Ремонт на лодка - въпроси

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Ремонт на лодка - въпроси

Мнение от Моряка »

КИРО написа: Ванка,нали знаеш,че си държа сопата на другата страна. :D
Знам ве,ама като пуснеш 2-те и за кая.А,че внимаваш винаги си е така.То май с тебе един път сме се оплитали и аз бях махмурлията :lol:
А сега де? :roll:
vlad_rad
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vlad_rad »

Кире нещо си в грешка с номерата бре. Пише се Вн а не В.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

(3) (Нова - ДВ, бр. 44 от 2010 г.) Вписаните по чл. 5, ал. 7 плавателни съдове получават регистров номер, състоящ се от буква и четири цифри, както следва:
1. пристанище Бургас - АХХХХ;
2. пристанище Варна - ВХХХХ;
3. пристанище Русе - РХХХХ;
4. пристанище Лом - MХХХХ.
И това е от
http://www.marad.bg/upload/docs/Nar1_Registar.doc

Чаткаш ли сега какво те очаква ?Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
toyo1

Мнение от toyo1 »

Е сега вече си е.............маиката (тоя педал НЕМЕЦА от които си купих лодката каза че не е била водена на отчет ТАМ и преди да ми я прати СВАЛИ ВСИЧКО КОЕТО МОЖА за което го НАХРАНИХ КАЧЕСТВЕНО и вече нищо не мога да взема като документ от НЕМЕЦА) :?:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ако няма документ ( фактура ),май не може се регистрира.
Това не помня дали съм го чел вече,ама
помня че бях задал въпроса на Златанов миналата година на прегледа,
и това му беше отговора.
Същото важи и за мотора,защото и той се вписва в талона.
И още,като взех лодката и за някакви въпроси отидох в ИАМА,
се оказа че лодката 2г не беше минавала преглед.
Не бяха се усетили - щели да я заличат от регистъра,
че аман заман,ремонтирам я ,недейте - едва я спасих.
Иначе вчера като си взех документите,помолих да видим кога е първата регистрация,
ами 1990г за първи път е вписана лодката,но не пишеше кога е произведена.

Сега се зачетох в документа,ами той преди месец е бил променян ве.
Има нови моменти
Изображение

toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега ,имам договор за лодката за извън бордовия и за колесара като са описани номерата та рамите модела и годината (НО ТОГАВА НЕМЕЦА ОБЯСНИ ЧЕ ЛОДКИТЕ КОИТО СЕ ВОДЯТ НА ОДБОРИ като тази която купувам НЕ СЕ ВОДЯТ НА ОТЧЕТ ЗАЩОТО ......)При всички положения ще оправа нещата НО ЩЕ Е ЗАГУБА НА ВРЕМЕ .
петър василев

Мнение от петър василев »

toyo1 написа:Колега ,имам договор за лодката за извън бордовия и за колесара като са описани номерата та рамите модела и годината (НО ТОГАВА НЕМЕЦА ОБЯСНИ ЧЕ ЛОДКИТЕ КОИТО СЕ ВОДЯТ НА ОДБОРИ като тази която купувам НЕ СЕ ВОДЯТ НА ОТЧЕТ ЗАЩОТО ......)При всички положения ще оправа нещата НО ЩЕ Е ЗАГУБА НА ВРЕМЕ .
Aз пък мисля,че може да се оправи тази бакия.Просто хващаш някой с магазин да ти даде квитанция ,че лодката е закупена от него и готово :D Скоро един приятел си купи извънбордови двигател на старо,който нямаше никакви документи и по този начин го прекараха,,издадоха му фактура от един магазин и го регистрира :wink: или пък заявяваш ,че си изгубил всички документи ,проверяват дали не е крадена и си готов :D
toyo1

Мнение от toyo1 »

петър василев написа:
toyo1 написа:Колега ,имам договор за лодката за извън бордовия и за колесара като са описани номерата та рамите модела и годината (НО ТОГАВА НЕМЕЦА ОБЯСНИ ЧЕ ЛОДКИТЕ КОИТО СЕ ВОДЯТ НА ОДБОРИ като тази която купувам НЕ СЕ ВОДЯТ НА ОТЧЕТ ЗАЩОТО ......)При всички положения ще оправа нещата НО ЩЕ Е ЗАГУБА НА ВРЕМЕ .
Aз пък мисля,че може да се оправи тази бакия.Просто хващаш някой с магазин да ти даде квитанция ,че лодката е закупена от него и готово :D Скоро един приятел си купи извънбордови двигател на старо,който нямаше никакви документи и по този начин го прекараха,,издадоха му фактура от един магазин и го регистрира :wink: или пък заявяваш ,че си изгубил всички документи ,проверяват дали не е крадена и си готов :D
То че ще има ГИМНАСТИКИ е ясно но защо при полажение че си я платих като поп да права такива комбинации но както е тръгнало на там отиват нещата . :!:
vlad_rad
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vlad_rad »

[quote="КИРО"](3) (Нова - ДВ, бр. 44 от 2010 г.) Вписаните по чл. 5, ал. 7 плавателни съдове получават регистров номер, състоящ се от буква и четири цифри, както следва:
1. пристанище Бургас - АХХХХ;
2. пристанище Варна - ВХХХХ;
3. пристанище Русе - РХХХХ;
4. пристанище Лом - MХХХХ.
И това е от
http://www.marad.bg/upload/docs/Nar1_Registar.doc

Чаткаш ли сега какво те очаква ?Изображение[/quot
Значи грешката е моя. И какво сега ,наново ли да я регистрирам?
Ако е заради едната буква лесна работа,мокря гъбата и трия :D :D
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Като гледам,закона е променен отскоро,и случайно го прочетох това.
Най вероятно,на следващия преглед ще ни подсетят инспекторите.
Чак нови регистрации мисля че няма да има,
ама забележете,вече ни водят към джетовете.
Изображение

jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

КИРО написа:
jamiemirror написа:...........С риск да ме увикате - но цялата работа с винтовете е с цел само да закрепят елементите докато се залепят с епоксидна смола. После винтовете се махат и дупките се попълват със смола.
Всичко дървено което е позложено на мокрене се облича със стъкломат + епоксидна смола също (ламинира се).
Елементите не са лепени с епоксидна смола,и цялата работа беше точно да закрия главите на винтовете,
да не ги хваща ръждата.
Ремонта е едно,после с годините ще има и информация - къде какво подава.
Т.е. - ще давам инфо,къде има грешки.

Между другото,кажи ми след като изкарам 4см винт,как мога да запълня целия отвор с епоксидна смола ?
За друго ми трябва.
Здравей Киро, съжалявам че толкова късно пиша - ама обикалях от Бургас до Варна :drinkers:
Смисъла на туй което съм написал е че ако се използва епоксидна смола - тя дава якостта, а не винтовете. Затова и е по-добре да се махнат, по-малко проблеми с ръждясването им, с нараняването на дървото (понеже мажеш дебело смола върху дупките).
Инак не знам за какво точно ти трябва туй което ме питаш - но можеш просто да сложиш върху дупката смола да я затвори. Ако държиш да я вкараш в 4мм отвор, сложи повече смола, покрий с парче найлон и плясни с ръка по него :lol: Туй щото предполагам ти трябва за 1-2 дупки, ако е на цяла плоскост с много дупки е по-добре с вакуумна торба (и мембрана, питай тия които леят със смоли - знаят какво да ти дадат).
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

За неръждаеми дърводелски видии чувал ли си ??? Продават се на сто места, и във всеки град има магазин.Няма да казвам колко вида има.Видията захваща здраво и дава още 200% здравина на зглобката.Всяка друга видия ръждясва,ако ще и с извънземна смола да ги покриете.Идва момент,когато евтиното и недомисленото излиза скъпо :idea: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:За неръждаеми дърводелски видии чувал ли си ??? Продават се на сто места, и във всеки град има магазин.Няма да казвам колко вида има.Видията захваща здраво и дава още 200% здравина на зглобката.Всяка друга видия ръждясва,ако ще и с извънземна смола да ги покриете.Идва момент,когато евтиното и недомисленото излиза скъпо :idea: :lol: :wink:
Искаш ли демонстрация на две лепени с епоксидка дъски - на огъване при опит за счупване? Чупят се дъските, не мястото на слепване.
Видията наранява дървото - ето това прави. Да не говорим че просто е излишна в сглобката - когато се ползва епокси.

ПП: Виждам че те влекат сложни решения като аргон, неръждаеми видии и т.н. Уважавам маниера ти да правиш нещата (безсмислено) скъпо но това не означава че са по-добри от други по-прости методи.
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

jamiemirror написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:За неръждаеми дърводелски видии чувал ли си ??? Продават се на сто места, и във всеки град има магазин.Няма да казвам колко вида има.Видията захваща здраво и дава още 200% здравина на зглобката.Всяка друга видия ръждясва,ако ще и с извънземна смола да ги покриете.Идва момент,когато евтиното и недомисленото излиза скъпо :idea: :lol: :wink:
Искаш ли демонстрация на две лепени с епоксидка дъски - на огъване при опит за счупване? Чупят се дъските, не мястото на слепване.
Абсолютно си прав!!! 8) Качествено залепено дърво със епосидна смола се чупи на друго място но не и на лепката!!! :axe:
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Качественни дърводелски лепила има много.
И навсякъде най-важното условие е -
много добре да се стегнат двете дървесини.
Но не винаги това условие може да се спази със стегите или кнехтовете.
Затова се мислят и други вариянти.
Аз го измислих с винтовете,че все пак добре стягат двата вида дървесина,
но повече се надявам лепилото да си свърши работата.
А в моя случай - по-бързо ставаше работата.
Иначе както съм смазал всеки винт с грес преди да го завия,
и после е покрит с полиестерна смола и стъкломат,
Надявам се следващите 10-15г да нямам проблеми.

Ако бях използвал дюбели,нямаше да има нужното притискане на двете дървесини,
дюбела ги свързва,но целия товар после поема той - удачен е за други места.
Но при лодките не го препоръчвам,там всеки един елемент,трябва да държи другия,
и така лодката да е надежна.
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”