Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: Риболова около Русе
Здравейте, преди малко се прибрах. Започнах от Мартен и приключих риболова на Лома. Какво да кажа, няколко трофейни комара и доста дребосък
Едно малко сомче спаси капото но вече започнах да им се дразня. Дайте някоя идея да се илиминират тия дребните сомчета. Тази и миналата година над 2-3 кила не съм хващал...

Едно малко сомче спаси капото но вече започнах да им се дразня. Дайте някоя идея да се илиминират тия дребните сомчета. Тази и миналата година над 2-3 кила не съм хващал...
На каква стръв хвана дребосъка?
Използвай рибка, дроб, или няколко попови прасета за стръв.
Използвай рибка, дроб, или няколко попови прасета за стръв.
- Vlado_852
- разбира нещата
Да колега, това си ми е стандартната стръв. Но напоследък все по-дребни взеха да излизат. Хубавото е, че ги има доста! Дано да успеят да порстнат, че като гледам как ги прибират в кофите, все дребнички... 

Момчета, моля ви кажете ми около Русе язовири за риболов + нощувки.
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Вчера бях на Банисак .2 шаранчета до 2 кг и дребна таранка + тен
Ужас неще и неще тази риба да се храни .

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- научил се да хвърля
Водоеми около Русеplamena30 написа:Момчета, моля ви кажете ми около Русе язовири за риболов + нощувки.
Чифлика: 5 кинта входа -> таранка,шаран,амур,пръскач -> без таранката и пръскача другото 5 кинта на кило -> Като тръгнеш пътя за Николово изкачваш един баир голям и на него се оглеждай за една спирка и точно до нея има табела "спортен риболов" и там отдясно има една отсечка, продължаваш по нея отсечка стигаш до друга спирка и се пада един баир надолу малко от дясно на спирката и гас към него и си там.
Щръклево: без пари, има таранка от порядъка ан 200-300 грама, но повече не знам!
яз.Баниска: Мисля, че таксата беше 20лв.(ако греша ме поправете:)) и етого инфото от Митко "Вчера бях на Банисак .2 шаранчета до 2 кг и дребна таранка + тен Ужас неще и неще тази риба да се храни ."
Гьола край Кошарна: плитък, 3 лева на пръчка или човек мисля, че беше -> Има таранка и шаран... Друго незнам...
Само за тези знам долу горе инфо!
Ориентирай се от google maps :0
Ами използвай стръв толкова голяма, че да не може дребосъка да я налапа.Vlado_852 написа:Здравейте, преди малко се прибрах. Започнах от Мартен и приключих риболова на Лома. Какво да кажа, няколко трофейни комара и доста дребосък![]()
![]()
![]()

- Vlado_852
- разбира нещата
Kasabinho, ти пробвал ли си го. На каква стръв? Сом от кило нагоре, доста голяма стръв му побира устата. Следващия път мисля да ги пробвам на доста ГОЛЕМИ таранки и ще видим резултата...
-
- вече хвърля и на тежко
На врабец бе колега и си подготви водните ски :D
- Vlado_852
- разбира нещата
Ти какви успехи си имал на тази стръв? Знам, че се ползва но не е много разпространено и аз не съм го практикувал. До колкото знам и се пърли предварително...nicki4 написа:На врабец бе колега и си подготви водните ски

Абе сома яде всичко. Аз съм хващал сом и е повръщал оглозгано врабче. Един приятел беше хванал друг сом и той повърна сапун.Vlado_852 написа:Ти какви успехи си имал на тази стръв? Знам, че се ползва но не е много разпространено и аз не съм го практикувал. До колкото знам и се пърли предварително...nicki4 написа:На врабец бе колега и си подготви водните ски

- Vlado_852
- разбира нещата
Абе то ясно, че яде всичко но си има предпочитания все пак. 99%, че сапуна е бил домащен...? Чувал съм, че някои го търсят и на тази стръв. Абе скоро може и на Хеад енд Шоулдърс да го търся.. 

-
- ще става разбирач
Колега Владо заставаш на Мартен на ДУПКАТА ПРЕЗ НОЩТА НА ПРАСЕ И МОЖЕ ДА ХВАНЕШ ДОСТА ПРЛИЧЕН СОМ
-
- научил се да хвърля
Та ето и обещание излет със закъснение! Готов за тръгване излизам от нас и айде бърже се видя с моите 2 приятеля. Отивам при тях към 13:45 и се сещам, че стръвта остана в къщи
. Викам той синия Дунав наблизо и айде там :d. Та напазарувахме ядене и пиене и айде към спирката, че 14:15 да хванем автобуса :d. Пристигнахме в Мечка и към 15:30 потеглихме към Стълпище... То не бе завои, баири... живо здраво айде стигнахме(за съжаление нямам снимки от пристигането, защото се е*а картата на GSM). Та към 16:20 вече бяхме опънали въдиците и се бяхме намазали яко, но това имаше 50% ефект от комарите наоколо :d. Не след дълго дойде и първото засичане на дъното ми и ко да извадя, попче и един рак, който искаше да си го отмъкне ама не! Аз спечелих естествено
:D... Не след дълго моя приятел Венци, който за пръв път лови хвана един облез на 4 метровия... И след няма и няколко минути другия ми приятел Борко хвана един рак, който го испусна... Към 17:00 след затишие дъното изведнъж заигра(Аз таман ядох :@) и докато отида през тая кал взе, че се заби и трябваше с усилия да си искарам такъма :d. След това моя приятел Венци хвана една таранка и след него и аз извадих едно попче... След нас пък дойде време и на моя приятел Борко, който хвана едно попче, и той :d... Към 17:45 се почна якото аз отидох до едни лотки да хвърля(близо до мрежите) и гол след гол попчета, а моя приятел Венци искара рак и след него една таранка... Към 18:30 дойде превоза(дядото на моя приятел Венци) и поседя с нас... Разквазваше на времето към малките острови как са вадили мрени по 10 кила с въдици, и как ту давало, ту са били капо :d... От порядъка на половин час от 18:30 до 19:00 часа моя приятел Борко извади един рак към 15 санта, който избяга, защото падна на брега и отпраши :d, а другия ми приятел извади попче и така завърши улова... Ето снимки от отиването ни от Стълпище на Дунава(Ние ловяхме от лявата страна на лодките, където има дървета малко по-нататък, а от дясната имаше към 3,4 мрежи ;x) --->
Да подчертая, че тинята бепе на ниво като аз си шляпах без чехли, че потъваха към 2 санта :d
Ето и превоза ни до Мечка :d

А това е вечерта( Барбекю+ маса от към 22:30 до към 5:15 на другия ден, много неща си наприказвахме и пяхме :d + огънче на вън и очакване на изгрева)
буба ;d

Галинчо ;d

Рибите :d

вишновка

масата

компанията(един си легна преждевременно към 4:30)

В очакване на изгрева и след това слийп :d

Vlado_852 ако нещо съм пропуснал ми пиши на ЛС

Ето и превоза ни до Мечка :d

А това е вечерта( Барбекю+ маса от към 22:30 до към 5:15 на другия ден, много неща си наприказвахме и пяхме :d + огънче на вън и очакване на изгрева)
буба ;d

Галинчо ;d

Рибите :d

вишновка

масата

компанията(един си легна преждевременно към 4:30)

В очакване на изгрева и след това слийп :d

Vlado_852 ако нещо съм пропуснал ми пиши на ЛС

-
- научил се да хвърля
Между другото другата ми стръв, която бях забравил я използвах вчера и днес... Те бяха същите като излета на Стълпище-> Торен,бял и пинки...
Вчера от 18:00 до 19:30 -> 3 попчета и една таранка. Бях около 50-100 метра от инфпрмационото табло за нивото на реката. Изтървах и още един облез.
Днес от 19:30 до 21:00 -> 2 попчета и един костур(малко се изненадах като го хванах), както и 1 изпуснато попче и един облез. Първо бях до понтон 5, но там нещо дребосък ли незнам не ми провървя изобщо и отидох пак на същото си място
Вчера от 18:00 до 19:30 -> 3 попчета и една таранка. Бях около 50-100 метра от инфпрмационото табло за нивото на реката. Изтървах и още един облез.
Днес от 19:30 до 21:00 -> 2 попчета и един костур(малко се изненадах като го хванах), както и 1 изпуснато попче и един облез. Първо бях до понтон 5, но там нещо дребосък ли незнам не ми провървя изобщо и отидох пак на същото си място