Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболова около Русе

Мнение от mmirchev71 »

То заради това ли в неделя не пипаше, ако знаех че е пускал мрежа предния ден нямаше да ходя .
geinzo
новобранец
новобранец

Мнение от geinzo »

Днес на Текето, пълно капо за 2 часа един път не ми клъвна.Стръв-сладка царевица,телескоп , на леко.Какво става?
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

geinzo написа:Днес на Текето, пълно капо за 2 часа един път не ми клъвна.Стръв-сладка царевица,телескоп , на леко.Какво става?
Колега, вчера ходих на Текето за 1 ден, въпреки, че се оспах имах един много зловещ удар на царевица, но като вдигнах пръта от стойката се откачи. Разпъвах с лодка. До мен имаше двама мъже, хвърляха на жито, но хванаха сигурно 30-на таранки.
Изображение
otkata
новобранец
новобранец

Мнение от otkata »

Привет, в края на седмицата ще пътувам към Русе и мисля да разходя и такъмите. От прочетеното май се насочвам към Чифлика или Текето (никога не съм ходил). Какви са таксите за пръчка и рибата заплаща ли се. В коя част да ги търся или нямат адрес рибоците. Всякакви съвети и препоръки са добре дошли.
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

otkata написа:Привет, в края на седмицата ще пътувам към Русе и мисля да разходя и такъмите. От прочетеното май се насочвам към Чифлика или Текето (никога не съм ходил). Какви са таксите за пръчка и рибата заплаща ли се. В коя част да ги търся или нямат адрес рибоците. Всякакви съвети и препоръки са добре дошли.
Здравей, колега!
Доколкото знам на Чифлика таксата е 5лв за 3 пръчки, шарана се плаща, ако бъркам има по-знаещи те ще кажат :) За Текето не знам, тази година още не съм ходил. Миналата година мисля че беше по 2 или 3лв на сопа, ама колкото пъти съм ходил така и не са ми искали пари :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

bachoivo написа:
otkata написа:Привет, в края на седмицата ще пътувам към Русе и мисля да разходя и такъмите. От прочетеното май се насочвам към Чифлика или Текето (никога не съм ходил). Какви са таксите за пръчка и рибата заплаща ли се. В коя част да ги търся или нямат адрес рибоците. Всякакви съвети и препоръки са добре дошли.
Здравей, колега!
Доколкото знам на Чифлика таксата е 5лв за 3 пръчки, шарана се плаща, ако бъркам има по-знаещи те ще кажат :) За Текето не знам, тази година още не съм ходил. Миналата година мисля че беше по 2 или 3лв на сопа, ама колкото пъти съм ходил така и не са ми искали пари :)
3 лв на сопа на голямото и с билет за 3 пръчки на водните колела.
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

otkata - по-добре се откажи от Текето... като дестинация за риболов.
antiv
новобранец
новобранец

Мнение от antiv »

За Чифлика 5лв. такса и шарана по за 5лв. килограм. Всичко без таранката под кило се връща обратно!!! Може да я търсиш около него където я храни. Препоръчвам ти да наблегнеш на царевицата. На дъно система с малай. Добре дава и на подвижна плувка. Има много малки шарани които са закачат постоянно ако си на телескоп. Пробвай с малко по големи куки.Наслука.
otkata
новобранец
новобранец

Мнение от otkata »

Благодаря Ви за отговорите. Ще се пробвам на Чифлика. С мач съм.
Чифлика към Николово ли се намираше
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

otkata написа:Благодаря Ви за отговорите. Ще се пробвам на Чифлика. С мач съм.
Караш към Николово след Полигона караш бавно и гледаш вляво за една спирка. Срещу спирката има една пресечка вдясно, завиваш и караш между нивите и после се спускаш надолу по баира и си на язовира. Успех и да се похвалиш после какво си хванал :wink: . Ако ходиш рано сутрин и е затворено, върви напред и дразни едно куче, то започва да лае и ги събужда - аз така правя :D . Може да са препили - един път дразних кучето 20 минути, та чак прегракна докато ги събудя :D .
Изображение
otkata
новобранец
новобранец

Мнение от otkata »

хахаха. ще ми трябва и кучегон значи. сори за офтопика.
мерси за рутирането
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

kasabinho написа:
otkata написа:Благодаря Ви за отговорите. Ще се пробвам на Чифлика. С мач съм.
Караш към Николово след Полигона караш бавно и гледаш вляво за една спирка. Срещу спирката има една пресечка вдясно, завиваш и караш между нивите и после се спускаш надолу по баира и си на язовира. Успех и да се похвалиш после какво си хванал :wink: . Ако ходиш рано сутрин и е затворено, върви напред и дразни едно куче, то започва да лае и ги събужда - аз така правя :D . Може да са препили - един път дразних кучето 20 минути, та чак прегракна докато ги събудя :D .
Забрави да поясниш, че след тия ниви има една спирка и малко вдясно от нея е пресечката :d.. Иначе и аз така го събуждам :D
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

kutinchev написа: по-добре се откажи от Текето... като дестинация за риболов.
Амииии бъркаш са :) Ужасно са бъркаш .Сега се прибирам от Текето за последните 24 часа има извадени няколко добри риби .Каракудата се храни приодчно (предимно едра) След обилно захранване има добри резултати !!!
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

MiTKo_Fisher написа:
kutinchev написа: по-добре се откажи от Текето... като дестинация за риболов.
Амииии бъркаш са :) Ужасно са бъркаш .Сега се прибирам от Текето за последните 24 часа има извадени няколко добри риби .Каракудата се храни приодчно (предимно едра) След обилно захранване има добри резултати !!!
Това за Текето не е вярно. Има хванати добри риби до сега. Имам приятели в момента, които ловят за последните два дена ми казаха, че няма извадена добра риба. Тъкмо си купих резервни акумулаторни батерии за новата лодка и в петък заставам и аз.
Изображение
MNG
новобранец
новобранец

Мнение от MNG »

Ако си наясно с риболова на толстолоб насочи се към Текето, препоръчвам за пружината патешка гранула леко разкисната да се разпада бавно. Легне ли ти плувката засичаш, наслука.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”