Препоръчайте ми Сонар

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

uahuu
новобранец
новобранец

Препоръчайте ми Сонар

Мнение от uahuu »

Колеги, запътил съм се да си купувам сонар от америка(защото е по - евтино) но се чудя каква марка и модел ако може да ми препоръчате . А също да ми кажете какви са основните работи който трябва да изисквам от един сонар, като смятам да си купя някакъв по-хубав ,а не догодина да го сменям, т.к. не ми върши работа.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Препоръчайте ми Сонар

Мнение от Troli Rapala »

Щом ще купуваш от Щатите,задължително Лоурънс по две причини! :idea: Първо,те са произвели първият портейбъл сонар за фишинг и са №1 от тогава в световен мащаб!И второто по-важно е,че имат европейски мерни единици в менюто,за разлика от други! :idea: Да сметаш във фаренхайти и футове е досадно и изнервя!Кажи,колко са ти паретата и ще ти препоръчам определен модел! :drinkers: Много екстри не са необходими в риболова и доларите се забиват там без възвръщаемост! :D :drinkers:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Lowrance=Eagle. Аз съм с Eagle FM-320, и си работи добре сонара, ама не знам що, Хаминбърда нещо повече ме кефи :rolleyes:
Може би щото чуждата кокошка е патка :lol: :lol: :lol:
Няма ли Хаминбърд с метри и градуси по Целзий?
Иначе истината е което каза Троли - колко ще е добър сонара, зависи от паричките, които сме заделили за него :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Почти всички се съобразяват вече с мерните единици и това че рибари има в цял свят.Въпроса е какво поръчаш !!!Иначе,всички скъпи модели и на двете марки са много добри,въпрос на пачка :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Troli Rapala написа:... второто по-важно е,че имат европейски мерни единици в менюто,за разлика от други!
Троли, освен да не си виждал "други", за да говориш, че нямат европейски мерни единици....
Почти май няма без да има.

Зависи за какво ще му е на човека сонар и оттам трябва да се почнат препоръките....
За сом - да речем този като моя:
Изображение

...и аз го взех от USA...

Ако обаче ще му трябва да търси потънали кораби....има едни от 6 бона нагоре.... :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Годзи,не знам що ме заапа,ма снимката дет си пуснал показва във фаренхайти и футове! :D :D :D Мога да ти изброя десетина човека от форума,които съжаляват за покупка на сонар от друга марка,от Щатите! :idea: Понеже съм джентълмен,ще си затрая,но един от тях се отърва наскоро от такъв Джармин,кат твоя! :wink: Продаде го за 320лв. в рибарски форум!Може и ти да си го купил,незнам-ти си знаеш! :wink: Понеже ги разбирам сонарите,ще те открехна,че Джармин са трета глуха в световен мащаб!Виж при Джи-пи-есите,са №1! :idea: Дано видиш сом на твоя,щот аз ги виждам редовно на моя! :D :D :D :drinkers:
mimok
новобранец
новобранец

Мнение от mimok »

Лоурънс Х52-страхотна машина,цена в България около 480лв.,няма да съжаляваш.
uahuu
новобранец
новобранец

Мнение от uahuu »

мисля да отделя до около 200 $ като ще го ползвам за бела и сом :?
ина4е и аз бях гледал тоя еагле 320 ма то пак имал няколко разновидности ...
така че ако някой знае сайт дето са по евтини ще съм му благодарен да сподели
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

За 20 долара,няма да вземеш сонар над средния клас.Добрите апарати са скъпи.Ама ще си намериш и за 200 нещо сносно,само не бързаи.Да ти кажа нещо,което мисля,ще си вземеш за 200 долара от вън,по-добър и по висок клас сонар,от колкото ако го вземеш от тукашен магазин.Знай че тук ги продават с 50-100% и повече надценка.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Troli Rapala написа:Годзи,не знам що ме заапа,ма снимката дет си пуснал показва във фаренхайти и футове! :D :D :D Мога да ти изброя десетина човека от форума,които съжаляват за покупка на сонар от друга марка,от Щатите! :idea: Понеже съм джентълмен,ще си затрая,но един от тях се отърва наскоро от такъв Джармин,кат твоя! :wink: Продаде го за 320лв. в рибарски форум!Може и ти да си го купил,незнам-ти си знаеш! :wink: Понеже ги разбирам сонарите,ще те открехна,че Джармин са трета глуха в световен мащаб!Виж при Джи-пи-есите,са №1! :idea: Дано видиш сом на твоя,щот аз ги виждам редовно на моя! :D :D :D :drinkers:
Хех...не падаш по гръб и т'ва си е. :lol:
Мда...тоя на снимката показва футове, но си има опция и за метри. :idea:
А за моя, както казах, си е директно от USA...и да, виждам сомовете....друг е въпроса, че не ги ловя. :oops: :lol: Н'ъл си е популярен "сомски" сонар т'ва. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ийгъл е дъщерна на Лоурънс!При еднакви параметри,Ийгълс е по-евтин! :roll: 320 или 480 моделите са екстра!При Лоурънс за тия парета избираш между старите Х-96 и Х-125,а при новите модели МАРК-5-159$ и МАРК-5 ПРО-199$!При Хъмин имаш три варианта-550-149$,560-179$,570-199$!Това са им новите модели,но гаранция,че купен от Щатите ги няма Европейските мерни единици! :idea: Това е тъпа политика и некой мениджър треа незабавно да бъде уволнен! :D Не зависи от мен,жалко щот копелето взима по 100-200хиляди долара годишно,а компанията губи клиенти ! :cry: :D :drinkers: Надявам се да го изритат скоро и нещата да тръгнат! :D :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Кроки,за нашите гьолчета не ни трябват скъпи играчки!Най-дългият язовир е 20км-30км. па "Големите езера" в Щатите и Канада са по-дълги от Черно море! :wink: Имат и два океана БОНУС! :D Далече сме от "голямата игра"!Един лъч 200кхц. с мощност от 1600 до 4000вата пик до пик,е достатъчно за нашите условия!Цветен дисплей,Джи-пи-ес,6 лъча,сайд-имаджин,па мемори карти,па навионикс.....,ум да ти зайде!Просто нема сми,да се набутваме! :idea: Единственно за Гърция,ако е тръгнал некой да троли има смисъл!Ма са малко тия! :wink: Та,Годзи каи ся имаш ли метри,ма харабийската? :roll: :drinkers:
uahuu
новобранец
новобранец

Мнение от uahuu »

Троли, ще ми дадеш ли някакъв линк където са написаните от теб цени и да ми кажеш кой е най - добър от изброените, като цветен дисплей, ГПС и т.н. не ме интересува дали имат?
(нз що не мога да пиша лично пише ми че потребителя не съществува)
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

uahuu написа:(нз що не мога да пиша лично пише ми че потребителя не съществува)
Щото ако пишеш на Троли - така е. Той е фантом. Уж го има, па ич го няма :wink:
uahuu
новобранец
новобранец

Мнение от uahuu »

Колеги замислям се за ето този модел http://www.boatersworld.com/product/MP93506115.htm - Humminbird 161 GPS Fishfinder Chartplotter W/Unimap X-ducer All-In-One GPS and Fishfinder! защото е на много добра цена а е +ГПС. Някой може ли да изрази мнение относно него?
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”