Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж за шаран
Модератор: sapuna
Монтаж за шаран
Първо здравейте на всички- нека сега всеки сподели какви видове монтажи използва при гоненето на шаран и последни резултати от тях-аз съм привърженик на така да се каже малко остарелите техники като чепарето и капанчето с кюспе, но въпрос на вкус.Благодаря на всички предварително!
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Ами аз ловя на тежко.Монтажа ми е следния: една или две куки №8,повод около 30см,олово с допустимата за спининга тежест,следва стопер,малка тежест-4-5гр,със заостреното надолу,голяма тапа-щукарка,нанизана без клечката-подвижно.Тапата се слага,зада не се закачи въдицата при изкарване от водата и естествено за допълнителна индикация.Разбира се звънчето винаги се поставя ,за звукова индикация,защото ако зе заблейваш като мен,звера може да ти отнесе въдицата.Пробвай и ще се увериш в успеха.Наслука.
Не че се самнявам колега, че и така може да се хване шаран но вашия монтаж ми се вижда малко каракударски. По мое лично мнение се изисква доста по-голямо олово от 4-5 грама защото тежестта е едно от най-важнике условия шарана да се самозасече. Куките под номер 4 са направо несериозно малки. А туй с тапата ме разби!
НАСЛУКА
НАСЛУКА

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 67&start=0
Мисля че тази тема ще отговори на много ваши въпроси
.
Мисля че тази тема ще отговори на много ваши въпроси

За бракониерите само слънчаци
!

Значи вариантите са два.При първия куките са след оловото.Долната кука е с повод 30см и се връзва над оловото,а над нея,на15см е другата.За да не се заплитат,последната е с къс повод-5-10см.Втория вариант е с куките над оловото.Там долната кука връзвам на 15см от оловото и ощетолкова отгоре е втората.Тук поводите са къси-5-10см.Връзването става с клуп и още един път обикновен възел спрямо повода.Иначе ще приплъзва и може да се съберат и двете на едно място.Тези монтажи използвам вече 3г и съм много доволен,особено от втория вариант.Впрочем,виждам,че сте от Пловдив и се интересувате от шаранджийския риболов.Може да се видим по на кафе и да поговорим или да се чуем на ICQ.Наслука.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Всичко е според зависи-какво е дъното,дълбочината,стръв и тн..Не може винаги да се използва един и същ тъкъм.Аз много харесвам да хвърлям на плувка със стръв царевица или тения изкарана от някоя червеноперка.Но не винаги може да се хвърли плувка.Когато трябва да хвърлям по-далеч слагам първо една голяма кука 1-ви или втори номер заредена на суха царевица или голям грозд червей,след куката слагам подвижна тежест с ограничение на движението направено от оловни топчета за плувката,след това слагамдве по-малки куки 7-8 номер на дълъг повод(ако има водорасли слагам и тапичка да повдига куката,задължително два вирбела вързани един за основата и един за такъма.Влакното за такъма е пак според зависи,но за бидем на горните куки използвам 0,20 с кафяво-зелен цвят.