Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Спининг опити на Струма
Спининг опити на Струма
Здравейте на всички!
От няколко дни ходя на Струма, около Сандански, с цел спинингов риболов на кефал. Нещо обаче него го няма.
Първите два излета ги прекарах в много ходене с надеждата да направя сефтето на новата пръчка, но без успех
Засега ловя само с блесни, но определено скоро ще се оборудвам с доказани кефалски воблери, защото явно трудно се лъже на железата. Днес избрах по-тихите и дълбоки места. Обикалям, въртя, жега, местата перфектни, а рибата не пипааа, чак ми се дорева

И изведнъж както си въртя отчаяно и ударррррр
умрях от кеф бе
макар и малко кефалчето ми донесе много приятни емоции.

И сега нали е сефтето на новата пръчка - какво да го правя... Чувал съм всякакви поличби относно първата риба
Едни викат, че се пуска, за късмет. Други викат, че не се пуска, за да не изпускаш рибите след нея
Гледам го и му се радвам и си викам.. Бе как ли няма да го взема този маломерен палавник!? Кви са тия глупави суеверия, мястото му е в реката :

Печелившата блесна беше Mepps Rainbow No.2

Викам си "е ся ги почнах", ама те друго си викаха и си останах с една бройка, поне оттървах капото
Взеха да излизат много комари. Направиха ме на решето за 15 мин, не издържах и си хванах партакешите
Все пак доволен напът на вкъщи

До скоро! Успех на всички

И изведнъж както си въртя отчаяно и ударррррр

И сега нали е сефтето на новата пръчка - какво да го правя... Чувал съм всякакви поличби относно първата риба

Печелившата блесна беше Mepps Rainbow No.2

Викам си "е ся ги почнах", ама те друго си викаха и си останах с една бройка, поне оттървах капото

Взеха да излизат много комари. Направиха ме на решето за 15 мин, не издържах и си хванах партакешите

До скоро! Успех на всички

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Спининг опити на Струма
Добре си се справил.Аз също мятам железа в този район около Сандански

Ако нямаш нищо против, сподели малко опит и впечатления. На какви примамки имаш по-голям успех? Че аз съм тук на гости и импровизирам. Не съм наясно с навиците на рибатаfishingmaniac написа:Добре си се справил.Аз също мятам железа в този район около Сандански![]()
![]()

Важното е че си се разписал!
Тва за пускането са глупости
, а един съвет от мен кефалите се държът повече по бързеите и праговете, така че ги преслушвай, във вировете има по- малък шанс за удар( поне според мен). И на блесни си взима много доволно( не специално за струма), моските са много добри за кленове.
Тва за пускането са глупости

Спининг Клуб " АБИЧИ "
- bigfish133
- ще става разбирач
Колега , важното е , че си направил сефтето , рибите тепърва предстоят (пожелавам ти го )! Един съвет - кефа от риболова ще е още по - голям , ако махнеш найлона от корка на дръжката ! Успехи !!!
Голега вземи го махни тоя вирбел,че хем разваля играта хем ако удари нещо едро ще го отвори.Има едни по други закопчалки.
-
- научил се да хвърля
браво колега
търси рибите преди или след бързея и ще имаш по-голям успех.Поне при мен 90% от рибите са ми уловени там 

- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Едно, ама не е капо, БРАВО. Другият път повече. Наздраве

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Браво колега, евла за това че си мераклия на спининга няма да сбъркаш!!!
Едно съветче ако искаш.
И аз ходя по Струма на спининг само че доста по нагоре по течението около Земен.
Ловя само на въртяща блесна и съм много доволен.
Пробвай с номера 0 или най много 1 медни или жълти на цвят на тях съм имал най - добри резултати.
Успех!!!
Едно съветче ако искаш.
И аз ходя по Струма на спининг само че доста по нагоре по течението около Земен.
Ловя само на въртяща блесна и съм много доволен.
Пробвай с номера 0 или най много 1 медни или жълти на цвят на тях съм имал най - добри резултати.
Успех!!!
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
Вирбела е отвратителен! Обиколих целия Сандански, общо 4-те рибарски магазина, които знам и навсякъде имаше само такива ири едни още по-келяви. Наистина е много гаден и аз също мисля, че отчасти неуспеха ми се дължи именно на него! Ще измисля нещо по въпроса. Поздравиapffff написа:Голега вземи го махни тоя вирбел,че хем разваля играта хем ако удари нещо едро ще го отвори.Има едни по други закопчалки.

-
- новобранец
Напълно съм съгласен, в тия нашите магазини в града няма голям избор, иначе аз от миналата година ловя на спининг и само на блесни излизат, това място го знам не съм опитвал там, по-надолу имаше едно хубаво място дето съм изкарвал на спининг кленове, обаче сега се е развалило, също може да опиташ под моста който е малко по-нагоре, там съм хвашал само веднъж, но ми е най-голямата на спининг около 700-800 гр. , точно на разлива след бента или баража там как му викат незнам, тая година 2 пъти ходя на спининг, и двата пъти тая седмица, по 5 кленчета, вторият път имаше 2-3 доста хубави, ловя под устието на Бистрица, в бързеите, обаче както казах по-горе в нашите магазини няма голям избор, ловя на Меппс 2-ри номер бяла, Меппс 0 номер златиста, имам и 3 Моски 1,2 и 5 номер, сега пак тръгвам за риба, дано да не е мътна реката, иначе съм съгласен с колегите по-горе след бързея и преди него е най-добре.kesh написа:Вирбела е отвратителен! Обиколих целия Сандански, общо 4-те рибарски магазина, които знам и навсякъде имаше само такива ири едни още по-келяви. Наистина е много гаден и аз също мисля, че отчасти неуспеха ми се дължи именно на него! Ще измисля нещо по въпроса. Поздравиapffff написа:Голега вземи го махни тоя вирбел,че хем разваля играта хем ако удари нещо едро ще го отвори.Има едни по други закопчалки.
Успех и НАСЛУКА!!!
-
- научил се да хвърля
и целофана от дръжката 

за да станеш хищник трябва и опонента ти да е хищник...
Махнат е вече
На следващия излет, дано има повод за снимки, ще видите