Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За Бяла риба с морска стръв
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: За Бяла риба с морска стръв
И аз когато ловях на стръв екпериментирах със скумрия в река Дунав. Резултата беше една щука не много голяма от няколко опита, монтажа същия като на колегата.
НА СЛУКА!
Поздравления!
Който не експериментира, той не хваща.
Най-ароматните морски риби са тези с по- голям процент мазнини. Най- вече херинга,скумрия, хамсия, сардина и аншоа.
Последните три са много крехки след размразяване и определено мисля, че като цяло трябва да търсим охладена, прясна риба за стръв.
Успех на всички "творци" в "занаята".
Който не експериментира, той не хваща.
Най-ароматните морски риби са тези с по- голям процент мазнини. Най- вече херинга,скумрия, хамсия, сардина и аншоа.
Последните три са много крехки след размразяване и определено мисля, че като цяло трябва да търсим охладена, прясна риба за стръв.
Успех на всички "творци" в "занаята".
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Значи миналата седмица бях на 3 дневен излет на Тича с цел само бяла риба.Пробвах и на жива рибка и на опашка от сафрид.Резултатите бяха няколко уловени дребни бели риби всичките уловени на жива рибка.На морската не бутна.
Затова пък на изкуствени примамки имаше по-добър резултат
Затова пък на изкуствени примамки имаше по-добър резултат
А някой пробвал ли е на драшкович на морска стръв
На 26.11 направихме излет на ТЕЦ 2- топлото. Освен стандартни живи рибки взех цаца и сардина. На морската стръв не пипна, като дори захранвахме с такава. Опитите ще продължават, защото просто моментът може да е бил неподходящ. Между другото един огромен плъх отнесе целия плик с цацата, без ни най- малко да се притеснява от присъствието ми, като преди това замези с пълнозърнест хляб. Добре че вече си бяхме изпили ракийката 

-
- научил се да хвърля
И на попче също става, даже то може и живо не само част от него тъй като то издържа в сладка вода...
Рибата къща няма...
аз пък в мароко на един язовир е ловях бялата риба на калмар - изрязана една лентичка 4-5 см дълга и 1см широка на дъно.
- Живко Василев
- разбира нещата
Страхотен материал, Поздрави! Смятам след няколко дена да го опитам, дано имам слука 

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко