Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Яз.Доспат на Сърница!
Модератор: Кърцата
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Яз.Доспат на Сърница!
Здравейте колеги,от днес съм вече в отпуска и в неделя заминавам за Сърница.Досега никога несъм посещавал този язовир и нямам представа за какво става въпрос,молбата ми е да ми дадете информация за водоема,рибите в него,стръв,захранка и т.н.също така ще си закарам и лодката и ще имам възможност да обикалям,ще съм ви много благодарен за съветите,ако има още някой който ще е в тази посока можем да се видим и да пориболовстваме заедно!!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Re: Яз.Доспат на Сърница!
Колега,ще останеш очарован от красотите на природата около язовира.Първото и най-важно е да се установиш около чешма /в района ги има в изобилие/.Второто и не маловажно е сянка.Като минеш почивните станции , където свършва асфалта,можеш да продължиш по черния път.Колкото по-далеко отидеш,толкова по-спокойно става.Щом си с лодка добре,значи си мобилен и можеш да се местиш.Кустури дава на зимна блесна на помпене на 3-5 м. дълбочина по възможност на каменисто дъно.Червеноперка и каракуда след предварително захранване се хваща.Пъстървата е трудна,на влачене пък почти е невъзможно.За две седмици там колегите хванаха 3-4 пъстърви на влачене.Завиждам ти,ама ако е рекъл Господ след две седмици пак се качвам.Пожелавам ти приятно изкарване и успешен риболов.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря ти много за информацията колега.Дано да се получи добър излет и успешен риболов,като се върна задължително ще пиша как е минал риболова,още веднъж ти благодаря!!!
Подготви също така , да видиш и огромно количество "красиви" боклуци
Беше този язовир красив

Беше този язовир красив

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги.Ще използвам темата за да не отварям нова.Значи 14-15 август и аз ще заминавам за Сърница и по-точно на ПБ ''Романтика'',и тъй като нямам лодка ще ловя от брега.Значи доколкото разбрах от колега, който е писал по-нагоре си трябва добро захранване за да събера червеноперката и каракудата но се чудя каква стръв да взема и дали да ги пробвам на плувка или на дъно.Благодаря предварително

Най-далеч достига онзи,който не знае накъде е тръгнал.
--- Оливър Кромуел ---
--- Оливър Кромуел ---
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега аз лично ползвах за стръв бял червей и хляб.Не че нямах друга стръв но само на тази кълвеше,пробвах на дъно на царевица но има страшно много водорасли и не кълве нищо,риболова е доста труден.Аз бях в предния хотел преди Романтика,наблюденията са ми че ще трябва да си намериш по тихо и спокойно място,защото на Романтика има плаж и е доста шумно,ако ти се разхожда можеш да отидеш преди ВИП комплекса където бях аз,долу в ниското излизат доста прилични каракуди и червеноперка ще се ориентираш по хората има доста
това е общо взето от мен и дано да имаш добра слука

Бихте ли ми казали откъм самия град къде има хубави места с възможност за риболов повече на плувка, защото на дъно разбрах че е трудна работа от написаното по горе. Аз ще съм в хотел Тихия кът, но под него местата са много дълбоки и нещо не става за риба. С кола съм така ,че може и на друго място, но не познавам язовира и от къде се слиза.