Язовир Сопот

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Язовир Сопот

Мнение от Andrey_76 »

rachmonik написа:Паткарника и тези заливи са отсрещната страна като застанеш на софийския път нали и се минава през Голяма желязна.
Точно така. Спускаш през центъра на Желязна и има черен път кйто обикаля язовира.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
didiod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didiod »

имали места от язовира които да са под аренда?
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Няма такива вече. :D Ловиш спокойно навсякаде. Добре че от 2,3 години няма арендатори , че се позавъди рибка.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

За поседните 10 дни съм ходил 3 пъти. Наистина е пълен почти до горе и продължава да с епълни. За жалост кълват маломерни платики и шаранчета, но покрай тях излизат и хубави каракуди. И много големи бабушки. Но те са по-редки. Ние ходим само на дигата, която отделя язовира от рибарниците. Ловим също и в самия рибарник. Там излиза същата риба, само че поне няма платики. Преобладава каракуда и костур и тук там някоя бабушка, но наистина хубави бабушки. А и риболова в рибарника има предимство. Като задуха силния вятър прави големи вълни в язовира. Само с еобръщаш и в рибарника няма вълни, понеже нивото е по-ниско. Като казвам рибарник, имайте предвид, че това е бивш рибарник и никой не го охранява, но така е известен сред нас, троянските риболовци. Обаче натази дига няма удобни места за летуване на палатка. Понеже колата се оставя на поне 500 метра. Информацията казана от колегите преди мен е абсолютно вярна. Наслука на всички.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Инфо от днес. Много висок и по-малко места за ловене. От към северния бряг местата за заляти и има тревояци-неудобно за ловене. На вътре от лодка на царевица излизаха добри бабушки..доста добри даже. В дясно от стената също малко места и кълват малки платики. Хванах около 35-45 и ги пусках веднага, иначе правят удоволствие при ловенето. От време на време някоя бабушка се хващаше.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

vlado-fidera написа:. На вътре от лодка на царевица излизаха добри бабушки..доста добри даже. .
Каде точно колега че неразбрах?
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

КАто се продължи по пътя и се подминава стената на едно от отклониенията за язовира. С лодка влязохме колкото да минем дърветата, които са заляти.
Изображение
Ако ти е познато от снимката..
там където е кръгчето се закотвихме ние до върбата.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Мерси колега! Мястото ми е ясно.
Аватар
LnX
новобранец
новобранец

Мнение от LnX »

И аз благодаря за информацията, че то остана само 1 седмица :) Жалко само, че нивото продължава нагоре ами не се спря.
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

LnX написа:И аз благодаря за информацията, че то остана само 1 седмица :) Жалко само, че нивото продължава нагоре ами не се спря.
Ми то няма още много да се пълни. Няма на каде вече :D
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

Да, почти няма на къде да се пълни. Стигнал е до тръбите, но на мен така повече ми харесва, понеже рибата се чувства по-сигурна и е по-близо до брега. А и тази година има изключително много риба в язовира, личи си, че бракониерите понамаляха. Платиката сега е в маломерни граници, но до година-две ще стане много масова риба в язовира, заедно с каракудата, понеже тя е много устойчива и никоя риб не яде нейния хайвер. Емоционална е за улов поне, ако не друго. Приятната изненада з амен тази година е, че се завърнаха поизчезналиоте от няколко години насам бабушки от едрите (над педя). За мен те са най-емоционалния вид за улов от мирните риби, които с еловят масово, изключвайки шараните.
Аватар
LnX
новобранец
новобранец

Мнение от LnX »

Има ли още по-прясна информация, че утре сутрин отпрашваме? 8)
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

LnX написа:Има ли още по-прясна информация, че утре сутрин отпрашваме? 8)
Да се надяваме, че като се върнеш ще имаме по-прясна информация. :wink:
ivan_tsochev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivan_tsochev »

И ние утре сутринта ще ходим, но този път повече на плаж, че и малкия ми син ще дойде с мен. Днес пък баща ми следобед ще ходи, но ще се върне късно досвечера. Успех а пък другата седмица ще пишем кой какво е направил.
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

В тънкото,на царевица едра червеноперка и дребни шаранчета. На жито платика.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”