Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Казармаааааа
Модератор: dantho.mihov
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Казармаааааа
Позната история за мен.
Ама без мрежи.
На едно учение,кво им скимна - като на война ,без храна.
Ама ний в гората до с.Здравец.
Е,не е лошо кво сега - ще пробваме.
Поне поркане имаше.И малко запаси нещо като хранителни де (консерви демек ).
Да,ама сабалян морските се оглеждат нещо (бяхме там уж за 3 дни )
Кирее,я поеми вахтата до обяд - ний отиваме на лоф. ( поне гъби да наберат )
Къде към обяд се носят двамата,с две мешки с костенурки ( това 77г - още май не бяха забранени )
Киреее,поеми и следващата вахта,че да ги оправим.Амчи поех я.
После на шьофито му биха дузпата с тубата да бяга до близкото село и пълен обратно.
Едно червено вино - и с онова мизе,малиййййй.
Абе там ми мина живота,ама лошо за казармата няма да кажа.Не че нямаше.
Ама без мрежи.
На едно учение,кво им скимна - като на война ,без храна.
Ама ний в гората до с.Здравец.
Е,не е лошо кво сега - ще пробваме.
Поне поркане имаше.И малко запаси нещо като хранителни де (консерви демек ).
Да,ама сабалян морските се оглеждат нещо (бяхме там уж за 3 дни )
Кирее,я поеми вахтата до обяд - ний отиваме на лоф. ( поне гъби да наберат )
Къде към обяд се носят двамата,с две мешки с костенурки ( това 77г - още май не бяха забранени )
Киреее,поеми и следващата вахта,че да ги оправим.Амчи поех я.
После на шьофито му биха дузпата с тубата да бяга до близкото село и пълен обратно.
Едно червено вино - и с онова мизе,малиййййй.
Абе там ми мина живота,ама лошо за казармата няма да кажа.Не че нямаше.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Каналите за поливане край Сливен ми бяха утеха в тея дни
.Ловеше се бабушка,уклей и скъсани чехли
Съжалявам за качеството на снимката ,но е преснимана
.Хората излизаха в градска отпуска да пият бира и да гледат кино,а аз ходех за риба ,и след това пиех бира
Това е канала край Дебелата кория .

Съжалявам за качеството на снимката ,но е преснимана

Това е канала край Дебелата кория .

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Няма проблем. Аз съм човек на двете крайности, помня кой ми е направил както зло, така и добро. В казармата много хубаво нямаше. Изкарал съм 815 дена редовна служба и помня много неща, макар и оттогава да са минали 24 години.Павел Иванов написа:Човек , ти ме съсипа отсекъде ! Как може да помниш толкоз подробности ...
Точно преди световното в Мексико 1986г ни бяха опънали на лагер на високото над с. Широко поле. Трябваше да блъскаме морз за повишаване на подготовката по 10 часа на ден. Храната консерви, водата от водоноската ... Та едни юнаци от нашите слезли до селото и купили бира в ... пластмасови туби от ония 20-литровите (бутилки не могат да се влачат по баира нагоре). Да, ама ги спипаха и ги изтъпаниха пред строя. Шефа на лагера каза, че за толкова бира ще откарат доста арест. После ги погледна и каза:
Сега ще ви изкъпя с вашата бира, пък вие ще разправяте, докато сте живи.
И вдигна тубите една по една и ги изля върху тях, както си бяха с униформите. Още ме е яд за материала ...
Какво да кажа, "станах мъж", но не искам да си спомням. Нищо хубаво, нищо полезно, безмислено загубени 27 месеца от най-хубавата възраст.
Преди няколко години ме викат, да ме пращат запас. Онзи в общината взе да ми говори глупости, а аз му казах, че нямам нищо общо с тяхната армия. Клел съм се на НРБългария, вече беше РБългария. Клел съм се на Комунистическата партия и Варшавския договор, а те вкараха страната в терористичната организация НАТО и искат аз да им служа. Казах му, че няма да си прекрача клетвата, защото ставам подсъдим и го оставих дълбоко замислен над думите ми. После пък си бих шута навън и всичко отшумя.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Баси !!! Тая баба ти Цола Драгойчева кво неизветреващо влиание във времето е разписалаKVS написа:...Какво да кажа, "станах мъж", но не искам да си спомням...

Имаш едно двойно квот и да пиеш , гат се видиме , щот припокриваш личното ми мнение за туй недоразумение "казармата" от секъде !KVS написа:...Нищо хубаво, нищо полезно, безмислено загубени 27 месеца от най-хубавата възраст...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Да ви разкажа и аз една история,която ми се е запечатала в мозъка.
Аз понеже бях сключил договор с Мар-Бас,,като миньор за 5 години трябваше само да служа 2 месеца казарма,но в ''черния полк''-Харманли ,докато мине клетвата и беж в рудника на работа.Никога не съм съжелявал ,че постъпих така и още повече като видях какви извръщения имаше.Таааааа,в Харманли бяха повечето наказани офицери и старшини,,,падали ,падали и крайна спирка -Харманли.Едни от тях бяха,,,РАЙЧО-кушията-капитан,,,,не знам колко пъти разжалван,,,,баща му е бил някакъв генерал,че заради него го държаха.Другия ,,,Чан-бързия,капитан Ченчев,,,този веднъж гърмя с пистолета в столовата докато се хранехме,,защото много шум сме вдигали.Третия,,,кап.Костадинов,,,,,,,,,,,,,вечно пиян,,имаше голям комитски мустак и все го заглаждаше
от 5 м вонеше на алкохол
аааааааа,забравих и моя приятел,,,Старшина -Пешо-каруцата,,,също вечно пиян .
Тааа,ние нали бяхме само за малко
,2 месеца ,,,много ни мразеха всички и не ни оставяха да си поемем въздух.До обяд,,маршова стъпка,,хапкаме и беж на някой погреб да опъваме бодлива тел или да копаем траншеи до като се мръкне.Хренеха ни с едни консерви толкова разждясали,че отвън не можеш да разбереш какво има в консервата
За униформа ни бяха дали нещо подобно на тензух
стари войнишки дрехи,но толко изтъркани ,че прозираха,,за обувки,,,нещо подобно на обувки ,,,,,инцери с 15 пласта наслагвана подметка,,,абе страшна картина.
За два месеца ни пуснаха веднъж градска,но никой не пожела да излезе с тази униформа от срам
Идва един ден к. Костадинов и ни взима да опъваме бод.тел на ''Голямата звезда'',погреб.
Беше събота и по принцип трябваше да имаме свиждане ,но той отсече,че първо ще свършим работата и после свиждане.Родители,приятели вече бяха пристигнали за свиждането ,но трябваше да ни изчакат,защото сме отивали за малко и ще се върнем бързо
та хората ни чакаха цял ден и не ни видяха
Товарят ни в един зил и газ на погреба.Почнахме работа ,а капитана с караула във вишката
По едно време излиза капитана и вика на шофьора,,,,,Урко,,,бягай да вземеш една каса ''Сл.бряг'' и Урко замина.
Свършихме ние работата и започнахме да подканваме школника да докладва на капитана,,,,,ноооооооооо,стиска ли му
ей ся вика ще излезне,,,къде да се качвам на вишката.Чакаме ние ли чакаме ,но вече започна да се мръква и капитана се измъкна с още двама от вишката и започнаха да се състезават кой ще хвърли по-на далече ботилките ,които бяха изпили
Наиграха се та по едно време се обърна към нас и вика;
---Бясове(така викаха на новобранците) готови ли сте вече за отбой
---Урко ,пали звяра и да тръгваме.
Тръгваме и само чуваме ;;
----А ве Урко, я настъпи газта до дупка,,какво се влачиш.
Малейййййййй,представете си по черен път с тоз камион,,,като картофи се търкаляхме отзад
Бесни спирачки и поглеждаме,,,спряхме до една кашла на някакви каракачани.Единия изкочи от вътре като попарен
и носеше големи буркани пълни с пресно сирене ,а капитана му даде два войнишки дъждобрана и пак газ
От кабината се чуваше капитана да пее родопска песен,но както си пееше,млъкна и последваха пак резки спирачки.
Капитана си показа главата и вика;
---Бясовееее,някой може ли да пее родопси песни.
Никой,всички мълчат,,,повтори, потрети и като видяхме ,че работата загрубява ,,хванахме едно турче и му показахме главата на вън
а той му вика;
---Аз знам само турски
кап.--Няма значение вика,,,бързо ела в кабината.
Влиза той при тях и тръгваме пак.Не минаха и двеста метра и пак спря камиона и чуваме капитана да вика';
---Ощеееееее едииииииин.
Хващаме един и го хвърляме долу и онзи какво да прави,,капитана го видя,
,,,няма назад,айде и тоз в кабината.
Голямо уене беше докато да стигнем до едно село преди с.Българин,мисля ,че се казваше Черепово.
Спира камиона и последва заповед да слезнем.Аз като по-тарикат слизам първи и пред мен капитана
Отивай ми вика да доведеш кръчмаря и му кажи да дойде в пълна бойна готовност ,,,аааа и без него не се връщай.
Питам аз къде живее ,а онзи ми вика ;
---А бе заминавай бе бяс
Тръгвам аз на посоки,няма и никой в туй село по улиците,че да питам.
Гледам в една къща една бабичка и се запътих на там,а онази като ме видя и кото стрела в къщи
През две къщи друга ,но тя не избяга а ме гледашетолко грозно все едно беше видяла убиеца на детето си
Питам аз културно къде живее кръчмаря на селото ,но без резултат,,само ме гледаше грозно и пруфтеше
Ясно,,,разбрах ,че в това село е имало тормоз от такива като мен с униформа.
Гледам един мъж да върви срещу мен и държи две чанти пълни с бира.Не знам от къде е разбрал кръчмаря ,доближава ме и ми вика ;
---Хайде момчето ми,,,да вървим,,оцапахме я пак
На центъра на селото имаше един фургон,а вътре капитана.Като наближихме кръчмаря ми вика;
---Върви да докладваш,че иначе ще ми счупе бирите и ще трябва пак да се връщам за други
Така и направих и после влезе кръчмаря.
Два часа чакахме докато изпият бирите и нашите се бяха разпиляли.Излиза капитана от фургона и пак
---Урко, пали и искам мръсна газ
--Чакай да се качат бясовете ,,,,му вика Урко,,,а той;
--Даваййййййй,в движение да се качват
Няма да ви разказвам как се качихме.
Пристигаме в с.Българин и камиона спира.Капитана видял негов познат и му вика;
--Ай да те карам в Харманли да пием по една бира
а онзи му вика
--А бе остави ма,сега се връщам уморен от работа,,не мога да дойда.
Последва кратко мълчание и чуваме капитана да вика;
---Бясове вкарайте го в кабината.
Скачаме от камиона,хванахме човечеца натикахме го зорлен в кабината и газ към Харманли
В Харманли спираме на една кръчма,,,,,''Ловна среща'' ли беше,,,нещо такова.
Почват се пак бири и родопски песни,а ние чакаме в камиона.По едно време( вече беше към 22,00ч) се чуха два изтрела от пистолет и идва школника да ни каже,че капитана разрешава ако искаме да съберем пари и да си купим нещо за хапване,но никой не искаше да влезе в кръчмата и така си останахме гладни
Стана 24,00ч и капитана реши,че вече трябва да се пребираме в поделението,но не можеше да върви.Натоварихме го в кабината и беж в поделението.
Там си спа до сутринта.
Така завърши един ден от службата ми
а такива истории от моите само два месеца служба мога да ви разказвам една седмица без да спра.Гавра,,колкото сакаш. 
Аз понеже бях сключил договор с Мар-Бас,,като миньор за 5 години трябваше само да служа 2 месеца казарма,но в ''черния полк''-Харманли ,докато мине клетвата и беж в рудника на работа.Никога не съм съжелявал ,че постъпих така и още повече като видях какви извръщения имаше.Таааааа,в Харманли бяха повечето наказани офицери и старшини,,,падали ,падали и крайна спирка -Харманли.Едни от тях бяха,,,РАЙЧО-кушията-капитан,,,,не знам колко пъти разжалван,,,,баща му е бил някакъв генерал,че заради него го държаха.Другия ,,,Чан-бързия,капитан Ченчев,,,този веднъж гърмя с пистолета в столовата докато се хранехме,,защото много шум сме вдигали.Третия,,,кап.Костадинов,,,,,,,,,,,,,вечно пиян,,имаше голям комитски мустак и все го заглаждаше

Тааа,ние нали бяхме само за малко

За два месеца ни пуснаха веднъж градска,но никой не пожела да излезе с тази униформа от срам

Идва един ден к. Костадинов и ни взима да опъваме бод.тел на ''Голямата звезда'',погреб.
Беше събота и по принцип трябваше да имаме свиждане ,но той отсече,че първо ще свършим работата и после свиждане.Родители,приятели вече бяха пристигнали за свиждането ,но трябваше да ни изчакат,защото сме отивали за малко и ще се върнем бързо

Товарят ни в един зил и газ на погреба.Почнахме работа ,а капитана с караула във вишката

По едно време излиза капитана и вика на шофьора,,,,,Урко,,,бягай да вземеш една каса ''Сл.бряг'' и Урко замина.
Свършихме ние работата и започнахме да подканваме школника да докладва на капитана,,,,,ноооооооооо,стиска ли му

Наиграха се та по едно време се обърна към нас и вика;
---Бясове(така викаха на новобранците) готови ли сте вече за отбой

---Урко ,пали звяра и да тръгваме.
Тръгваме и само чуваме ;;
----А ве Урко, я настъпи газта до дупка,,какво се влачиш.
Малейййййййй,представете си по черен път с тоз камион,,,като картофи се търкаляхме отзад

Бесни спирачки и поглеждаме,,,спряхме до една кашла на някакви каракачани.Единия изкочи от вътре като попарен

От кабината се чуваше капитана да пее родопска песен,но както си пееше,млъкна и последваха пак резки спирачки.
Капитана си показа главата и вика;
---Бясовееее,някой може ли да пее родопси песни.
Никой,всички мълчат,,,повтори, потрети и като видяхме ,че работата загрубява ,,хванахме едно турче и му показахме главата на вън

---Аз знам само турски

кап.--Няма значение вика,,,бързо ела в кабината.
Влиза той при тях и тръгваме пак.Не минаха и двеста метра и пак спря камиона и чуваме капитана да вика';
---Ощеееееее едииииииин.

Хващаме един и го хвърляме долу и онзи какво да прави,,капитана го видя,

Голямо уене беше докато да стигнем до едно село преди с.Българин,мисля ,че се казваше Черепово.
Спира камиона и последва заповед да слезнем.Аз като по-тарикат слизам първи и пред мен капитана

Отивай ми вика да доведеш кръчмаря и му кажи да дойде в пълна бойна готовност ,,,аааа и без него не се връщай.
Питам аз къде живее ,а онзи ми вика ;
---А бе заминавай бе бяс

Тръгвам аз на посоки,няма и никой в туй село по улиците,че да питам.
Гледам в една къща една бабичка и се запътих на там,а онази като ме видя и кото стрела в къщи

През две къщи друга ,но тя не избяга а ме гледашетолко грозно все едно беше видяла убиеца на детето си

Питам аз културно къде живее кръчмаря на селото ,но без резултат,,само ме гледаше грозно и пруфтеше

Ясно,,,разбрах ,че в това село е имало тормоз от такива като мен с униформа.
Гледам един мъж да върви срещу мен и държи две чанти пълни с бира.Не знам от къде е разбрал кръчмаря ,доближава ме и ми вика ;
---Хайде момчето ми,,,да вървим,,оцапахме я пак

На центъра на селото имаше един фургон,а вътре капитана.Като наближихме кръчмаря ми вика;
---Върви да докладваш,че иначе ще ми счупе бирите и ще трябва пак да се връщам за други

Така и направих и после влезе кръчмаря.
Два часа чакахме докато изпият бирите и нашите се бяха разпиляли.Излиза капитана от фургона и пак
---Урко, пали и искам мръсна газ

--Чакай да се качат бясовете ,,,,му вика Урко,,,а той;
--Даваййййййй,в движение да се качват

Няма да ви разказвам как се качихме.
Пристигаме в с.Българин и камиона спира.Капитана видял негов познат и му вика;
--Ай да те карам в Харманли да пием по една бира

--А бе остави ма,сега се връщам уморен от работа,,не мога да дойда.
Последва кратко мълчание и чуваме капитана да вика;
---Бясове вкарайте го в кабината.
Скачаме от камиона,хванахме човечеца натикахме го зорлен в кабината и газ към Харманли

В Харманли спираме на една кръчма,,,,,''Ловна среща'' ли беше,,,нещо такова.
Почват се пак бири и родопски песни,а ние чакаме в камиона.По едно време( вече беше към 22,00ч) се чуха два изтрела от пистолет и идва школника да ни каже,че капитана разрешава ако искаме да съберем пари и да си купим нещо за хапване,но никой не искаше да влезе в кръчмата и така си останахме гладни

Стана 24,00ч и капитана реши,че вече трябва да се пребираме в поделението,но не можеше да върви.Натоварихме го в кабината и беж в поделението.
Там си спа до сутринта.
Така завърши един ден от службата ми

Егати ерудицията, егати находчивостта. Шапка ти свалям.KVS написа: Преди няколко години ме викат, да ме пращат запас. Онзи в общината взе да ми говори глупости, а аз му казах, че нямам нищо общо с тяхната армия. Клел съм се на НРБългария, вече беше РБългария. Клел съм се на Комунистическата партия и Варшавския договор, а те вкараха страната в терористичната организация НАТО и искат аз да им служа. Казах му, че няма да си прекрача клетвата, защото ставам подсъдим и го оставих дълбоко замислен над думите ми. После пък си бих шута навън и всичко отшумя.

Първата почерпка е от Павката , втората е от мен.
Аз отдавна съм запасняк /от 10г/, но никога не бих се сетил такова нещо да кажа.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Скъсаха ме от наряд.Всеки ден плътно.Полагаема 7 дена след 14-стия месец и 15-тина гарнизонки,някои от които за по 2,3 часа.
ПВО "5-те могили" (преди Чепинци) Простотия до шия.
УВО 91
ПВО "5-те могили" (преди Чепинци) Простотия до шия.
УВО 91
Последно промяна от stich на Нед Юли 25, 2010 10:35 am, променено общо 1 път.

Хехе, покрай тази тема си спомням два любопитни случая в Кърджали. Бях както казах фазан и изпълнявах длъжността "Началник свръзки" на самостоятелно поделение. Това е майорска длъжност и по правомощия командирите на батареи ми бяха подчинени, ако че бяха офицери. По чин по-горе, ама по длъжност ядец. Веднъж се дотътри някакъв полковник от МВР в поделението и взе да се прави на интересен (офицерите от МВР и БНА в малък град се познават). Взе да се дърви, че трябвало да му отдавам чест. И това го прави пред командира и началник щаба. Аз понеже си падам устат директно му заявих, че той е от друго министерство и няма пълномощия да ме командва. Звездите по пагоните му толкова ме интересуват, колкото звездите по якичката на ЖП-кантонерите. Оня замяза за патладжан, такъв цвят докара на фасадата ... Втория случай вече беше с нашия командир. Карахме задръжката (трите месеца от бай Добри) и нещо се издъних, не помня какво. Командира строи командния състав (старшини и офицери) и на всеослушание заяви, че ме наказва с 5 дни арест и да ме били острижели. Баси, не повЕрвах на ушите си. Пред всички му отговорих, че съгласно заповед на министъра на народната армия, армейски генерал Добри Джуров, аз съм произведен в първо офицерска звание Младши лейтенант. Според уставите на БНА, той няма право да ме вкарва в ареста, независимо че не ми е прочел заповедта пред строя. Оня си изтърва ченето от изненада, но нямаше какво да отговори. После ме викна настрана и ме пита, знам ли, че нямам право така да му отговарям пред подчинените. Аз пък го питах, има ли право да злепоставя офицер (сиреч мен), пред сержантския състав на поделението и всичко се размина.
Ех спомени спомени..... под.72350 ВВ Кърджали 91-93г. Трета рота при Мижо и старшина Таката. Девизът беше "Здравей наряд, през ден наряд, всеки ден наряд." Голям чанч беше но сега си спомням с умиление. Поздрави на всички !!!!
-
- научил се да хвърля
Една казармена историика от мен.
Свързочно поделение. Още новобранец на 6 мес. служба.
9 роти сме на изпит по стрелба с АК-47 на полигон край Ловеч.
Класическа стрелба 12 патрона , 3 мишени- 50,150,300м. Трима стрелци на огневата линия.
Никакъв проблем за мен след 7 години спортна стрелба.
6 патрона на автомат.стрелба- трите мишени свалени.
Докладвам че съм приключил стрелбата и лежа и чакам другите да се нагърмят....
Изведнъж гледам зад мишената на 300м скача заек.....скокне , навири уши, пак скокне.......вдигнах автомата, вкл. на еденична стрелба и го хванах на мушка .
След поредният скок се надигна с навирени уши и........изстрел.........
Леле като се развика командващия, що съм стрелял като вече съм докладвал че съм завършил. Казвам му- Ми др.капитан имаше заек зад мишената и реших да се пробвам.......
После докладвам пред комисията за мишените , а нач.щаба ми вика- Редник Николов , вие нямате никаква воинска дисциплина........3 дена арест....... Прибрахме в поделението и на вечеря разбрах ,че в кухнята са донесли див заек прострелян в окото и два кашона бяло вино...............
На сутринта когато трябваше да ме вкарат в ареста, дойде ротния с книжката ми и вика- Айде обличай се и изчезвай в къщи за 3 дена............Командира на поделението хареса заека и замени ареста с домашна отпуска за "отлична стрелба"
Е това е парадокс- за едно и също нещо хем арест ,хем награда отпуска...
Свързочно поделение. Още новобранец на 6 мес. служба.
9 роти сме на изпит по стрелба с АК-47 на полигон край Ловеч.
Класическа стрелба 12 патрона , 3 мишени- 50,150,300м. Трима стрелци на огневата линия.
Никакъв проблем за мен след 7 години спортна стрелба.
6 патрона на автомат.стрелба- трите мишени свалени.
Докладвам че съм приключил стрелбата и лежа и чакам другите да се нагърмят....
Изведнъж гледам зад мишената на 300м скача заек.....скокне , навири уши, пак скокне.......вдигнах автомата, вкл. на еденична стрелба и го хванах на мушка .
След поредният скок се надигна с навирени уши и........изстрел.........
Леле като се развика командващия, що съм стрелял като вече съм докладвал че съм завършил. Казвам му- Ми др.капитан имаше заек зад мишената и реших да се пробвам.......
После докладвам пред комисията за мишените , а нач.щаба ми вика- Редник Николов , вие нямате никаква воинска дисциплина........3 дена арест....... Прибрахме в поделението и на вечеря разбрах ,че в кухнята са донесли див заек прострелян в окото и два кашона бяло вино...............
На сутринта когато трябваше да ме вкарат в ареста, дойде ротния с книжката ми и вика- Айде обличай се и изчезвай в къщи за 3 дена............Командира на поделението хареса заека и замени ареста с домашна отпуска за "отлична стрелба"
Е това е парадокс- за едно и също нещо хем арест ,хем награда отпуска...
Има и още един такъв случаи.ники1 написа: Е това е парадокс- за едно и също нещо хем арест ,хем награда отпуска...
Хасково ареста 94г. , воиника които пази арестантите през ноща си вкарва приятелката в помещението на ареста и почва яко чукане на масата както са с дрехите.Влиза началника по караул за проверка и ги хваща на калъп.
Дават му три дена арест защото е вкарал външен човек в казармата, и веднага след това 2 дена отпуска защото не е свалил автомата от гърба и не е оставил поста при тези обстоятелства

-
- научил се да хвърля
За любовта и казармата...............
Имахме новобранец от Пещера..........а той си имаше страхотно гадже.....
Мацката ученичка 3 курс в гимназията.......Всяка неделя взимаше Ладата на баща му и му идваше на свиждане........то целувки, кюфтета, пак целувки, пилешки бутчета....целувки...........Абе гадже мечта........
Всички му завиждахме и за мацката и за кюфтетата и за бутчетата........
И един прекрасен ден човека реши , да си търси запознанство от местните момичета, щото негавата му била омръзнала.......
Като разбраха "старите пушки" за тая глупост.........такъв тупаник изяде този пич......такова "конско" му се изчете.......повече не продума за нови запознанства...............
Имахме новобранец от Пещера..........а той си имаше страхотно гадже.....
Мацката ученичка 3 курс в гимназията.......Всяка неделя взимаше Ладата на баща му и му идваше на свиждане........то целувки, кюфтета, пак целувки, пилешки бутчета....целувки...........Абе гадже мечта........
Всички му завиждахме и за мацката и за кюфтетата и за бутчетата........
И един прекрасен ден човека реши , да си търси запознанство от местните момичета, щото негавата му била омръзнала.......
Като разбраха "старите пушки" за тая глупост.........такъв тупаник изяде този пич......такова "конско" му се изчете.......повече не продума за нови запознанства...............
Сега виждам темата. Като е за казарма -2 години в НШЗО Плевен 1984-1986-автомобилен батальон -тилов взвод на трета автомобилна рота .Който се е мотал там по това време да пише !
56430 Гранична Полиция, Бургаски отряд, Ченгене Скеле - учебен център
56870 - 7-а застава - "Богатир" гр. Царево - радиометрист.
Интересна служба беше. Седим на радара, гледаме плавателните съдове в 12 милната зона...Понякога имаше интересни случки. Хваната турска гемия, кораб търпящ бедствие акостира на порта и го охранявахме, изгубена яхта при регата, задействие на сухата граница покрай което и нас ни вдигнаха да пазим по пътищата, че и заедно с полицията бяхме...така минаха 9 месеца. Изгубено време, но и интересно. Поне научих това онова за морето и корабите.
Гаджета...нямаше, нищо, че сме в курортен град. Явно залюхан набор сме се паднали.
56870 - 7-а застава - "Богатир" гр. Царево - радиометрист.
Интересна служба беше. Седим на радара, гледаме плавателните съдове в 12 милната зона...Понякога имаше интересни случки. Хваната турска гемия, кораб търпящ бедствие акостира на порта и го охранявахме, изгубена яхта при регата, задействие на сухата граница покрай което и нас ни вдигнаха да пазим по пътищата, че и заедно с полицията бяхме...така минаха 9 месеца. Изгубено време, но и интересно. Поне научих това онова за морето и корабите.

Гаджета...нямаше, нищо, че сме в курортен град. Явно залюхан набор сме се паднали.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост