Въпрос към всички щекари във форума

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Въпрос към всички щекари във форума

Мнение от galin »

Искам да попитам,случвало ли ви се е като започнете да си разпъвате щеката да започнете да чувате подигравателните шушукания на рибарте около вас /с тоя кол колегата е дошъл за сливи,сигурно ще вари ракия и т.н./ а като започнем да ловим риба след риба подигравките спират и започваме да отговаряме на едни и същи въпроси на всеки поотделно?И вашите излети ли протичат по този сценарий?Надявам се да не обидя никой от коллегите,разбирам любопитството им и се опитвам да отговоря на всеки въпрос доколкото мога,но къде остава нашето удоволствие от риболова /тишината спокоиствието и т.н./ питам аз? Надявам се да прочета мненията и на двете страни по тези въпроси
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Кой каквото иска да си говори колега около теб. По-прецизен , по-бърз и по-удачен метод за риболов на мирни риби няма...да не споменавам предимствата не щеката за река.
Нали знаеш какво казала лисицата за гроздето, което било на високо :wink: :D

По-забавно е накрая като изсипеш рибата обратно пред погледите на всички около теб.
Поздрави и успехи!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Колеги макар никога да не съм ловил с щека разбирам предимствата и, а подигравките са от страна на нехващащите. Аз сам ги чувал и по мой адрес когато ловя на спининг. Тай че да не обращаме внимание на лаиците а да им эапушем устите с риба.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
galin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin »

Добре че ме подсети за момента на пускането на рибата. Обикновенно пускането на30-40 шарана буди недуомение в колегите,и се започва чакай дай ги на мен,продай ми и т.н. Има рибари които не могат да разберат че риболовът е за удоволствие и ако искат да убиват може би е трябвало да станат ловджии.До сега съм взел само 1 шаран защото кантара ми е до 5 кг.,а той се оказа доста по-гоям/8.250 при претегляне на ел.кантар/мисля че всеки иска да знае колко точно тежи рекорда му,особенно когато е на щека
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

почти винаги,но насмешката спира след първите 30мин,като влезна в серия.а изпадат в шок винаги,като изсипвам живарника с рибата обратно,е за тоя момент умирам от кеф.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ivan taxito
новобранец
новобранец

риболов с щека

Мнение от ivan taxito »

колеги що им се връзвате на акъла на дърводелците със сопите. правете си кефа с щеките и им гледайте сеира. :) :) :) :) :)
Последно промяна от ivan taxito на Съб Мар 10, 2007 9:34 pm, променено общо 1 път.
Моята риба никой неможе да я хване.
silata
новобранец
новобранец

Мнение от silata »

В неделя бях на яз. "Тополница" ловях с любимият си WIP на 9.50м. ,защото нямаше нужда от по-голяма дистанция а и имаше струпване на идиоти. Ловях на принципът на щеката но в по-лек вариант с мини ролерче. При пристигането ми , само като видяха платформата , кофите ,калъфа за живарника и тубоса ,почнаха коментари от сорта: е с-я стана страшно и тн. След половин час вече никой не говореше но най-лошото стана след час . След липса на всякакво кълване на колегите,около мен стана като в амфитеатър и започна едно обсъждане и едни разговори на висок глас. Аз все пак ловях на 9.50м. Накрая като изсипах рибата обратно вече ме мразеха.

Успех на всички колеги и нека имаме много приятни емоции !!!
каква любов, каква целувка
прет потъващата плувка
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

това с пускането на рибата съм го правел много пъти и много ме кефим :lol: но защо тези със смаяните физиономй не могат да разберат че риболова е за удоволствие НА СЛУКА
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
pan
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pan »

най доброто усещане
когато другите те гледат със завист
това чувство е невероятно
наслука
s_v_e
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s_v_e »

и тук по нашия край е същата работа коментари присмивания и какво ли не и накрая като исипеш рибата обратно и те мислят за луд.последния случай не ба дъбника кви са тия колове,за кво ти е този живарник кога ще го напълниш и какво ли не а накрая като извадиш живарника и има няколко килограма риба вътре и само стоят и гледат :D :D :D
Team Filstar-Bobi Fisher
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Аз пък нямам щека и сигурно няма и да имам понеже си падам по друг тип риболов....... Но като ви чета постовете ме кефите :wink: Няма нищо по лакомо от човешкото око, все му е малко :smt119 А за момента на пускане на рибата ...... това си е душевна чикия да видиш всички гирултиджии дето не млъкват ....... как унемяват от такава постъпка :smt047 :smt047 :smt047 Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
milene
новобранец
новобранец

Мнение от milene »

Аз така като се зачетах маи ще трябва да се плаща за уловен шаран като в Австралия скоро (французоиска работа брей). Да живее културата и бахура.
Аватар
fishermen
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen »

Пичове и аз съм изпадал в подобна ситуация. Верно че щеката не е по джоба на всеки но барем по-малко да са приказките изприказвани от хора тип "пенкилер". Който не е "барнал" щека той не знае за какво иде реч. От както съм купил моята съм забравил за всекви телескопи. Успехи в риболова момчета
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Леле пичове кефите ме.Нашия цирк-шаранджийския и вашия щекарския като ги гледам са доло-горе по обем едни и същи :lol: :lol: :lol: Само едно не мога да разбера как,като си разпъвал и хранел 2-3ч,можеш да сбереш целия цирк и обратно в колата,а няма да седнеш вечерта сред природата да хапнеш да пийнеш.Иначе респект и към вас за пускането на рибите,тая неделя дори снимах Недко с една осмица-шаран/варненци го познават/.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
fishermen
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen »

Ами какво да ти кажа братле аз и за шаран ходя и на щека ловя цирка си е горе-долу еднакъв. ама в крайна сметка кефа е голям а за пийването и хапването то си върви, дали сред природата или някъде другаде :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”