лепило

Модератор: nkolev66

vladosub
новобранец
новобранец

Re: лепило

Мнение от vladosub »

Ами - щом си си я купил, ползвай си я, кво друго да ти кажа ...

Поне спазвай технологията - тънко мазане, 2 Х 15 мин,
и ако държи, държи, ако не - сам ще си направиш извода...
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Ако не .. - имам колене, лакти за мазане - че и за задника ще ми остане... :lol: :lol: Нема го фърламе я..
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

преди години още като не бях светнат с технологията на лепене , НАВА-та я използвах да си направя табан на чорапите, поне за това доста добре се представи -2 години им удължи живота при върла експлоатация по камъни и мидени черупки
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Явор ми донесе в детско бурканче от пюре някакво лепило което е без производител явно отсипано от баката :D
Лепи като за световно и то само с едно намазване. Досега съм го пробвал само на неопрен xxone open cell от материал daiwabo.
vladosub
новобранец
новобранец

Мнение от vladosub »

Явор ти е донесъл най доброто - по принцип неопрените се лепят с такива лепила, които са в баки , и при тях не е нужно да
мажеш два пъти - един път с четката, изчакваш 15 минути - и си готов ! Само не искам да ти казвам цената на
тези лепила - ЩОТО Я ЗНАМ, от Пиер Ван Еек, така че - за нормалният потребител , за поправки на костюми, лепилата
в тубички са си екстра ! С риск да се повторя - има разлики между различните лепила на фирмите, тука не става
въпрос за реклама, а за това с кое ще си свършиш работа и с кое няма... Ще ти дам един пример,
и то не с неопреново лепило - Беша имат в каталога и полиуретаново лепило - е , за нищо не става, по добре
си купи БИЗОН !!
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

Преди време лепяхме със Хелмевект и Прома и кръпките държаха ,сега поне има качествени лепила ама рибата не е същата като тогава :wink:
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

По приницип лепилото за неопреен се състои от бензол, ксилол о тулол в определено съотношение .Но понеже забраниха да се ползват две от съставките (не съм сигурен че тази забрана се спазваа дословно) имаше един период преди 5-6 години през който доста от лепилата просто не лепеха.Както батко Влади много точно описа КРЕСИ, ТЕХНИСУБ и още една две марки които и на мен ми се струва че са от един и същ производител и лепят супер.Освен това и тубичките им са много удобни за лепене и поправка. :D
На Бюша съм имал и супер лепило, но и такова дето става само за хартия.Едно друго което ми дадоха за проба и беше невероятно , но в голяма неудобна туба с широко гърло-Black Wich се казва.Също една което леко червенееше и също беше италианско и то бе изключително.

А иначе производителите ползват специално лепило което е много здраво , но въпреки това е добре да се слага по два пъти.Наистина е скъпо , но си заслужава.(и освен баки има расфасовко по литър :D )
vladosub
новобранец
новобранец

Мнение от vladosub »

:D Батко ви Явор както винаги е в час ! По принцип е прав - винаги е добре да се маже 2 пъти,
защото се " разстопява" по голяма дебелина от повърхностния слой на неопрена, и
спойката при лепене е супер ! Но при едно производство не винаги се прави така, защото 15 мин
допълнително време си е много, което от друга страна не е фатално, тъй като индустриалните
лепила са много здрави, и едно мазане с тях "разстопява" достатъчно от неопрена...
Един съвет от практиката - хубаво е лепилото да е по рядко, който има възможност, след като се
изразходва една трета -половината от тубичката, отваряте отзад и инжектирате една спринцовка
с толуол или бензол вътре, затваряте пак тубичката и разклащате....
Ще видите че си заслужава...

P.S. Яворе, не знаех че има и по 1 литър, все бях виждал досега баки по 3, 5 и 10 литра..
STR
новобранец
новобранец

Мнение от STR »

аз ползвах НАВА и лепи яко,така като препоръчахте 2х15 и стана ок,а и не е скъпо!
Dims
новобранец
новобранец

Мнение от Dims »

За марките написахте много,но за някаква технология нищо.Щото мисля че освен лепило трябва и друго,например друго парче неупрен или мрежа.
Дайте съвет ?
Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Технологията при всички каучукови лепила е една и съща...мажеш тънко и равномерно на местата за лепене ( И НА ДВЕТЕ ПОВЪРХНОСТИ!!! ), ИЗЧАКВАШ ДА ИЗСЪХНЕ...ВРЕМЕТО НЕ ВИНАГИ Е ЕДНАКВО В ЗАВИСИМОСТ ОТ ОКОЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА, аз лично помирисвам намазаното- трябва да спре да се усеща миризмата на разтворителите и после с ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ДВИЖЕНИЕ(БЕЗ ДОНАМЕСТВАНЕ!!!) се съединява шева. Добри резултати се получават, ако с парцалче с бензол се почистят ръбовете, но трябва да се изчака да изсъхне...и естествено, задължително е костюма да е мит в сладка вода и да е идеално изсъхнал! После се шие с тънък полиестерен конец ПО ЖЕЛАНИЕ( и то ако е с хеланка, естествено), като не се продупчва материята отктай докрай, а се шие повърхностно.
Лично аз отдавна не съм купувал неопренови маркови лепила, ползвам Момент на Хенкел.....досега никога не ми се е разлепяло, пък и много р ядко късам костюми...старо куче веееееееее :D ...навремето намирането на костюми и лепила беше страшен проблем...Кореком само и от тираджии и моряци :wink:
Dims
новобранец
новобранец

Мнение от Dims »

Благодаря ти за отговора,това вече бе обяснение. :)
Да не злоопотребяваме с това което ни дава морето.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”