Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от Vlado_852 »

Здравейте, преди малко се прибрах. Започнах от Мартен и приключих риболова на Лома. Какво да кажа, няколко трофейни комара и доста дребосък :lol: :lol: :lol:
Едно малко сомче спаси капото но вече започнах да им се дразня. Дайте някоя идея да се илиминират тия дребните сомчета. Тази и миналата година над 2-3 кила не съм хващал...
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

На каква стръв хвана дребосъка?
Използвай рибка, дроб, или няколко попови прасета за стръв.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Да колега, това си ми е стандартната стръв. Но напоследък все по-дребни взеха да излизат. Хубавото е, че ги има доста! Дано да успеят да порстнат, че като гледам как ги прибират в кофите, все дребнички... :evil:
plamena30
новобранец
новобранец

Мнение от plamena30 »

Момчета, моля ви кажете ми около Русе язовири за риболов + нощувки.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Вчера бях на Банисак .2 шаранчета до 2 кг и дребна таранка + тен :) Ужас неще и неще тази риба да се храни .
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

plamena30 написа:Момчета, моля ви кажете ми около Русе язовири за риболов + нощувки.
Водоеми около Русе

Чифлика: 5 кинта входа -> таранка,шаран,амур,пръскач -> без таранката и пръскача другото 5 кинта на кило -> Като тръгнеш пътя за Николово изкачваш един баир голям и на него се оглеждай за една спирка и точно до нея има табела "спортен риболов" и там отдясно има една отсечка, продължаваш по нея отсечка стигаш до друга спирка и се пада един баир надолу малко от дясно на спирката и гас към него и си там.
Щръклево: без пари, има таранка от порядъка ан 200-300 грама, но повече не знам!
яз.Баниска: Мисля, че таксата беше 20лв.(ако греша ме поправете:)) и етого инфото от Митко "Вчера бях на Банисак .2 шаранчета до 2 кг и дребна таранка + тен Ужас неще и неще тази риба да се храни ."
Гьола край Кошарна: плитък, 3 лева на пръчка или човек мисля, че беше -> Има таранка и шаран... Друго незнам...
Само за тези знам долу горе инфо!

Ориентирай се от google maps :0
Една река, един град- ДУНАВ ОТ РУСЕ
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Vlado_852 написа:Здравейте, преди малко се прибрах. Започнах от Мартен и приключих риболова на Лома. Какво да кажа, няколко трофейни комара и доста дребосък :lol: :lol: :lol:
Едно малко сомче спаси капото но вече започнах да им се дразня. Дайте някоя идея да се илиминират тия дребните сомчета. Тази и миналата година над 2-3 кила не съм хващал...
Ами използвай стръв толкова голяма, че да не може дребосъка да я налапа.
Изображение
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Kasabinho, ти пробвал ли си го. На каква стръв? Сом от кило нагоре, доста голяма стръв му побира устата. Следващия път мисля да ги пробвам на доста ГОЛЕМИ таранки и ще видим резултата...
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

На врабец бе колега и си подготви водните ски :D
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

nicki4 написа:На врабец бе колега и си подготви водните ски :D
Ти какви успехи си имал на тази стръв? Знам, че се ползва но не е много разпространено и аз не съм го практикувал. До колкото знам и се пърли предварително... :?:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Vlado_852 написа:
nicki4 написа:На врабец бе колега и си подготви водните ски :D
Ти какви успехи си имал на тази стръв? Знам, че се ползва но не е много разпространено и аз не съм го практикувал. До колкото знам и се пърли предварително... :?:
Абе сома яде всичко. Аз съм хващал сом и е повръщал оглозгано врабче. Един приятел беше хванал друг сом и той повърна сапун.
Изображение
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Абе то ясно, че яде всичко но си има предпочитания все пак. 99%, че сапуна е бил домащен...? Чувал съм, че някои го търсят и на тази стръв. Абе скоро може и на Хеад енд Шоулдърс да го търся.. :smt023
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Колега Владо заставаш на Мартен на ДУПКАТА ПРЕЗ НОЩТА НА ПРАСЕ И МОЖЕ ДА ХВАНЕШ ДОСТА ПРЛИЧЕН СОМ
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

Та ето и обещание излет със закъснение! Готов за тръгване излизам от нас и айде бърже се видя с моите 2 приятеля. Отивам при тях към 13:45 и се сещам, че стръвта остана в къщи :D. Викам той синия Дунав наблизо и айде там :d. Та напазарувахме ядене и пиене и айде към спирката, че 14:15 да хванем автобуса :d. Пристигнахме в Мечка и към 15:30 потеглихме към Стълпище... То не бе завои, баири... живо здраво айде стигнахме(за съжаление нямам снимки от пристигането, защото се е*а картата на GSM). Та към 16:20 вече бяхме опънали въдиците и се бяхме намазали яко, но това имаше 50% ефект от комарите наоколо :d. Не след дълго дойде и първото засичане на дъното ми и ко да извадя, попче и един рак, който искаше да си го отмъкне ама не! Аз спечелих естествено :D:D... Не след дълго моя приятел Венци, който за пръв път лови хвана един облез на 4 метровия... И след няма и няколко минути другия ми приятел Борко хвана един рак, който го испусна... Към 17:00 след затишие дъното изведнъж заигра(Аз таман ядох :@) и докато отида през тая кал взе, че се заби и трябваше с усилия да си искарам такъма :d. След това моя приятел Венци хвана една таранка и след него и аз извадих едно попче... След нас пък дойде време и на моя приятел Борко, който хвана едно попче, и той :d... Към 17:45 се почна якото аз отидох до едни лотки да хвърля(близо до мрежите) и гол след гол попчета, а моя приятел Венци искара рак и след него една таранка... Към 18:30 дойде превоза(дядото на моя приятел Венци) и поседя с нас... Разквазваше на времето към малките острови как са вадили мрени по 10 кила с въдици, и как ту давало, ту са били капо :d... От порядъка на половин час от 18:30 до 19:00 часа моя приятел Борко извади един рак към 15 санта, който избяга, защото падна на брега и отпраши :d, а другия ми приятел извади попче и така завърши улова... Ето снимки от отиването ни от Стълпище на Дунава(Ние ловяхме от лявата страна на лодките, където има дървета малко по-нататък, а от дясната имаше към 3,4 мрежи ;x) ---> Изображение Изображение Изображение Да подчертая, че тинята бепе на ниво като аз си шляпах без чехли, че потъваха към 2 санта :d
Ето и превоза ни до Мечка :d
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
А това е вечерта( Барбекю+ маса от към 22:30 до към 5:15 на другия ден, много неща си наприказвахме и пяхме :d + огънче на вън и очакване на изгрева)
буба ;d
Изображение
Галинчо ;d
Изображение
Рибите :d
Изображение
Изображение
вишновка :drinkers:
Изображение
масата
Изображение
Изображение
компанията(един си легна преждевременно към 4:30)
Изображение
Изображение
В очакване на изгрева и след това слийп :d
Изображение
Изображение
Изображение

Vlado_852 ако нещо съм пропуснал ми пиши на ЛС :)
Изображение
fonk123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fonk123 »

Между другото другата ми стръв, която бях забравил я използвах вчера и днес... Те бяха същите като излета на Стълпище-> Торен,бял и пинки...

Вчера от 18:00 до 19:30 -> 3 попчета и една таранка. Бях около 50-100 метра от инфпрмационото табло за нивото на реката. Изтървах и още един облез.
Днес от 19:30 до 21:00 -> 2 попчета и един костур(малко се изненадах като го хванах), както и 1 изпуснато попче и един облез. Първо бях до понтон 5, но там нещо дребосък ли незнам не ми провървя изобщо и отидох пак на същото си място :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”