Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Въпрос за GPS Magellan MAP 330
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Въпрос за GPS Magellan MAP 330
Здравейте колеги.
Подариха ми такъв GPS ,но понеже нищо не разбирам от тях имам доста въпроси:
1: Този модел за какво се ползва? Гледам,че неможе да намира пътища между различни градове а изчислява километрите само в права линия до тях.
2: Могат ли да се качват други карти,например на България ?Не виждам никакви букси в корпуса му.
3: Когато натискам няколко пъти бутона "Nav" се появява един екран за скоростта.Защо при движение на този екран не се изписва скоростта? Возих го и в колата и го разхождах из нас ,не показва нищо ! 0км/ч
4.Може ли да запаметява определени места в морето и после да указва пътя повторно до тях?
5.Moже ли да се ползва като автомобилен навигатор с гласови напътствия (след 100 метра завиите на ляво на дясно и т.н.)?
Но най-важния въпрос ,заради който ми го подариха е именно дали може да запаметява определени места в морето.Например попаднали сме на хубаво място с лодката и искаме да се върнем там след време и да хванем пак много риба
Та този уред ще може ли да ни заведе до същото място? Подариха го точно с тази цел,но нещо немога да го схвана как се работи с него.Изтеглих си и упътванията ,но.....
Подариха ми такъв GPS ,но понеже нищо не разбирам от тях имам доста въпроси:
1: Този модел за какво се ползва? Гледам,че неможе да намира пътища между различни градове а изчислява километрите само в права линия до тях.
2: Могат ли да се качват други карти,например на България ?Не виждам никакви букси в корпуса му.
3: Когато натискам няколко пъти бутона "Nav" се появява един екран за скоростта.Защо при движение на този екран не се изписва скоростта? Возих го и в колата и го разхождах из нас ,не показва нищо ! 0км/ч
4.Може ли да запаметява определени места в морето и после да указва пътя повторно до тях?
5.Moже ли да се ползва като автомобилен навигатор с гласови напътствия (след 100 метра завиите на ляво на дясно и т.н.)?
Но най-важния въпрос ,заради който ми го подариха е именно дали може да запаметява определени места в морето.Например попаднали сме на хубаво място с лодката и искаме да се върнем там след време и да хванем пак много риба

Re: Въпрос за GPS Magellan MAP 330
ами то е много сложно за форум да се обеснява как се работи с него - чети си упътването. Но първо трбва да видиш дали работи - на опциата за сателитете - едгоре са едни кръгове с тях а отдоли са вертикални барове за силата на сигнала - требва да те засече поне с 3 сателита за да почне да показва. карти не знам дали ще намериш - има разни програми с които могат са обърнат карти са него но и то не става са обеснение по форум.връзката с PC става с специален кабел - от едната страна е едно като капачка с метални пъпки което се скачва на приемника и влиза в контакт с 5 метални пластинки одзад на капака и другия краи се включва към PC да ги прехвърлиш,но ако е за море не ти требват карти - запомняш му местата ,наеменоваш ги и после му задаваш курс към която искаш от тях и то те води - но пак - чети си упътването
Ок колега.Съгласен съм,че въпросите ми са с повишена трудност.Нищо-аз се оправих вече.Незнаех,че трябва да намери 3 сателита поне за да работи и че трябва да го изчакам да се свърже.Вече го ползвам ,научих му тайните
Но ме интересува едно ,което немога да го разбера- какво означава "heading" ? Показват се нещо като градуси в горния му край а долу едно "т".

това е много стар модел - ползвал съм го много отдвана - направи снимка на екрана и може и да се сетия за какво говориш