Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Телескоп за спининг
Модератор: sapuna
Телескоп за спининг
Привет колеги,възможно ли, е спининг риболов с телескоп ? Мой приятел ( нямащ нищо общо с риболова) се сдобил с един 3 метров и иска да ми го подари.Другото което знам за телескопа , е акция 10-30.За какво бих могъл да го исползвам ? Благодаря на всеки който ми даде съвет !
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Re: Телескоп за спининг
Здравей Тони,
Мисията невъзможна!
Мисията невъзможна!

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Кое по-точно, че този телескоп не става или, че изобщо със телескоп не се прави такъв вид риболов ?AL KAPONE написа:Здравей Тони,
Мисията невъзможна!
-
- вече хвърля и на тежко
Защо да е невъзможна колега?AL KAPONE написа:Здравей Тони,
Мисията невъзможна!
Според мен можеш да си го ползваш, но зависи за какви риби и по-точно какви примамки. Все пак акцията не е малка и по-леки примамки няма да можеш да изхвърляш, но си мисля, че ще става за по-тежки блесни и воблери. Аз също съм ловил с телескопи преди да излязат модерните спинингови преъчки, така че не виждам къде е проблема. Може би, ако беше по-къс щеше да е по-добре, но все пак....

Здравей Данчо,това не, е мой избор Нали знаеш, че на харизан кон зъбите не се броятjordan_fena написа:Защо да е невъзможна колега?AL KAPONE написа:Здравей Тони,
Мисията невъзможна!
Според мен можеш да си го ползваш, но зависи за какви риби и по-точно какви примамки. Все пак акцията не е малка и по-леки примамки няма да можеш да изхвърляш, но си мисля, че ще става за по-тежки блесни и воблери. Аз също съм ловил с телескопи преди да излязат модерните спинингови преъчки, така че не виждам къде е проблема. Може би, ако беше по-къс щеше да е по-добре, но все пак....

Защо ли има TELESPIN SHIMANO .AL KAPONE написа:Здравей Тони,
Мисията невъзможна!

- pachosz
- сериозен играч
Зависи какъв е телескопа. Аз имам един евтиняк на GLOBE, купувах си го щото е с много къси колена и се събира в раницата. И на него пише 10-30, ама е толкова мек, че с 30 гр. не знам как може да се замята с него. Мек е върха му само всъщност. Реално за воблерчета и блесни по 2-10 гр. е чудесен. Ако този е някакъв подобен, става си и то без проблем. Те тия акции на евтините пръчки не знам отде ги мислят, ама в повечето случаи са много далече от истината. Та най-добрия вариант е ти да си прецениш с различни тежести как се държи.
Иначе разбира се класиката в спининга не е баш телескоп, но това не значи, че не може с телескоп да си меткаш блесничките или воблерите
Иначе разбира се класиката в спининга не е баш телескоп, но това не значи, че не може с телескоп да си меткаш блесничките или воблерите

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Може за костурки като скучаеш на някоя локвица...toni2 написа: Кое по-точно, че този телескоп не става или, че изобщо със телескоп не се прави такъв вид риболов ?
Всъщност нали се сещаш, че това нещо въобще няма ясна акция , никаква еластичност, тегло и е страшно и още хиляди неща които са от значение... ползвай си я за плувчица някъде и не се занимавай с глупости. Вече има стотици евтини спинингови пръчици от които има доста сполучливи.

sharo1 това пък дето го показа какъв боклук е... (лично мнение) и за какво предлагаш да го използвам? само надписа му хубав!

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Точно за този става въпрос.pachosz написа:Зависи какъв е телескопа. Аз имам един евтиняк на GLOBE, купувах си го щото е с много къси колена и се събира в раницата. И на него пише 10-30, ама е толкова мек, че с 30 гр. не знам как може да се замята с него. Мек е върха му само всъщност. Реално за воблерчета и блесни по 2-10 гр. е чудесен. Ако този е някакъв подобен, става си и то без проблем. Те тия акции на евтините пръчки не знам отде ги мислят, ама в повечето случаи са много далече от истината. Та най-добрия вариант е ти да си прецениш с различни тежести как се държи.
-
- вече хвърля и на тежко
Възможно е ,но е по лошият вариант.toni2 написа:Привет колеги,възможно ли, е спининг риболов с телескоп ?

Акцията на този е 10 -30 друг път,заради многото колена дребни блесни не се усещат ама хич.
С тракалки 3-4 см.за кефал бива.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Зависиbobopeli написа:Възможно е ,но е по лошият вариант.toni2 написа:Привет колеги,възможно ли, е спининг риболов с телескоп ?

Незаменима е при брегове с храсталаци. Прибираш, придвижваш се и на следващото място пак разпъваш. Всичко става много бързо.
Двуколена също се сгъва доста бързо,единственото предимство на телескопа е по малката транспортнаnaso написа:
ЗависиВ някои случаи е по-добрия вариянт. Важното е пръчката да е с нужната ни акция и транспортна дължина.
Незаменима е при брегове с храсталаци. Прибираш, придвижваш се и на следващото място пак разпъваш. Всичко става много бързо.
дължина, а подреждането на 5-6 водача в линия не е чак толкова бързо.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
-
- кандидат преподавател
Възможно е - ама няма да е същото удоволствие,и аз преди 5 години се мъчех /пък и хващах от време на време /да ловя кефали на блесна с един полукарбонов телескоп "Фишерман клуб"3 метра с акция 10-30 г.Не знам как да го кажа по-добре -нали ходим на риболов да се кефим и да си почиваме,а не да се натоварваме и да опитваме с трици да ловим маймуни 

-
- вече хвърля и на тежко
Нищо му няма, кефали и щуки ще си лови.
Може на тежки блесни, може и на тежки плувки.
За удоволствие/усещане какво става ... забрави. Но просто за отдих край реката - бива.
Може на тежки блесни, може и на тежки плувки.
За удоволствие/усещане какво става ... забрави. Но просто за отдих край реката - бива.