Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Огняново-релакс :)
- CERRUTI
- сериозен играч
Огняново-релакс :)
Не че има много какво да се пише...
В петък следобяд се натоварихме и галопеске към Огняново с идеята да седим до неделя.Отидохме откъм устието,за да избегнем навалицата и "дискотеките" оставихме колата кадето свършва пътя и на два курса през пресечен терен се установихме на 300-400м. от колите.....
Разпънахме бивака и се заехме със разпъването и зареждането на въдиците,

Първо разпънахме шаранджийските,нарочно ги разпънахме на 6-7м.встрани от бивака,колегата влезна със спасителната жилетка-захрани и разпънахме въдиците-на косъм с повдигач,без повдигач,,дипната,чиста царевицасъс ПВА торбички и т.н.
После хвърлихме фидери и плувки......
Ето гледка от мястото към устието-

Вечерта обстановката беше като на Сл.бряг
-в далечината се бореха за музикално надмощие две компаний-чалга и рок 
А ние напрвихе една спокойна вечеря на биричка и скара

и се пдготвихме за нощен риболов на светещи плувки за сомчета със стръв грозд земен и торен червей.......сомчетата бяха отпуска явно,както и шараните
само тези 3 снимки са защото батерията на телефона здаде багажа на 2-рия ден....
Общо взето през цялото време риболова беше слаб,откъм риба-4 каракуди над 1кило(на косъм),доста дребни....излизаха и костурчета,няколко линчета,кленчета и много слънчаци!!!Колеги до нас имаха известен успех със бялата риба....А много видове стръв и захранка пробвахме обаче успеха беше минимален-то не беше VDE,Сенсас,пелети,скопекс дипове,коноп,жито,царевица,кус-кус и 3-те вида червеи..
И неделя на обяд събрахме циганията и по обратния ред
В петък следобяд се натоварихме и галопеске към Огняново с идеята да седим до неделя.Отидохме откъм устието,за да избегнем навалицата и "дискотеките" оставихме колата кадето свършва пътя и на два курса през пресечен терен се установихме на 300-400м. от колите.....
Разпънахме бивака и се заехме със разпъването и зареждането на въдиците,

Първо разпънахме шаранджийските,нарочно ги разпънахме на 6-7м.встрани от бивака,колегата влезна със спасителната жилетка-захрани и разпънахме въдиците-на косъм с повдигач,без повдигач,,дипната,чиста царевицасъс ПВА торбички и т.н.
После хвърлихме фидери и плувки......
Ето гледка от мястото към устието-

Вечерта обстановката беше като на Сл.бряг

А ние напрвихе една спокойна вечеря на биричка и скара

и се пдготвихме за нощен риболов на светещи плувки за сомчета със стръв грозд земен и торен червей.......сомчетата бяха отпуска явно,както и шараните

само тези 3 снимки са защото батерията на телефона здаде багажа на 2-рия ден....
Общо взето през цялото време риболова беше слаб,откъм риба-4 каракуди над 1кило(на косъм),доста дребни....излизаха и костурчета,няколко линчета,кленчета и много слънчаци!!!Колеги до нас имаха известен успех със бялата риба....А много видове стръв и захранка пробвахме обаче успеха беше минимален-то не беше VDE,Сенсас,пелети,скопекс дипове,коноп,жито,царевица,кус-кус и 3-те вида червеи..
И неделя на обяд събрахме циганията и по обратния ред

-
- сериозен играч
Re: Огняново-релакс :)
И добре,че събрахте,че такъв порой се изля не е думи
Хубав релакс,на хубаво място,но за съжаление рибата с всяка година намалява в язовира.

Хубав релакс,на хубаво място,но за съжаление рибата с всяка година намалява в язовира.

-
- кандидат преподавател
Важното е ,че се ти починали сред природата.Риба следващия път 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- CERRUTI
- сериозен играч
Ники ти каде беше...?Нас дъжд ни би във петък късния следобяд...НИКИ ДОНЧЕВ написа:И добре,че събрахте,че такъв порой се изля не е думи![]()
![]()
![]()
А за рибата незнам,времето ли не беше подходящо ?!?!?Доста колеги дошли за по 1ден си тръгнаха капо,един колега извади доста каракуди точно срещу наще шаранджийки,явно захранването което бяхме направили му помогна....ама той ловеше на пружини с качамак и вадеше каракудки за които косъма явно е бил голям залък

Иначе готино беше....ама доста боклуци,ние на тръгване събрахме 2 чувала наши и чужди...
И много водорасли,две кошнички дадоха фира докато намеря чиста пролука за фидера..

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Здравей Черути,
Аз минах покрай вас в събота след обяда и размених няколко думи с двама души, но не те познавам .Другият път направо ще питам за съфорумци, както на язИскър - да разменим информация на живо.Аз пробвах за бяла, имах много хубави рибки, но резултата беше плачевен.
Как излязохте през счупения мост, защото компанията с чалгата се вземаше талпата от моста в колата?Вечерта се бяха струпали коли до моста.
Аз минах покрай вас в събота след обяда и размених няколко думи с двама души, но не те познавам .Другият път направо ще питам за съфорумци, както на язИскър - да разменим информация на живо.Аз пробвах за бяла, имах много хубави рибки, но резултата беше плачевен.
Как излязохте през счупения мост, защото компанията с чалгата се вземаше талпата от моста в колата?Вечерта се бяха струпали коли до моста.
-
- и господ не е толокова добър
Релакса е хубаво нещо

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- CERRUTI
- сериозен играч
Е аз уж бях със форумна тениска с ника ми и адреса на сайта на гърдите а на гърба надпис "да спрем бракониерите"G.Petkov написа:Здравей Черути,
Аз минах покрай вас в събота след обяда и размених няколко думи с двама души, но не те познавамКак излязохте през счупения мост, защото компанията с чалгата се вземаше талпата от моста в колата?
точно за да се разпознаваме със съфорумци ама ето че не сме се познали..... нищо другия път

А за моста-на идване минахме с помоща на една дъска като за ламперия.....на връщане-си имаше стабилна талпа.Номера е като минаваш едната гума(лявата при влизане) да минава половината във въздуха

-
- сериозен играч
CERRUTI написа:Ники ти каде беше...?Нас дъжд ни би във петък късния следобяд...НИКИ ДОНЧЕВ написа:И добре,че събрахте,че такъв порой се изля не е думи![]()
![]()
![]()
А за рибата незнам,времето ли не беше подходящо ?!?!?Доста колеги дошли за по 1ден си тръгнаха капо,един колега извади доста каракуди точно срещу наще шаранджийки,явно захранването което бяхме направили му помогна....ама той ловеше на пружини с качамак и вадеше каракудки за които косъма явно е бил голям залък
Иначе готино беше....ама доста боклуци,ние на тръгване събрахме 2 чувала наши и чужди...
И много водорасли,две кошнички дадоха фира докато намеря чиста пролука за фидера..
С Теди,Коки и Десо(hitthehead)бяхме срещу вас

А пороя си беше уникален

Ето го Теди

Ето го и Десо

Аз нямах особени проблеми,чадъра издържа без да пусне и капка

Риболова беше много тегав,аз само това хванах

Колегите бяха с подобен улов
А иначе язовира е много красив

А това се беше случило на един бракониер с цапала

Нямаме нищо общо

П.П.Извинявай аз направо си пуснах тема в твоята.

- CERRUTI
- сериозен играч
Е вие сте били бандаНИКИ ДОНЧЕВ написа:Нямаме нищо общо![]()
![]()
някой да не си помисли нещо
![]()
![]()
![]()
![]()
П.П.Извинявай аз направо си пуснах тема в твоята.

Доколкото видях ловихте с мачове,до вас имаше еди пич с дълга коса-2 дена подред си захранваше мястото и ловеше,и той с мач...ама не го видях да вади риба......
А Коки,за Калин ли става въпрос?Той нали уж беше зарязал мач риболова,защото купих от него един мач.
А за темата няма проблем....нали става въпрос за едно и също

-
- разбира нещата
Браво пичове яко сте си изкарали, пък и сте се поокъпали

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
-
- сериозен играч
CERRUTI написа:Е вие сте били бандаНИКИ ДОНЧЕВ написа:Нямаме нищо общо![]()
![]()
някой да не си помисли нещо
![]()
![]()
![]()
![]()
П.П.Извинявай аз направо си пуснах тема в твоята.![]()
Доколкото видях ловихте с мачове,до вас имаше еди пич с дълга коса-2 дена подред си захранваше мястото и ловеше,и той с мач...ама не го видях да вади риба......
А Коки,за Калин ли става въпрос?Той нали уж беше зарязал мач риболова,защото купих от него един мач.
А за темата няма проблем....нали става въпрос за едно и също
Той само на фидер

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еее кат ги гледам тези снимки нямам търпения вече да отлитам на там,
Черути и аз си купих мач онзи ден , щом и ти ловиш драсни едно лс , че още неги разбирам баш работите с измерването на дълбочината и подобрите монтажи.
Че аз с тоя шаранджийски риболов съм поизпуснал поновите тенденции в риболова на плувка , добрече е колегата Чируса да ми дава инфо , но данеставам нахален.
Иначе мача си го взех специялно за Огяново и 7 -8 дни ще се тренирам докато чакам шаранджииките да пищят.
Аз ще ходя от към станата в залива с/у гората (дано да е свободно) ако идваш на там мини да се запознаем най-накрая и да ти покажа на какво аз ги ловя там шараните
Черути и аз си купих мач онзи ден , щом и ти ловиш драсни едно лс , че още неги разбирам баш работите с измерването на дълбочината и подобрите монтажи.
Че аз с тоя шаранджийски риболов съм поизпуснал поновите тенденции в риболова на плувка , добрече е колегата Чируса да ми дава инфо , но данеставам нахален.
Иначе мача си го взех специялно за Огяново и 7 -8 дни ще се тренирам докато чакам шаранджииките да пищят.
Аз ще ходя от към станата в залива с/у гората (дано да е свободно) ако идваш на там мини да се запознаем най-накрая и да ти покажа на какво аз ги ловя там шараните

CERRUTI написа: А Коки,за Калин ли става въпрос?Той нали уж беше зарязал мач риболова,защото купих от него един мач.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Надписите по колата са номер 1

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Кой ли ги е писал....chirusa_bg написа:Надписите по колата са номер 1![]()
![]()

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!