърлям с-щу течението на 30- 40 м. пред мен / реката е права и позволява да хвърляш на далече когата си нагазил / и веднага започвам да обирам влакното не нужно да засичаш в повечето случаи рибата се самозасича когато ловя по този начин рибата пред мен не ме усеща не се плаши и взима като луда на излет правя около 70 80 бр мряна и то все прилични 150-200гр. малките ги пускам съшто излиза кефал и карабалък този начин на риболов много ми харесва заштото е интензивен постоянно сменяш мястото и си все в движение а и времето минава бързо а не да зацикля на брега на някакав язовир и сланцето да ти вземе силицата е колеги това е от мен ако някой не е ловил по този начин нека пробва ште остане доволен
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

С такъв риболов съм започнал да ловя риби преди доста години :lol:
Наистина е забавно, но всеки си има някакви любими риби...

Надявам се от тези 70-80 риби да пускаш поне половината за да има и други които да се радват на този риболов в безрибните ни реки. Успех
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

Това според мен е наистина по-класически и динамичен риболов от надлъгването на дъно или с кльонк на огромни рибоци. Впрочем това на "аватара" е синът ми след подобни упражнения в зората на своя (и впоследствие моя) рибарлък - с две китайски въдици по за 10 лв. с макарите, на една малка рекичка по Черноморието - после стари рибари ни разшифроваха улова - 2 бели мрени, 4 клена, другото е уклей. Един познат италианец е страшно запален точно по такъв "дребосък" - гони само уклей и черни мрени. Същият е и ловец и признава само птичия лов - гургулици, пъдпъдъци и ...чучулиги (били голям деликатес в Италия). На риба и на лов италианците се обзалагали на големи суми - кой повече дребосък ще удари. Другото (едрия улов) не било майсторлък...
баща на рибарче
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”