Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Строене на лодка
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Строене на лодка

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: строне на лодка
Защо с полиестерна смола?
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Re: Строене на лодка
добър въпрос които задаох и аз на автора на проекта /чертежа/.Първо е в най-добрия случй 5 пъти по ефтина,Второ -епоксидната смола няма нкакв гъвкавост и вероятноста да се отдели/отлепи от корпуса при висока скорост от ударите във вълните е над 90% .За да премахна вероятноста от въздушни мехурчета ,ако има ,100% има ще я боядисам с gel coat,ще падне яко търкане.Решението за полиестерна смола го взех след разговори и посещения на доста фирми за строене на лодки ,особенно CRETA MARE на които свекъра прав ел . инсталациите,и на SKIPPER това са ,,лодки''които се продават с голям успех и извън Гърция.Всички бяха против епоксидната смола и бяха доста убедителни с дългогодишния си опит в морето
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Поздравбения , колега, за страхотното начинание!!! Ще следя темата с интерес...УСПЕХ...
- barutchiata ©
- Администратор
Свалям ви шапка за начинанието.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Таноооо,ку знаеш къв филм почваш ? - давай братче.
Може много месеци да ти отнеме,ама сега ти си наред
нещо красиво да покажеш.
Може много месеци да ти отнеме,ама сега ти си наред
нещо красиво да покажеш.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Киро ,тои ако не беше Петър и снимки за спомен нямаше да си направя.Тя почти завършена и аз тогава взех да правя снимки.
Тук вече лодкат е обшита с шперплат 9мм и е готова за полиестерната смола
вече е мината с полиестер и съм започнал шпакловките
Пдготовка за полиестера ,шпаловка на целия корпус и изтъркване на всички неравности Кита си го правя сам че да ми е мирна главата кадето е необходимо по голяма дебелина задължително слагам конци в сместа

-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пиши малко и обяснения ве - хептен дърводелската я подкара. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
ами не съм добър в писането но ще почна по подробно.Тъй като лодката беяе почти направена когато започнах да пиша във форума снимките са малко и не с подробности както на Киро -много добра работа ,с много мерак а и много добро писане с богат фотоалбум!!!Бях убеден че не е нищо трудно да си направя лодка сам ,въпреки че 99.9% се опитваха да ме убедят че няма да стане а това още повече ме амбицира .Първа стъпка бяха чертежите 1към 1 закупих за 140 Е а заедно с тях и книга от същия човек ,,Как да си направим лодка'' с предложения за доста проекти за всякакви нужди до 10метра.
в ч4ертежите точно е написано какви и колко материали да използваме и реда на избършваните работи за да се избегнат грешките!Многи важно е да работим с материалите които са показани в чертежиоте за да си нямаме проблеми.Най-трудното в това начинчние е да започнеш -то разбрах след като почти съм завършил проекта.

На снимката на която е обърната с дъното на горе и са сложени само листовете на дъното ми се струва, че са захванати с такер. Така ли е ? Ако да - после махаш ли ги ?
-
- научил се да хвърля
какво е такер?
Едно като телбод,но забива теловете не само в хартия а и в дъвроtanosliven написа:какво е такер?