река Нишава

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

prospect
новобранец
новобранец

река Нишава

Мнение от prospect »

Някой да знае някакво инфо за рекичката и дали е позволено да се ходи за риба там с билет или без билет или всичко което може да ми е от полза че мислим да отидем на почивка там и да знам дали да си зема и въдицата да се позабавлявам :)
Respect.Peace&Love
toniikoko
новобранец
новобранец

Re: река Нишава

Мнение от toniikoko »

Забранено е.Ако искаш без билет или със билет отиди на платеното до Калотина.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

toniikoko написа:Забранено е.Ако искаш без билет или със билет отиди на платеното до Калотина.
Тъкмо турсех инфо за Нишава по форума и срешнах тази тема......доста хора чувам че си ходят по Нишава...А тук във форума се подава информация че е забранена!!!както колегата преди мен!!! Самоче аз това-"- р. Нишава – в района на ДЛ Годеч от изворите до рибовъдно стопанство “Нишава” край гр. Годеч;"(това е изватка от забраната за 2010г.) го разбирам по различно-след Годеч до границата реката е разрешена за риболов???Нека някой да осветли..
Изображение
bokobogdan
новобранец
новобранец

Мнение от bokobogdan »

след Годеч е разрешена. и риба има. който разбира как се лови доволен си тръгва. пъстърва , клен, мренки. пръскачи на корем ма са дребни.
нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Мерси колега..... :smt023
Изображение
maikal3333
новобранец
новобранец

Мнение от maikal3333 »

bokobogdan написа:след Годеч е разрешена. и риба има. който разбира как се лови доволен си тръгва. пъстърва , клен, мренки. пръскачи на корем ма са дребни.
Тези дни мисля да отскоча да видим какво ше излезе а тея кленова мрени на какво ги ловиш плувка или блесни,воблери за да знам как да се оборудвам и друг пат сам ходил на реката но хващах сам праскачи и кротушки в вировете а по нагоре в барзея плува едар клен
bokobogdan
новобранец
новобранец

Мнение от bokobogdan »

моят кум е големият майстор. коренът му е от Разбоище може да ме мъмри, но на съфоромец инфо не мога да откажа. :drinkers: . та значи единствено на цък-цък, което ще рече, на къс директен само влакно и кука № 12 или 10 . хващаш пеперудка или скакалец /предимно/, слагаш на куката и започваш да мяташ във водата като /незнам как да ти обясня по точно/ имитираш ,че насекомчето подскача във водата. искам да знаеш, че това си е майсторлък който ,разбира се ,се усъвършенства с времето. не стой дълго на едно място. 5-10 минути са достатъчни и сменяй мястото ,отличното криене е в основата на успеха за клен. подготви се да минеш 2-3км през шубрака. това е специфичен риболов ,не е като на язовир да си седиш и да чакаш рибките :D . пробвай на основно 0,14-0,16 без повод. дано да имаш късмет , знай че американки и кленчета по 300 + гр с по тънко влакно ще им видиш подметките из драките :P . мренките на дъно само /заради пръскачите/ на червей или мармарец , този които е под камъните в кафеникава "тръбичка" ,/като бял червеи с крачка отпред/. е дано съм ти бил полезен. успех и пиши задължително ! :drinkers:
нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
maikal3333
новобранец
новобранец

Мнение от maikal3333 »

bokobogdan написа:моят кум е големият майстор. коренът му е от Разбоище може да ме мъмри, но на съфоромец инфо не мога да откажа. :drinkers: . та значи единствено на цък-цък, което ще рече, на къс директен само влакно и кука № 12 или 10 . хващаш пеперудка или скакалец /предимно/, слагаш на куката и започваш да мяташ във водата като /незнам как да ти обясня по точно/ имитираш ,че насекомчето подскача във водата. искам да знаеш, че това си е майсторлък който ,разбира се ,се усъвършенства с времето. не стой дълго на едно място. 5-10 минути са достатъчни и сменяй мястото ,отличното криене е в основата на успеха за клен. подготви се да минеш 2-3км през шубрака. това е специфичен риболов ,не е като на язовир да си седиш и да чакаш рибките :D . пробвай на основно 0,14-0,16 без повод. дано да имаш късмет , знай че американки и кленчета по 300 + гр с по тънко влакно ще им видиш подметките из драките :P . мренките на дъно само /заради пръскачите/ на червей или мармарец , този които е под камъните в кафеникава "тръбичка" ,/като бял червеи с крачка отпред/. е дано съм ти бил полезен. успех и пиши задължително ! :drinkers:
Повече от полезен дори.Мерсо много.Ше пиша какво е станало
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

bokobogdan написа:моят кум е големият майстор. коренът му е от Разбоище може да ме мъмри, но на съфоромец инфо не мога да откажа.
Затова колега другия път на ЛС. такава информация......мисля че се сещаш защо?!? :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”