Риболов на Таранка

Модератор: Paublo_Eskobar

Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Риболов на Таранка

Мнение от Crazyty »

Начи аз сам се надухал да хващам таранка , та на какво да ги хващам чудя се между пружина или на плувка.Следващия ми въпрос е каква захрнка и трябва и каква стръв и за двата начина за едър риболов.Мерси предварително :D и НАСЛУКА!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Риболов на Таранка

Мнение от czd »

зависи къде мислиш да ловиш ако в язовирчето има яко таранка давай на плувка ,аз до сега съм хващал така сама на едно забутано язовирче и само някви маломерни по 40-50 грама иначе ти препоръчвам пружината и качамак на нея :))
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

ня язовир ще хващам ама искам някоя изпробвана захранка и стръв за да не се върна във кущи без риба.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Crazyty написа:ня язовир ще хващам ама искам някоя изпробвана захранка и стръв за да не се върна във кущи без риба.
пробвай с качамак това е изпробвано от мен и няма да сгрешиш ама няма нищо сигурно хващал съм и рекорди екземпляри ама и бая пъти сйм се прибирал капо без да е пипало иначе може да пробваш и на торен червей на дъно ,а за качамака аз лично не използвам захранка има достатъчно стръв по пружината :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

начи пълниш пружината с качамак, а куките ги забучваш в качамака или ги оставяш отделно и ползваш за тях стръв?
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

Crazyty написа:начи пълниш пружината с качамак, а куките ги забучваш в качамака или ги оставяш отделно и ползваш за тях стръв?
Аз съм пробвал и двата начина и ефекта е почти равен при мен!
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Според мен ай добре е да направиш един фин такъм - плувка. Например основно 0.14 и повод 0.12, кука в зависимост от големината от 13 до 18 номер.Взимаш една сонда и мериш дълбочината. Най- добре е куката да лежи на дъното например с 3-4 сантиметра. Отначало правиш една стабилна тежка подхранка от 5-6 топки с големината на портокал и вече си подхранваш в някакъв ритъм в зависимост от активността. Аз например мятам на всяка 3-4 минута по една стиска захранка. Захранката може да бъде българска, но най- добре е да е на марките ван ден енде или на сенсас. Но и това зависи от джоба, защото има голяма разлика в цената. Българските захранки не са лоши, но няма да очакваш някакъв сразителен резултат. За 4-5 часа ако ходиш може да си вземеш 2 или 3 пакета захранка. Във топките може да добавиш червей, било то бял или торен ,или пък царевица в зависимост от стръвта с която ловиш. Плувка средно 0.75 грама или 1 е най- добре, но ако има вятър слагаш 1.5, 2 и така нататък в зависимост от силата на вятъра. Ако имаш прашка , можеш да стреляш малко бял през 2-3 минути. Еми това е начинът, по който аз бих ловил. Наслука :drinkers:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

felippemassa написа:. Захранката може да бъде българска, но най- добре е да е на марките ван ден енде или на сенсас. Но и това зависи от джоба, защото има голяма разлика в цената. Българските захранки не са лоши, но няма да очакваш някакъв сразителен резултат. За 4-5 часа ако ходиш може да си вземеш 2 или 3 пакета захранка. :drinkers:
Колега Маса,
Според мен питащият е много млад човек и едва ли може да си позволи тези разходи.Много от нас, вкл. и аз, сме прохождали в риболова с каракуда/таранка/ - тя се събира,особено на по-непретенциозните водоеми,с разпарено кюспе, варено жито, дори обикновен хляб, накиснат и изцеден.Иначе, три пакета "Ван дер Енде" за два кг каракуда!!!
Отчитай, че по-малките гледат на вас, опитните риболовци с голямо доверие.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

G.Petkov написа: Колега Маса,
Според мен питащият е много млад човек и едва ли може да си позволи тези разходи.Много от нас, вкл. и аз, сме прохождали в риболова с каракуда/таранка/ - тя се събира,особено на по-непретенциозните водоеми,с разпарено кюспе, варено жито, дори обикновен хляб, накиснат и изцеден.Иначе, три пакета "Ван дер Енде" за два кг каракуда!!!
Отчитай, че по-малките гледат на вас, опитните риболовци с голямо доверие.
Колега, първото е , че не съм опитен риболовец все пак съм на 15 и има да се уча. Пробвал съм всякакви начини за лов на каракуда и този начин който съм описал е най -резултатния за мен до момента. А това за захранките Ван Дер Енде съм го добавил просто. Ако колегата не е подготвен или както вие казвате че е млад е друг въпрос. Във профила му не пише на колко години е за да добия представа. Ако е така то дори и подхранване само с царевица от консерва, ще му свърши работа. Описал съм един от най резултатните начини, и не съм искал да подмамя никой.Наслука.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Да! Явно и аз имам да се уча.Но според мен с 1260 мнения може и да си млад, но опитен. :D .Наслука.
Последно промяна от G.Petkov на Пет Юли 16, 2010 3:29 pm, променено общо 2 пъти.
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

felippemassa написа:
G.Petkov написа:
дори и подхранване само с царевица от консерва, ще му свърши работа.

:smt023
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Това за българските захранки не е от най-верните твърдения. Случвало се е на нашенска захранка или стреляне само на жито поради липса на друга да съм ловил доста риба. А с други "хубави" захранки нищо. Така, че си зависи и от кълването на рибите, начина, по който ловим, дали сме на дъното дали ще усетим, че рибите са се дръпнали нагоре и така.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

Да мерси много.Но щом ще храня с този вид захранка за който говорите "Ван Дер Ерде" какво да ползвам за стръв.Мога да си позволя захрнката , не се бойте , но не знам дали ще мога да я открия в моя град.
polkhigh
новобранец
новобранец

Мнение от polkhigh »

на торен червей се ловят таранките няма значение на плувка или на дано. а за захранка каквото имаш
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

Мисля, че ако има дребни червеноперки/бабушки и други досадни рибки е по-добре да храни и лови само с замразена царевица.Примерно на яз.Николаевка в момента има много дребна червеноперка и ако ловиш на бял или сладка царевица не те остават намира.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”