Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Риболова около Русе
Ами честито севтосване Владо.На Мартен ли беше пак
А буните виждат ли се вече добре 

Последно промяна от ivo75 на Чет Юли 29, 2010 1:03 pm, променено общо 1 път.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Сега се прибирам от Дунава .Сутринта на корабната вятър студ
и едно 5см сомче това до към 7,30. После слязохме под кранчето .Извадихме над 20 мъздруги най голямата около 300гр много дребни расперчета,облези около 15 платички много облез 1 попче малко костурчета (малки) ,някоя друга бабушка .Абе доста добре начесахме крастата .Бяхме с колегата A.S.H Стръв бял , торен захранка 1кг с аромат на ягода , Modial F, телескопче 6м 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- Vlado_852
- разбира нещата
Хммм, Митко за тия мъздруги имам няколко идеи, но като се върна от морето. Утре заминавам...
-
- научил се да хвърля
Днес мисля и аз да се пусна, че най-накрая открих свободно време от 5 дена насам
Дано да има места и тей като повече практикувам риболов на плувка ще търся места около крана и прочие(ако има), иначе си набелязах едно местенце, но незнам ако е спаднало нивото(с повече от метър) няма да става за риболов там...

Дано да има места и тей като повече практикувам риболов на плувка ще търся места около крана и прочие(ако има), иначе си набелязах едно местенце, но незнам ако е спаднало нивото(с повече от метър) няма да става за риболов там...
- Vlado_852
- разбира нещата
Абе по обяд бяха доста но щом си на плувка ще си намериш място...
-
- научил се да хвърля
Там не намерих, но до информационото табло имаше и там хванах няколко попчета, 2 малки костурчета (върнати), една таранка и 2 платики към 400-500 гр. за час и половина, че тра се глася за мача тая вечер :d... Стръв торен,бял и пинки без захранки и т.н. просот отидох си начеша крастата... Имаше един изрод дето беше на няколко метра от мен и по едно време ко го щракна щот един мой приятел отиде до него го гледа пък той беше хванал 4-5 платики големички колкот мойте и вика на него и на мен може ли да се одръпнете
Аз викам на моя приятел да дойде по насам го оставя тоя и той след минута дойде и вика може ли да се одръпнете аз викам нещо нередно да сме направили той сериозно говоря махнете се отидете по нататък(Ние бяхме на около 20-30 метра от него) и се изнервих отидох малко по нататък до мойто място и тма хванах 2 костурчета, а другото го хванах на първоначалното си място, а той след като се махнахме извади 2-3 попчета и 1 платика и като дойдоха гранична полиция почна да хвърля без стръв( май май намирисваше на гнило) ама те бяха горе и не го виждаха и си заминаха, а аз ръгнах да си ходя и си викам какви идиоти с извинение има... Като си тръгвах до него дойде един дедо дето сичко прибираше пък
... Викам си тея как се събраха ако бях по-голям ми идеше да ги засрамя... Ама айде да са живи и здрави, то нали ще им се върне някой де тъпкано...

-
- новобранец
Колеги, може ли да се лови риба на маята? Пътя как е? Преди имаше бариера.Каква риба излиза там? Благодаря и успех на всички.
Толкова голяма мъздруга не бях виждал - 2 кг.

-
- кандидат преподавател
Китинчев браво голем звяр.
Ето и развитието с ВЕЦ а на Янтра - НЯМА ДА ГА БЪДЕ
http://www.ruseinfo.net/news_78332.html
Ето и развитието с ВЕЦ а на Янтра - НЯМА ДА ГА БЪДЕ
http://www.ruseinfo.net/news_78332.html
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
На Мартен буните вече са открити за всички плувкаджии, така че грабвайте квото има и ги почвайте а за маята вчера говорих с 1 рибар каза че се слизало а негов приятел преди няколко дни хванал 4 сомчета от порядъка на 2/2.5кг. И незабравяйте да сигнализирате на ИАРА за всякакви нередности които забележите. Наслука на всички.
Колеги, тей като се колебая за уикенда към кое да се насоча Янтра или Дунава около Русе , ще съм благодарен за малко информация ако имате за Янтра дали се избистря вече и клена тръгнал ли е за да не бия път поне напразно 

-
- новобранец
сомчета да не са по 300гр,MNG написа:На Мартен буните вече са открити за всички плувкаджии, така че грабвайте квото има и ги почвайте а за маята вчера говорих с 1 рибар каза че се слизало а негов приятел преди няколко дни хванал 4 сомчета от порядъка на 2/2.5кг. И незабравяйте да сигнализирате на ИАРА за всякакви нередности които забележите. Наслука на всички.
Колега "martenskiq" писал съм 2/2.5кг., това са сомчетата а че на всякъде излизат предимно 200/300гр. си е друг въпрос. Днес например без всякаква подготовка с 4м. телескопче и смески за пилета зачесъх мъздруги от порядъка на 200/300гр. като за 3часа имах около 6/6.5кг., съжалявам само че немога да кача снимки тъй-като имам проблем със свалянето от фотоапарата, надявам се до няколко дни да го оправя.
Съботен риболов на ТЕЦ - Запад. Стръв - бял червей за мача и захранка за платика с добавено мляно кюспе на фидер. Изключително епизодични кълванета, просто не успях да събера риба. Колегите около мен бяха нахвърляли дъната с попови прасета и малай на пружини. Само един хвана сомче около 30 см. и го върна обратно, което беше достойно за възхищение. През нощта никой не е имал удар на никаква стръв. Отказах се около 14 ч. Не мога да се справя със закачането на снимката на улова по незнайни причини, но беше доста скромен. http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
колеги някои да има инфо дали на Батин дали са тръгнали шараните срещу острова и дали може да се лови изобщо по тези места.
Мерси.
Мерси.