Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

За къде с болонезе Tica Powerful?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
За къде с болонезе Tica Powerful?
Малко помощ ако може от по-знаещите и по-опитните
!В събота си сефтосах новата ми 6-ца на р.Струма (Бело поле).Купих си я специално за риболов на реката ,но вече не съм сигурен дали направих най-правилния избор.Въдицата е Tica Powerful ,с акция 1-15 гр.първия закачен скобар си замина без особени затруднения ,вярно ,че го закачих на самото изтичане на разлива ,но и въдицата се огъна направо на две и никакъв шанс да го вдигна от там,втория почти идентично.Въпроса ми е ,дали не трябва да я сменя пак с 6-ца ,но с по-голяма акция ,че тази сега се огъва и на малките уклей ,а какво остава за скобарите или др. по-едри риби? Приемам всякакви съвети и предложения ! 

-
- фен клуб-скобар
Re: За къде с болонезе Tica Powerful?
Това, че е мека не пречи даже помага при задържането на едрите риби. Защото е мека и 'абсорбира' добре всеки напън на рибите. Добра е пръчката и не трябва да те притеснява 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Имам чувството ,че ще се счупи всеки момент 

vlado-fidera написа:Това, че е мека не пречи даже помага при задържането на едрите риби. Защото е мека и 'абсорбира' добре всеки напън на рибите. Добра е пръчката и не трябва да те притеснява

Се си мисля че въдиците ги прецакваме от немърливост(невнимание)а не толкова от риби!ivo_stoev написа:Имам чувството ,че ще се счупи всеки момент
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
.Въпроса ми е ,дали не трябва да я сменя пак с 6-ца ,но с по-голяма акция ,че тази сега се огъва и на малките уклей ,а какво остава за скобарите или др. по-едри риби? Приемам всякакви съвети и предложения !
[/quote]
Тябва! С мощност 5-25. и да е по твърда . Пръчката е много добра , ама течението... малко пречи
. Пробвай с близалка и не оставяй корем. Пък и куките си виж.

Тябва! С мощност 5-25. и да е по твърда . Пръчката е много добра , ама течението... малко пречи

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....или към боклука

-
- научил се да хвърля
Тябва! С мощност 5-25. и да е по твърда .

И да ме няма, пак съм тук !
-
- научил се да хвърля
С твоята кефа е по-голям - ползвай кепа !!!!
Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
-
- ще става разбирач
stocher написа:С твоята кефа е по-голям - ползвай кепа !!!!

с такава като твойта съм вадил шаранче 1,5 кила кефа е уникален моито боло е акция 10-30 и не си позволявам да работя без кеп и при малки риби даже така че земай кепа и се кефи на макс

Никой не може да ти отнеме мечтите
Имах такава болонеза,самоче на 5 метра.Вадил съм многократно с нея алаи по Марица до 700-800 гр.Отделно кефали и морунаши.Пръчката определено е много финна,но никога не може да бъде счупена от риба,ако се борави правилно с нея и се лови с подходящ диаметър основно и повод.Без излишни напъни и винаги кепчосване.Това,че ти се откачат рибите,не е по-вина на пръчката.Сменяй и експериментирай винаги с куките.Алая ( скобара ) е малко непридвидим в кълванетата в някои дни взима мудно,в други атакува яростно.Опитвай различна марка и размер куки и като набараш подходящата за случая,ще намалиш гелетата.Болото е много чувствително и кефа и усета на рибите с него ,не може да се сравни с друга пръчка от този ценови клас.Поздрави.
TICA FAN
- danev69
- сериозен играч
Колкото повече се гъне,кефа е по-голям. За чупенето не се притеснявай,в крайна сметка имаш аванс на макарата и глава на раменете. Предполагам,че използваш и повод,така че не не виждам за какво се притесняваш.
Поздрав.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Кефа е голям,ама контрола над рибата куца!
Аз съм с боло на 10-25 и не им мисля много много!
Аз съм с боло на 10-25 и не им мисля много много!
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря за изказаните мнения и съвети,наслука на всички 

-
- кандидат преподавател
Имам и такава,за която се пита накъде,и по-твърда- "Уондър".На 5 метра са и двете.Не може да се изпусне риба заради тях -с "Пауърфула"що вадя скобари-тупалки в течението на Арда,дето съм сигурен,че на места е по-бързо от на Струма и не ми се откачат?