КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от own »

Наистина не яде колеги. Днес към 7 ч. цъфнах на Ной....имаше двама колеги от дясната страна. Духаше западен и усещането беше гадно. Помятах малко на бавнопотъваща и чак към 9ч. извадих една платерина към 250-300 грама. После и едно бебе (иларийка) на което поръчах да извика майка си и баща си, а то бегом в морето да расте. Накрая ми писна, а и слънцето напече и се преместих отвътре. Заскубах няколко едри попчета и 4-5 барбуна. Стана обяд и пайдйом. Преди да си тръгна погледнах какво става на левия рог. Яки джуруми, но си хвърляше хайвера - правише мътилка наоколо. Не пипа червея. Вече рибката е в корема - друго си е прясната рибка. :D
:)
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

И аз бях сутрината на десния рог на буната на НОЙ само че във водата. Сигурно сте ме видели. Бях единствения харпунджия. Но и аз се прибрах без риба.
Пашата обича смелите.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

baretata написа:И аз бях сутрината на десния рог на буната на НОЙ само че във водата. Сигурно сте ме видели. Бях единствения харпунджия. Но и аз се прибрах без риба.
Колега а случайно събота да си се гмуркал на траката?
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Днес не съм, последно преди 20 дни бях на Траката.
Пашата обича смелите.
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес от 6,00 до 11,00 на нои 4 иларии риба има но не яде :( :oops:
own
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от own »

То май всички си бяхме от форума днес? :D
Утре мисля, че ще е по-добре - ще видим след бурята преди малко какво ще даде утре...
:)
kikivc
новобранец
новобранец

Мнение от kikivc »

През уикенда бях със семейството на Камчия.
И през двата дни бях закотвен от 6 до 9 сутринта на плажа с 3 дънни пръчки но резултата за 2 дни беше една илария.
Иначе преди да дойдат плажуващите вреше от някаква дребна риба - Може би е била Ува.
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

kikivc написа:През уикенда бях със семейството на Камчия.
И през двата дни бях закотвен от 6 до 9 сутринта на плажа с 3 дънни пръчки но резултата за 2 дни беше една илария.
Иначе преди да дойдат плажуващите вреше от някаква дребна риба - Може би е била Ува.
Колега, сигурно е била хамсия. Вмомента навсякъде ври от хамсии :)
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Ври от хамсия е силно казано но да-вадят по малко.поне по пристанищата това наблюдавам.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
mi7aka_gt
новобранец
новобранец

Мнение от mi7aka_gt »

колеги.. на кранево я избих рибата ... така като тръгнеж за буните в ляво има един железен кол .. това е преди буните ей там седнах на базик.. докато ми донесат стръв.. и хвърлех на дъно за кефал.. и за 10 мин .. 11 едри платерини .. сред тях някой др едър кефал .. :)
Риболова е като футбола,не всеки удар е гол и не всеки улов стига до тигана
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес на 3 буна капо имаше джуруми ама не хапе.
tatitosho
новобранец
новобранец

Мнение от tatitosho »

mi7aka_gt написа:колеги.. на кранево я избих рибата ... така като тръгнеж за буните в ляво има един железен кол .. това е преди буните ей там седнах на базик.. докато ми донесат стръв.. и хвърлех на дъно за кефал.. и за 10 мин .. 11 едри платерини .. сред тях някой др едър кефал .. :)
Съжалвам за спама, но от така написаното от колегата си направих заключение, че е бил рибата с бомба/и :D
Сам си казва "..избих рибата.." - да, жаргонен израз, всеки га използва - приема се, но има и "..докато ми донесат стръв.." - значи е нямал стръв и защото е "..избил.." "..за 10 мин..11 едри платерини.." по метода на изключването остават серкме, тралене или бомба, щото няма такава въдица с която за под минута да сложиш стръв, хващане, откачане, пак стръв (ама той и няма) и т.н. 11 пъти за 10 мин. То не е картечница. Ако е бил с 11 пръчки, пак не става номера, щото няма стръв. С чепаре-тънко, няма да издържи и две платерини на веднъж. Серкме и тралене отпадат защото "..на дъно..", а те и двете не са съвсем на дъно. Е като се събере всичко и се добави "..хвърлЕх.." - то стана бомба. Каква не е ясно. И всичкото това колегата го е направил "..на базик.."
Може ли така бе колега :D . На Кранево влизат и водолази. Добре че не си изкарал и някой водолаз покрай "..някой др едър кефал.."
Още веднъж се извинявам за спама. Ако трябва трийте.
И колега нищо лично. Не се познаваме, и не вярвам да са ми вярни изводите, но това както си го написал...кво да си мисли човек.
И благодаря за инфото. Риба все пак на Кранево има, пък дали отива на кука е друг въпрос. То все от едната страна на въдицата стои риба.
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Ти пак остави го да се похвали човекът.Веднага го разконспирира :D Смятай какво ще да е било ако е имал стъв :shock: .Нека има ловки колеги :axe: :axe: :axe: .Със здраве и на слука :drinkers: .
mi7aka_gt
новобранец
новобранец

Мнение от mi7aka_gt »

Ти ма уби :Д .... просто за стръвта.. браточед ми прескочи до магазина в кранево .. за по пресни червеи и ме остави там .. на кранево .. моите червеи бяха поне на 5 дена.. и 10 минути както казвам айде.. повече бяха .. така е думата но .. максимум 20 мин.. да съм стоял.. бях с една въдица ся ще кажете тоя го хванахме.. ама .. както искаш смтяй... аз си ги хванах ... и казвам как кога и къде..
Риболова е като футбола,не всеки удар е гол и не всеки улов стига до тигана
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Извинявай. :D Не се газирай базикам се ,то като няма риба........к'во да прави човек,няма за какво да пишеш или някаква информация да снесеш или с какво да се похвалиш,така че не се сарди :drinkers:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”