Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Страдик за пикер-а
Модератор: sapuna
Re: Страдик за пикер-а
Колега,при мен нещата са обратно на писането-риболова с фидер ми е страшно динамичен,през 5-6мин.презамятам храснилката първия час от риболова,после като си направя добро петно пак се замята често.А за пикер 2500 модел е идеален,ако е с байт-рънър е още една екстра отгоре,ако се лови на река/там иска финна настройка на аванса-втория/и едри риби.jamiemirror написа: 4. работата с преден аванс не е затруднена при тоя тип риболов (не особено динамичен)
.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
С това не съм съвсем съгласен! Ловя 90% на река.Бях голям мераклия за байтранър и си взех,но след първият излет установих,че за река е ненужен и неудобен.Продадох го и си взех с бърз аванс.Супер екстра приложима на реката.Страдик за пикер си е излишно изхвърляне според мен.pescador5 написа:...ако е с байт-рънър е още една екстра отгоре,ако се лови на река...
Що се отнася до размер (по шиБанските стандарти) 2500 и 3000.
Успех!

Koлега Stich,моите риболови са 99% на река и като ми изпраска някой литров алай с повод 0.09 познай какво става при стегнат аванс.А да не казвам колко пъти ми скача през стойката фидера-пикера без значение с кое ловя.И писах,че е една екстра повече.
-
- разбира нещата
Колеги не се карайте
Току що бях до Уимбълдън и врътнах и разгледах и 3-те макари....
Вяечатленията ми са: Страдика много бързооборотен и няма мощ иначе е хубава макара много...
Shimano Super GTM RC 3000S заден аванс -чувства се, че е мощничка НО върти много смотано..... едно такова като забиване се чувства без плавен ход...
Shimano Seido 3000S - не ми хареса как върти, а и тази единична дръжка хич не ми допадна.....
Shimano Super GT RC 3000S заден аванс 3 0.25 / 140 5.0:1 340гр. - Страхотна макара ... може да е най-скъпа, но си заслужава парите.. върти перфектно и се чувства мощ в нея , красива е .. Общо взето тази ще взимам

Току що бях до Уимбълдън и врътнах и разгледах и 3-те макари....
Вяечатленията ми са: Страдика много бързооборотен и няма мощ иначе е хубава макара много...
Shimano Super GTM RC 3000S заден аванс -чувства се, че е мощничка НО върти много смотано..... едно такова като забиване се чувства без плавен ход...
Shimano Seido 3000S - не ми хареса как върти, а и тази единична дръжка хич не ми допадна.....
Shimano Super GT RC 3000S заден аванс 3 0.25 / 140 5.0:1 340гр. - Страхотна макара ... може да е най-скъпа, но си заслужава парите.. върти перфектно и се чувства мощ в нея , красива е .. Общо взето тази ще взимам

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
-
- разбира нещата
A kak e 4000 размер... имаше я там в магазина, но не я пробвах ... иначе 3000 ми се стори много по лека от 340гр. не знам защо......

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Мен ме устройва идеално.Пауъра се усеща при въртене.С предавателно число 4.8 : 1.Бързия и задния аванс са ми много удобни.

-
- разбира нещата
Може и аз да прибегна към 4000 размер тогава...
Не знам ама нещо все ме влече към големите макари
аз пак така за Колмик Викинг Фидер-а 120гр. почнах да обмислям размер 2500 после викам аааа ще е малко дай 3000 и накрая му вземах Шимано Супер Бейтрънър 5000 ХТЕА и стана бахти яката комбинация 

Колегата лови с фидер 3,90 и акция до 150 гр., представи си как ще изглежда макарата на твоя пикерСтанимир Христов написа:Може и аз да прибегна към 4000 размер тогава...![]()

-
- разбира нещата
Ами да , но вчера като врътнах 3000с ми се стори много малка в ръката.... може би почти няма да има разлика с Дайва 2500 която ползвам в момента и за това....
ама може и ти да си прав че 3000 ще пасне по-дорбре.... другия път като отида ще врътна и тази 4000 
на мен 3000с ГТРЦ ми се стори по-мъничка от Сейдо-то и Страдик-а.....

на мен 3000с ГТРЦ ми се стори по-мъничка от Сейдо-то и Страдик-а.....