КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
sarfa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Платерини от плажа ?

Мнение от sarfa »

Вчера бях близо до "евиния"плаж,3-4 петна от платерини.Настройка венага на такъма и 5бр.на плаваща бумбарда, до към 10,30ч. След това освежителна баня и в къщи. :smt027 :smt023 :smt038
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Така е Сърфа. Рибата от няколко дена се вдигна горе и налита на бомбардите. Засега дънните такъми ги забравям.
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

карид написа:Така е Сърфа. Рибата от няколко дена се вдигна горе и налита на бомбардите. Засега дънните такъми ги забравям.
Здравейте колеги ! Няколко неща не ми станаха ясни, ще съм ви много благодарен, ако ми обясните :

Важи ли това за пристанищата ?
Къде се намира "евиния" плаж ?
Как разбирате къде са платерините ?
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от KOllety »

Това зелено фарче е под навигационната кула , нали ?
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

За пристанищата важи-що не? То кораби все по-малко вече.
Евиния плаж-хващаш улицата с капаните пътя за солниците и си там.
За платерините-образуват петно на повърхността на водата. При тихо море лесно се познава. При накъдрена повръхност с опита се забелязва, че има едно по-характерно движение на вълните, като капки дъжд в морето. Те това са те.
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

карид написа:За пристанищата важи-що не? То кораби все по-малко вече.
Евиния плаж-хващаш улицата с капаните пътя за солниците и си там.
За платерините-образуват петно на повърхността на водата. При тихо море лесно се познава. При накъдрена повръхност с опита се забелязва, че има едно по-характерно движение на вълните, като капки дъжд в морето. Те това са те.
Мерси колега ! Чак сега разбрах защо му викат Евиния :oops:
На въпроса ти за попчетата, ходих в събота - 10 :)
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

Колеги бихте ли споделили с какви куки работите за на плувка.Разговарях с колеги от фарчето единия вика с късо рамо-с дълго са за на 'дъно'(лично аз не виждам разлика как може един път на дъно да става с такава кука а на плувка - да не???),другия с дълго рамо работи...не съобразих обачe с резултатите.Така че-ако някой реши да сподели,ще гопомоля за марката и номера на куката,а и цвета :D :D незнам дали всичко това има значeне,но след тези 2 капота там съм решен да намеря причината.

На слука!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Стъни,дълго рамо използвам само за чернокопа.И вече отделно различните номера на куките.
А за платерини дълго рамо - обеснявам си го,единствено с това,
да побере по-голям черав.
Мисля че няма смисъл от дългото рамо,и не ти е там грешката.
Както и на "оня пилот от Феррари". :wink:
Я хвърляйте по малко хляб пред мястото дето замятате.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

KOllety написа:Това зелено фарче е под навигационната кула , нали ?
Да,контролната кула дето е
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

КИРО написа:Стъни,дълго рамо използвам само за чернокопа.И вече отделно различните номера на куките.
Предполагам, че колегата Станисалв използва кука с нормално рамо,и са му казали да използва кука с късо рамо,единсвената разлика е в това ,че ако ползваш кука с късо рамо като сложиш червея куката ще се вижда по-малко.Има куки специално за червей при риболов на плувка,опитай с такива.
Зарганолог
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

Миналото лято под това зелено фарче от 10-12 вечерта съм правил по 10тина платерини на плувка със светещ накрайник. Ако някой е ходил тая година вечерта моля да сподели . благодаря !!! :D
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

КИРО написа:Стъни,дълго рамо използвам само за чернокопа.И вече отделно различните номера на куките.
:D Мятаме,но и колегите с 8-ци и 9-ки ... незнам дали наистина е така,но ми казаха,че държат рибата по-навътре.Тази година 3 пъти съм ходил на фарчeто- 1-вия път имам 1илария и 1 платерина- дето писах в гофиш,но бяхме аз и магазинера от морска гара и аз бях сгънал 7-цата на 6 метра,и той 8-цата на 6м.Още си мисля че заради това изкарах риба,и другите 2 пъти капо :?: :roll: И в крайна сметка,ако наистина е така това значи,че нямам проблем с монтажа а с рибата и с пръта най-вече :mrgreen:

А митчел-ще си купя такива куки и с тях ще пробвам
vesong
новобранец
новобранец

Мнение от vesong »

Ало градски мисля че нищо не си разбрал за "Евиния плаж" Преди много години няма да казвам колко имаше две бетонни заграждения по пътя за солниците които бяха кръстени "Адам" и "Ева" само за нудисти.В този район ми минаваха детските години.
Та броиш от капаните 150-200 метра в тази посока и се виждат остатъци от бетонна ограда.Морското дъно пред тези плажове е осеяно от варовиков камък по който се крият морски червеи и платерините се събират там на "банкет"
Наслука!!!!
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Малко инфо от вчера. Обикалям си аз Варненското пристанище по служба, и минаваики краи 7 корабно място лавираики краи множеството камиони, забелязвам 3-ма велосипедисти с пръчка в ръцете и такъм на плувка. Веднага се изостря вниманието ми. Те отминаха , но аз поглеждам към другия краи на гавана, по точно към 13 място. Виждам че там има човек с въдица. Разбира се веднага отивам на разузнаване. Спрях колата и отивам на ъгъла на гавана. Там едно момче на около 25 години тъкмо бе извадило една платерина около 500гр. Викам какво правиш бе, а оня ме гледа и вика -Ами ловя риба. Момчето беше служител на пристанището. Пуснал една гаца с хляб в краката си и лови на плувка на дълбочина около 3 метра. Поглеждам в торбата му, а там се мъдрят десетина платерини между 300 и 500 грама. Видях на земята една пръчка скопосана на плувка. Помолих го да опитам да хвана риба с нея. Той ми казва, тя е на един колега който отиде за кафе. Пускам и след 3 мин. удар и вадя една риба към 400 грама. За 10 минути извадих 3 риби долу горе със същия размер. След малко идва собственика на пръчката. И ми разказа че на няколко места из пристанището имат заложени гаци с хляб и остатъци от сладкарски изделия. Редовно си хващали илария и платерина на плувка. Че такива работи момчета, мисля че към този момент е добре да се примамва рибата с гаци с хляб. При положение че слабо върви навсякъде явно това му е цаката.
Пашата обича смелите.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

А първия евин плаж (да не споменавам и аз преди колко години )беше точно пред капаните до капана на Ицо кадравия (тоя на ъгала)Сори за спама приятен weekend колеги :drinkers: :axe:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”