Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Съвместен с приятели
Съвместен с приятели
Излета беше заплануват още в началото на седмицата, но до последно имахме колебания за язовирът, който ще посетим този уикенд. В крайна сметка решението беше взето в четвъртък и дестинацията беше определена - един изстрадал с годините водоем от арендатори и бракониерски набези, който с времето загуби популярност и бива все по-рядко посещаван от любители риболовци. От една страна спокойствието и релакса бяха гарантирани, но липсата на достоверно инфо за активността на рибата там, не ни караше да бъдем особено обнадеждени.
Поройният дъжд, който се изсипа в петък следобед допълнително усложни ситуацията с проходимостта до избраното място, но връщане назад нямаше. Достигнахме донякъде с колите и от там поехме пеша:
Липсата на човешко присъствие и невероятната красота около гьолчето ни вдъхна допълнително сили и настроение. Лагера беше построен за минути, салатите бяха нарязани и мръвките хвърлени на барбекюто. Удоволствието от това да бъдеш сред приятели на чист въздух беше неповторимо.

Ентусиазиран и зареден с енергия, още преди изгрев слънце бях на линия и подредих работното място.
Основната стръв и подхранка беше сладката царевица и вареното жито.Червеите бяха безполезни, поради масираното присъствие на слънчева рибка във водоема:
Измина повече от два часа от първоначалното захранване, но нямаше никаква индикация за наличие на риба пред мен. Останалите не бързаха с построяването на линиите за риболов и тактически изчакваха "ранобудния съгледвач". Отчаянието беше започнало да ме обхваща, когато плувката леко се надигна и пое встрани. Засякох мигновено и осмицата се сгъна под тласъците на едра каракуда. Началото беше дадено и риболовът потръгна с пълна сила:

Крайният резултат в неделя следобед беше повече от задоволителен, въпреки самоволното напускане на близо 10кг. каракуда от единия живарник
:

Отделихме по няколко риби за консумация, а останалите поеха към родния си дом:

Получи се един незабравим риболовен уикенд, с много емоции и смях.
В края искам само да изкажа голямата си благодарност и възхищение към ето това девойче:

Без нея излетът нямаше да е същият. Неотразима както с кулинарните си умения, така и в боравенето с директния телескоп. Абе, красотата ще спаси света, както казват хората
Поройният дъжд, който се изсипа в петък следобед допълнително усложни ситуацията с проходимостта до избраното място, но връщане назад нямаше. Достигнахме донякъде с колите и от там поехме пеша:

Липсата на човешко присъствие и невероятната красота около гьолчето ни вдъхна допълнително сили и настроение. Лагера беше построен за минути, салатите бяха нарязани и мръвките хвърлени на барбекюто. Удоволствието от това да бъдеш сред приятели на чист въздух беше неповторимо.

Ентусиазиран и зареден с енергия, още преди изгрев слънце бях на линия и подредих работното място.
Основната стръв и подхранка беше сладката царевица и вареното жито.Червеите бяха безполезни, поради масираното присъствие на слънчева рибка във водоема:

Измина повече от два часа от първоначалното захранване, но нямаше никаква индикация за наличие на риба пред мен. Останалите не бързаха с построяването на линиите за риболов и тактически изчакваха "ранобудния съгледвач". Отчаянието беше започнало да ме обхваща, когато плувката леко се надигна и пое встрани. Засякох мигновено и осмицата се сгъна под тласъците на едра каракуда. Началото беше дадено и риболовът потръгна с пълна сила:

Крайният резултат в неделя следобед беше повече от задоволителен, въпреки самоволното напускане на близо 10кг. каракуда от единия живарник

Отделихме по няколко риби за консумация, а останалите поеха към родния си дом:

Получи се един незабравим риболовен уикенд, с много емоции и смях.
В края искам само да изкажа голямата си благодарност и възхищение към ето това девойче:

Без нея излетът нямаше да е същият. Неотразима както с кулинарните си умения, така и в боравенето с директния телескоп. Абе, красотата ще спаси света, както казват хората

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Съвместен с приятели
.....браво ,браво,добра женица си имаш, еххххх и моята да е с такъв хъс.
Много ви се радвам приятели жалко че неможах да присъствам но като гледам сте прекарали чудесно
Много красив излет 

-
- сериозен играч
...ехееее... баси яките караконджули
Браво!

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- muhito
- вече хвърля и на тежко
Браво, страхотно разбиване на чортове

Номер едно сте!Браво!
- smoky
- научил се да хвърля
Страхотен излет,колеги!
Пазете го язовирчето, защото такива едри и борбени караконджули вече са си истинска находка. 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво на групата,супер каракуди сте наловили! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- ще става разбирач
Вие сте поредните,на които завидях благородно.Дай боже всекиму такива дестинации и наслука!
Paublo_Eskobar написа:Браво на групата,супер каракуди сте наловили!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Страхотнен уикенд сте изкарали приятели. Другия път и аз ще съм на линия 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко