Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Базистните модели на Mepps за щука
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Базистните модели на Mepps за щука
Щуката е сред най - преследваните обекти по сладководните водоеми. Особено атрактивен е уловът и на спининг, понеже там се набляга на чисто спортния елемент на надхитряне, за разлика от естествените примамки, където е нужно преди всичко търпение.
В богатата колекция от изкуствени примамки на Mepps за щуката е отредено специално място - от класическите въртящи блесни, през ефектни спинери и клатушки та до разни комбинирани варианти.
LUSOX
Два от основните моменти в поведението на щуката са проучени за разработването на специалния спинер Lusox:
1. Хищникът напада от засада с кратка, но яростна атака върху плячката.
2. Системата на щуката за локализиране наплячката е перфектна. Основното е, че хищника реагира на вибро стимули, евентоално допълнени и от визуално възприатие.
Lusox изцяло е насочен към тези особености в поведението на щуката и именно с това се обяснява високата му ефективност, гарантираща успех и във време, когато други популярни примамки остават недокоснати.
Още при първоначалното пропадане към дъното вашият Lusox вече работи. В края на потъванетозадръжте с леко настискане на показалеца към шпулата. Така ше предотвратите нежелано изнизване на прекомерно количество влакно. Вие контролирате утежнената глава на примамката, за да може да преминете към хоризонтално обиране. Вероятно ще осетите бваните и тежки пулсации на листото. След това е нужно да променяте ритъма, като редувате забързване и забавяне. В същото време с правилни движвния на пръта може да накарате примамката да криволичи през плитки и по - дълбоки води. Lusox не е ограничена с опредлена дълбочина и дава възможност да се се подменят утежненията - до 20 грама.
Засичайте при всяко необичано усещане, дори и при наглед безобидна загуба на контакт по време на обирането. Това може да си дължи на атакуващ отзад щука, набрала скорост по - голяма от тази на навиване.

AGLIA
Класическата въртяща блесна е най-надеждният избор в по-дълбоки водоеми, където се налага водене в диапозона 6-8 метра. Силните пулсации на този модел с номера 3, 4 и 5 се усещат непрекъснато. Навивайте без прекалено енергични движения, но и без прекъсване. С добавянето на истински вибрации към цветовете на Аglia, се създават визуални сигнали, напомнящи на окраската на евентуалната жертва, а също и засягащи специфични стимули (кръв - червен, перки - оранжев).

AGLIA FLUO
Флуо версията на Aglia със същите големини (номера 3, 4 и 5) е базирана на силата на цветовете, обработени по специален начин, който ги засилва при ултравиолетова светлина. Така флуо цветовете са единствените, които остават видими при голяма дълбочина или затъмнена вода. В това, всъщност, е и тяхната основна сила.

WINNER
Направени без допълнително отежнение, тези блесни са разработени в две големини ( номера 4 и 5 ) и са доста успешни при работа между гъсти водорасли, каквито са естесвените обежища на хищника.
Не спускайте примамката сред килима от треви! Затворете бързо бигела и държейки високо върха на пръта, накарайте Winner да подскача съблазнително над растителността. Така дебнещата отдолу щука излиза извън контрол и се хвърля в яростна атака.

Информацията е взета от вестник "Рибар"
Поздрави
В богатата колекция от изкуствени примамки на Mepps за щуката е отредено специално място - от класическите въртящи блесни, през ефектни спинери и клатушки та до разни комбинирани варианти.
LUSOX
Два от основните моменти в поведението на щуката са проучени за разработването на специалния спинер Lusox:
1. Хищникът напада от засада с кратка, но яростна атака върху плячката.
2. Системата на щуката за локализиране наплячката е перфектна. Основното е, че хищника реагира на вибро стимули, евентоално допълнени и от визуално възприатие.
Lusox изцяло е насочен към тези особености в поведението на щуката и именно с това се обяснява високата му ефективност, гарантираща успех и във време, когато други популярни примамки остават недокоснати.
Още при първоначалното пропадане към дъното вашият Lusox вече работи. В края на потъванетозадръжте с леко настискане на показалеца към шпулата. Така ше предотвратите нежелано изнизване на прекомерно количество влакно. Вие контролирате утежнената глава на примамката, за да може да преминете към хоризонтално обиране. Вероятно ще осетите бваните и тежки пулсации на листото. След това е нужно да променяте ритъма, като редувате забързване и забавяне. В същото време с правилни движвния на пръта може да накарате примамката да криволичи през плитки и по - дълбоки води. Lusox не е ограничена с опредлена дълбочина и дава възможност да се се подменят утежненията - до 20 грама.
Засичайте при всяко необичано усещане, дори и при наглед безобидна загуба на контакт по време на обирането. Това може да си дължи на атакуващ отзад щука, набрала скорост по - голяма от тази на навиване.

AGLIA
Класическата въртяща блесна е най-надеждният избор в по-дълбоки водоеми, където се налага водене в диапозона 6-8 метра. Силните пулсации на този модел с номера 3, 4 и 5 се усещат непрекъснато. Навивайте без прекалено енергични движения, но и без прекъсване. С добавянето на истински вибрации към цветовете на Аglia, се създават визуални сигнали, напомнящи на окраската на евентуалната жертва, а също и засягащи специфични стимули (кръв - червен, перки - оранжев).

AGLIA FLUO
Флуо версията на Aglia със същите големини (номера 3, 4 и 5) е базирана на силата на цветовете, обработени по специален начин, който ги засилва при ултравиолетова светлина. Така флуо цветовете са единствените, които остават видими при голяма дълбочина или затъмнена вода. В това, всъщност, е и тяхната основна сила.

WINNER
Направени без допълнително отежнение, тези блесни са разработени в две големини ( номера 4 и 5 ) и са доста успешни при работа между гъсти водорасли, каквито са естесвените обежища на хищника.
Не спускайте примамката сред килима от треви! Затворете бързо бигела и държейки високо върха на пръта, накарайте Winner да подскача съблазнително над растителността. Така дебнещата отдолу щука излиза извън контрол и се хвърля в яростна атака.

Информацията е взета от вестник "Рибар"
Поздрави

Match Fishing :]
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Re: Базистните модели на Mepps за щука
Еййй страшна реклама в тоз вестник "Рибар"
Това трябва да е поръчково написано, поне да бяха писали в кои беге водоеми работят позованите модели, че не се сещам за голямо приложение и резултатност...
Всъщност единия модел хваща да не бъда толкова краен. 
Ей този абзац най ме кефи, може да надъха и най отчаяния
Браво на авторите, преписват от производителя 1:1 като Бачо Илия
п.п честит празник Бачо Илия днес имаш имен ден май.

Това трябва да е поръчково написано, поне да бяха писали в кои беге водоеми работят позованите модели, че не се сещам за голямо приложение и резултатност...

Ей този абзац най ме кефи, може да надъха и най отчаяния

Браво на авторите, преписват от производителя 1:1 като Бачо Илия

п.п честит празник Бачо Илия днес имаш имен ден май.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не е поръчково написано просто съм казал откъде е информацията за да не ми каже някой нещо за правата не знам от къде е информацията във вестника просто аз съм направил темата за да мога да помогна на начинаещите спинингисти като мен ако не искате повече няма да пускам теми. Напоследък каквото напиша в тоя форум и се съм критикуван. Спирам
Може да изтриете темата.

-
- научил се да хвърля
Все пак е полезна тема 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Интересното е че самите Меппс не споменават нищо за своя най-ефективен модел за щука в таз презентация 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Така е ... винаги когато си нов става така ... и аз бях така но се свиква ... дори не можех да питъм във форума за нещо ... а уж е направен за тваyxaaa написа:Не е поръчково написано просто съм казал откъде е информацията за да не ми каже някой нещо за правата не знам от къде е информацията във вестника просто аз съм направил темата за да мога да помогна на начинаещите спинингисти като мен ако не искате повече няма да пускам теми. Напоследък каквото напиша в тоя форум и се съм критикуван. Спирам![]()
Може да изтриете темата.

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Колегаyxaaa написа:Не е поръчково написано просто съм казал откъде е информацията за да не ми каже някой нещо за правата не знам от къде е информацията във вестника просто аз съм направил темата за да мога да помогна на начинаещите спинингисти като мен ако не искате повече няма да пускам теми. Напоследък каквото напиша в тоя форум и се съм критикуван. Спирам![]()
Може да изтриете темата.

Просто изказах личното си мнение към написаното във вестника като материал.

Поздрав
Последно промяна от AL KAPONE на Вто Юли 20, 2010 2:33 pm, променено общо 1 път.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Ей ритривър не плети интрига! Другите също имат право на мнение нали!
Защо трябва точно начинаещите, които търсят полезно инфо да бъдат подлъгвани от такива рекламни материали и да си дават парите за неработещи при нашите условия примамки!
Я бъди малко по обективен и кажи справедливо ли е?
Защо трябва точно начинаещите, които търсят полезно инфо да бъдат подлъгвани от такива рекламни материали и да си дават парите за неработещи при нашите условия примамки!
-
- научил се да хвърля
хич не ми е до интригиAL KAPONE написа:Ей ритривър не плети интрига! Другите също имат право на мнение нали!

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Явно е че не желаете да чуете.golden-retriever написа:тя щуката сигорно като забележи такава си казва : хммм ... тоя цвят отива ли ми ни ми ли отивааа ? не не няма да я захапя не е за тоя водоем тая примамка ... пък и на широчина не са я издокарали хубаво ... !
Приеми моите извинения щом толкова добре познаваш реакцията на щуките и начинът им на ловуване, особеностите на бърза, мътна, обрасла или плитка вода...

Извини ме хапливи приятелю за моята некомпетентност

Извини ме пак

Последно промяна от AL KAPONE на Вто Юли 20, 2010 3:13 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
Мепс Аглия Флуо 2 номер си взех днеска, дали ще става за кленове по р.Струма, ония ден бях и на Мепс 2 номер сребриста и на 0 номер златиста си излизаха предимно дребни кленчета на по педя, само на първата извадих един доста хубав, а на втората един доста голям ми избяга щото много зор му дадох, та въпроса ми е на тази блесна дето си я купих днес, има ли шанс да хвана нещо или няма смисъл да се опитва, благодаря и НАСЛУКА!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй ся , ще помолим да прочетете долното ама много внимателно !!!
Говори вашият МОРДЕРАТОР !
Ако моменталически не се усвестите ще зема големата гума и ще ви изплюща уставно !!!
пп - ретривъре , специално упоменатите в тая презентация примамки за щука наистина не са особенно ефективни у нас
Говори вашият МОРДЕРАТОР !
Ако моменталически не се усвестите ще зема големата гума и ще ви изплюща уставно !!!
пп - ретривъре , специално упоменатите в тая презентация примамки за щука наистина не са особенно ефективни у нас

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега АL KAPONE за съжаление не съм те разбрал правилно извини ме
. Просто исках да съм полезен с инфоямацията.

-
- научил се да хвърля
мн на сериозно приемате нещата ... yxaaa сори ,че ти развълихме темата ! А относно голямата гума
правете квото искате все още не съм от пристрастените към сайта ! макарче и на там да е тръгнало 

-
- фен клуб-скобар
Тия мепсове нещо взех да ги намразвам. Има нещо куцо в тях!
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D