Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
Re: Жребчево
Лошо много лошо.
Ходише ми се на голям язовир,че ми пистна тука от наща Бистра и Тича.
Ходише ми се на голям язовир,че ми пистна тука от наща Бистра и Тича.
-
- разбира нещата
в сряда ходих на косовия ръкав,до обед беше много слабо,но след обед между 13.00 и 15.00 се завъртя много риба.лових на щека,на дълбочина около 3,5 ;4.0метра,на торен червей.
-
- разбира нещата
предимно хибрид между платика и червенопера,около 300 ;400 гр.
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Тов,което си хванал най-вероятно не е хибрид,а си е белица.В Жребчево се среща в големи количества и си е съвсем отделен вид риба 

НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
-
- учете се от него
На закриването също масово се ловяха такива муцуни и с колегата също мислехме че са хибриди- еи сега ги на мерих в нета- отговарят точно на "белици", като описание, теглови данни и външен вид; барем да знаем какво ловим измежду нормалните платики и морунашиdimitar_dv написа:Тов,което си хванал най-вероятно не е хибрид,а си е белица.В Жребчево се среща в големи количества и си е съвсем отделен вид риба

Начало
Стръв и захранка
Такъми
Методи на ловене
Кълване и засичане
Засичане
Вадене
Заключение
Кулинарни качества
Наименование: Бабка, белица
Други названия: платика, червеноперка (неправилни)
Латинско наименование: Blicca bjoerkna
Описание: Това вече е истинската белица, която пък въдичарите свойски наричат червеноперка или платика. Белицата също е от семейство шаранови и наистина е близка роднина на същинската платика, която пак принадлежи към това семейство. Белицата е сребриста риба с високо и силно странично сплескано тяло. Височината на тялото є е към една трета по отношение на цялата є дължина. Размерите, до които достига, са 35 см дължина и тегло до 1 килограм. От платиката се отличава с по-едрите си люспи и червените или оранжеви на цвят чифтни плавници. Устата є е малка, полудолна. Очите са сравнително големи, сребристи на цвят. Гърбът е синьо-сив, а страничната окраска е сиво-сребриста. Единичните плавници са опушеносиви. В Европа има огромно разпространение и достига до много по-големи размери. У нас е рядка риба, която се среща в Дунав и в долното течение на вливащите се в него наши реки. Обитава и Камчия, както и някои мъртвици и разливи и канали около Дунав. Подобно на платиката белицата не блести с плавателни умения като скорост и стремителност. Тя е ленива и бавна риба, но е отлично пригодена за живот на дъното. Храни се предимно с микроорганизми от тинести и глинести дъна, над които предпочита да се задържа. Не се отказва обаче и от червеи, личинки, малки пиявички и попаднали във водата зърна. Подобно на платиката рови по дъното, като засмуква и филтрира бентосния слой, при което на повърхността могат да се видят издайнически мехурчета въздух.

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Прясно инфо от вчера :
място - устието на язовира
дистанция - 11,5м.
дълбочина - 4м.
Стръв - царевица и бял...еднакво кълвеше на всичко общо взето
Резултат - доста на брой белици ( описани по-горе в темата ),едра бабушка , за съжаление само една едра платика , 4 каракуди около 6-700гр. и едно шаранче около килцето
място - устието на язовира
дистанция - 11,5м.
дълбочина - 4м.
Стръв - царевица и бял...еднакво кълвеше на всичко общо взето
Резултат - доста на брой белици ( описани по-горе в темата ),едра бабушка , за съжаление само една едра платика , 4 каракуди около 6-700гр. и едно шаранче около килцето

MILF - Man, I love fishing !
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Само да добавя,че това беше сутринта до към 11:30 ... там някъде кълването намаля,да не кажа спря ... може би защото стана жега или пък защото ме домързя да забъркам още захранка ... но имам съмнения че сутрин дава повече.
MILF - Man, I love fishing !
- BV
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги,
Планираме с жената през последната седмица на Юли да съчетаем почивка и риболов на Жребчево. Ориентирали сме се да отседнем на стената в Спортно-Туристическия Комплекс на "Напоителни системи" - http://bulgaria.domino.bg/sliven/firmi/ ... i_sistemi/
Никога досега не съм посещавал язовира и имам следните въпроси:
Мога ли да ловя в близост до комплекса с билет и разрешен ли е риболова около стената?
Ако е разрешен, бихте ли ми препоръчали добри места за риболов с директен телескоп и фидер?
Предварително благодаря и НАСЛУКА!
Планираме с жената през последната седмица на Юли да съчетаем почивка и риболов на Жребчево. Ориентирали сме се да отседнем на стената в Спортно-Туристическия Комплекс на "Напоителни системи" - http://bulgaria.domino.bg/sliven/firmi/ ... i_sistemi/
Никога досега не съм посещавал язовира и имам следните въпроси:
Мога ли да ловя в близост до комплекса с билет и разрешен ли е риболова около стената?
Ако е разрешен, бихте ли ми препоръчали добри места за риболов с директен телескоп и фидер?
Предварително благодаря и НАСЛУКА!

-
- разбира нещата
може да се лови навсякъде,без стената,а на кое място ще ти препоръчам под стената на малкото язовирче.вчера там имаше хора и хващаха на пружина и на плувка.имаха няколко едри платики.дано съм ти помогнал.
-
- научил се да хвърля
неделя 11.07 направих риболов на Римския мост-много слабо,колегите по надолу по устието на Жребчево сьщо се оплакваха че нямат удари.Магнитни бури ли имаше ,какво става,сльнчево и приятно време а такьв лош риболов.Всеки с когото разговарях недоумяваше
.Иначе такьв панаир на устието на Жреба не бях виждал.Хора имаше отвсякьде но не чух никои да вика ДАИ КЕПА.

Последно промяна от na4o_kz на Вто Юли 13, 2010 9:40 pm, променено общо 1 път.
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
-
- научил се да хвърля
Някой има ли информация от скоро къде може да се лови на директен и доло горе да хване някоя платика ? 

-
- ще става разбирач
Прясно инфо от боклуците до върбите ,много платика но не е от най едрата 200-400 грама...

Колеги добър вечер в тоя късен час.Според това което видях на откриването,и инфо от колеги-там след години ще има яко костур и бяла риба-просто там рибата си хвърли на време хайвера и ще го бъде -помнете ми думата-милиони са 

Риболовци.