Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболова около Русе

Мнение от nicki4 »

Я не се карайте, за някого има за други няма. Аз във вторник за 3ч. след работа хванах 5 таранки от 300-1000гр. и няколко изтървах просто се откачиха на самия бряг. Чак ме таксуваха в 17,15ч. за 2 пръта 3лв и препоръка да си метна и един директен до папура. За шаран и амур не видях някой да вади, но съм сигурен, че има риба чакане и много късмет трябва. Те хубавите места на дунава вече се откриват и няма да има нужда да се ходи на платено, след тези наводнения в румънско очаквам добра реколта на дунава. Хайде наслука и позитивни постове.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

nicki4 написа: очаквам добра реколта на дунава. Хайде наслука и позитивни постове.
Адаш Дунава си дава много добре,вчера за няколко часа хванах доста рибка,мешена платика,таранка,бабушка,морунаж,костур,облез.Тази година има много малки шаранчета, буквално всяка трета рибка е малко шаранче, дано да отселеят по нашият бряг.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Разбира се че на Дунава е истинския риболов тва текето е за рибарите манекени които обичат да не късат да не ги хапят комари и да не се клепат.......
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

nick71 написа:Тази година има много малки шаранчета, буквално всяка трета рибка е малко шаранче, дано да отселеят по нашият бряг.
Ники,тия рибки нямат шанс.Ще има и такива които ще станат дори трофейни,но повечето ще бъдат за "чорбица" !Комарите в момента могат да спасят доста рибета.Абе трябва да ходим и да храним,че да имат поне прираст!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Венци ® написа:
nick71 написа:Тази година има много малки шаранчета, буквално всяка трета рибка е малко шаранче, дано да отселеят по нашият бряг.
Ники,тия рибки нямат шанс.Ще има и такива които ще станат дори трофейни,но повечето ще бъдат за "чорбица" !Комарите в момента могат да спасят доста рибета.Абе трябва да ходим и да храним,че да имат поне прираст!
Комарите незнам, обаче на Дунава под рибарска колиба като тръгнеш на дясно към вилите всичко е в мрежи чак до скаличките, и там пак има разпънати мрежи.
Зад ДАПА има път който слизаше долу на Дунава,сега има бариера и неможе да се минава, щели да правят долу рибарско селище,нестига че нацвъкаха фругони и бараки по цялата дига под хижа Приста сега и там,В цяла Европа мрежите в Дунава са криминално престъпление, ни пък им правим селище :twisted: явно кмета ни има доста излишни пари за усвояване.:axe:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
ProfiLER
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ProfiLER »

Здравейте, колеги..този уикенд смятам да направя един риболов из ващи водоеми...къде бихте ми препоръчали? от това което прочетох съм се орентирал към Чифлика..говоря за риболов на леко.Основната ми цел е шарани ( може и да не хвана, но поне искам да знам,че на водоема има шарани над 1-2 кг )

Благодаря предварително !
Изображение
Kaloyan87
новобранец
новобранец

Мнение от Kaloyan87 »

И аз мисля да прескоча в неделя към чифлика , но тей като ще ми е сефте там , ще съм благодарен на всеки който даде малко прясно инфо за водоема и стръв и захранка ( малко съм нахален :roll: ) Наслука на всички които ще си намокрят такъмите уикенда
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

Момчета, отивам си начеша до някъде крастата ако може до Басарбово на едни канали като ще използвам телескоп 4м. Team Milo Club-Class 400, влакно Avelon Match team 0,20, плувка Chori 0,6 gr. с кука 13 ;).. Главно за таранчок + някой друга изненада от порядъка на шаран, който го вземам и по пускам в Лома, защото от там иде водата... Братовчед ми е вадил 2 сомчета и ги е пускал и той също... Абе колкото да мине мерака до другата седмица, че немам търпение :d ... Стръв пинки,бял и корички хляв, но братовчед ми е ловял и с краставица(парченце) :d
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
victor_rs
новобранец
новобранец

Мнение от victor_rs »

Kaloyan87 написа:И аз мисля да прескоча в неделя към чифлика , но тей като ще ми е сефте там , ще съм благодарен на всеки който даде малко прясно инфо за водоема и стръв и захранка ( малко съм нахален :roll: ) Наслука на всички които ще си намокрят такъмите уикенда
Колега и аз мисля в неделя да се пробвам на Чифлика. По принцип на царевица ловят , но по време на забраната и на жито и на торен вървеше , но наблегни на царевица :) Там до масичката им по принцип хранят редовно . Иначе на подвижна , на дъно на система с малаий ,както ти одиса .Това е и наслука от мен
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

victor_rs написа:
Kaloyan87 написа:И аз мисля да прескоча в неделя към чифлика , но тей като ще ми е сефте там , ще съм благодарен на всеки който даде малко прясно инфо за водоема и стръв и захранка ( малко съм нахален :roll: ) Наслука на всички които ще си намокрят такъмите уикенда
Колега и аз мисля в неделя да се пробвам на Чифлика. По принцип на царевица ловят , но по време на забраната и на жито и на торен вървеше , но наблегни на царевица :) Там до масичката им по принцип хранят редовно . Иначе на подвижна , на дъно на система с малаий ,както ти одиса .Това е и наслука от мен
На царевица мин. седмица като ходих резултата беше по-малък от колкото на торен и бял!
Изображение
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Абе я най - добре комбинирано. :smt023
Аватар
svetlens
новобранец
новобранец

Мнение от svetlens »

kasabinho написа:
MiTKo_Fisher написа:
kasabinho написа: Това за Текето не е вярно.
Кажи кои твои приятели са на Текето .Това ,че твоите приятели са капотирани ,не означава ,че всички са на този хал
Значи първо "Това за Текето не е вярно" - означава, че има риба. Второ трябва да се разберем, аз на 3 кг амур не казвам добра риба и момчетата поддържат връзка с рибари на Текето и пазача, който минава също е казал, че няма хваната хубава риба. Може някой да е скрил не отричам. Приятелите ми се казват Емо и Милен. Ти кажи кой е хванал нещо, кога и какво е хванал като имаш инфо.
Аз миналата неделя имам шаран 6кг.който продължава да си плува на свобода :D
ProfiLER
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ProfiLER »

това Чифлика голяма трагедия тоя язовир.
Изображение
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

ProfiLER написа:това Чифлика голяма трагедия тоя язовир.
Разкажи...
Изображение
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

ProfiLER написа:това Чифлика голяма трагедия тоя язовир.
Че то не остана язовир в района да не е трагедия.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”